KAportal Lopovi "očistili" vrtić u Grabriku - Odnijeli radijatore, bojlere, frižidere... koji su trebali biti i u novoj zgradi | Karlovački informativni web portal

Lopovi “očistili” vrtić u Grabriku – Odnijeli radijatore, bojlere, frižidere… koji su trebali biti i u novoj zgradi

Stari vrtić u Grabriku, čije je uklanjanje planirano ovih dana kako bi na njegovom mjestu za idućih 11 mjeseci niknuo novi, provalnici su temeljito “očistili” proteklog, produženog vikenda. Trebali su se za to dobro potruditi i organizirati, čak i osigurati prijevoz jer ukrali su radijatore, bojlere, frižidere… za što je trebalo veće vozilo.

– U razdoblju od 5. do 9 . listopada nepoznati počinitelj provalio je u odgojnu ustanovu u gradskoj četvrti Grabrik u Karlovcu i otuđio aluminijske radijatore, kuhinjske bojlere, frižidere i drugo. Materijalna šteta veća je od 19.000 kuna, izvijestila je policija.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak ne krije razočarenje ovom velikom krađom. Ne samo da su ti uređaji korišteni još u petak – jer kuhinja je radila – nego su trebali naći svoje mjesto i u kuhinji budućeg vrtića u Grabriku.

 • – U petak smo predali ključeve AB gradnji i sve zapisnički konstatirali jer je troškovnikom predviđena njihova demontaža. To je vrijedan inventar, dobra, kvalitetna oprema koju skladištimo i čuvamo kako bi bila ugrađena u kuhinju novog vrtića kada bude završen. Sada smo ostali bez nje, objasnila nam je Gojak.

  KAportal.hr

 • 6 komentara

  1. Pa to je logična posljedica općeg brljanja s obnovom ovog vrtića, što će – naravno – stajati poput izgradnje najmanje dva slična objekta u (doduše znatno siromašnijim državama) Švedskoj, Finskoj i Norveškoj.

   Prvo se k….em nije mrdnulo čitavog ljeta otkako je vrtić ispražnjen od djece. Potom se nabrijavalo cijenu. Napokon je krenulo uklanjanje krova početkom desetog mjeseca. Potom su metnuli dio djece u teretanu.
   Sad će vjerojatno domoljubno nastrojeno građanstvo za sve okriviti Rome, iako je materijal očito bio ponuđen nekome da ga mazne.
   Zatim, otkud prokleta cijena od 24 milijuna hbt, ako su mislili ovu prastaru opremu koristiti u novom vrtiću????

  2. Bez brige, sve ćete pronaći na Orlovcu.

  3. Zahvaljujući sredstvima proračuna Grada Karlovca, u iznosu većem od 670 tisuća kuna, obnovljene su plinske i elektroinstalacije u kuhinji dječjeg vrtića u Grabriku, gdje se dnevno priprema i do tisuću obroka. Kupljena je i nova kuhinjska oprema, a radi se o prvoj takvoj investiciji u posljednjih dvadeset godina otkako je objekt izgrađen. Gradonačelnik Jelić pregledao je novouređenu kuhinju, te istaknuo kako je kuhinja “središte grada jer se u njoj spremaju obroci za karlovačku budućnost“. U dobru budućnost gradonačelnik se uvjerio i probavajući gulaš koji se jučer našao na jelovniku mališana. Bilo je to u ozujku 2009 godine.
   Opaska ako su predali kljuceve nije li odgovornost na izvoditelju radova ako ce staviti 23 milijunceka neka bar nabavi novu kuhinju to je minimalno koliko su iz te tvrtke vec zaradili na djeci..pametnom dosta

  4. Eto baš niti malo nisam iznenađena.
   Stari dobri običaji.
   Nema veze što je staro ,glavno da je oteto.

  5. Koliko vidim prema troškovniku natječaja koji je dostupan na EOJN, predviđeni su novi radijatori (495 članaka), ne spominje se upotreba starih, jedino ako je netko možda mislio dati staro pod novo, khm..:-)
   A isto tako i bojleri i oprema kuhinje. Osim toga, ako je izvođač preuzeo gradilište, onda je on odgovoran za inventar.

  Odgovori