KAportal Loše uređena okućnica i nepodšišana živica mogli bi koštati stanovnike Žakanja - kontrolirat će ih komunalci, kao i pse i njive | Karlovački informativni web portal

Loše uređena okućnica i nepodšišana živica mogli bi koštati stanovnike Žakanja – kontrolirat će ih komunalci, kao i pse i njive

Loše uređena okućnica, s neodržavanim i nepodšišanim živicama i sličnim raslinjem koji odudaraju od estetike mogli bi stanovnike Općine Žakanje doći “po džepu”.

Naime, iz općine najavljuju da će ubuduću provoditi jači nadzor odluka komunalnog reda, a naglasak će upravo biti na uređenju okućnica, ali poljoprivrednih površina te uvjeta i načina držanja kućnih ljubimaca.

– Sukladno Odluci o komunalnom redu, ograde od ukrasne živice moraju se uredno održavati, a živice i ostalo raslinje koje smeta normalnom odvijanju prometa treba ukloniti. U narednom periodu, očekuje se pojačani rast ambrozije. Mole se svi vlasnici, posjednici i korisnici poljoprivrednih površina da uređuju svoje parcele kako bi se spriječilo širenje ovog ali i ostalih korova, kažu u Općini.

  • Pritom mještane upozoravaju i na provedbu Zakona o zaštiti životinja, pa će provoditi nadzor nad načinom držanja i postupanja sa kućnim ljubimcima te kontrolirati jesu li psi uredno cijepljeni i mikročipirani.

    Kako bi kontrolu i na terenu bolje provodili, Općina zapošljava jednu osobu na mjesto komunalnog – poljoprivrednog redara i to na neodređeno vrijeme, s probnim rokom od tri mjeseca.

    KAportal.hr

  • Odgovori