KAportal Lopovi i prevaranti kucaju na vrata: Zadnja žrtva 83-godišnjakinja na Rakovcu, predstavile se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb | Karlovački informativni web portal

Lopovi i prevaranti kucaju na vrata: Zadnja žrtva 83-godišnjakinja na Rakovcu, predstavile se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb

foto ilustracija – Pixabay.com

Koliko su prevaranti i lopovi domišljati pokazuje i novi slučaj u karlovačkoj gradskoj četvrti Rakovac od prošlog petka, kad je njihova žrtva postala 83-godišnja građanka.

Policija navodi da su na vrata stana došle dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice Centra za socijalnu skrb. Glumeći socijalne radnice zaokupile su pažnju vremešne Karlovačnke tako da je tek nakon njihova odlaska primijetila da joj iz stana nedostaje novac.

U policiji po tko zna koji put upozoravaju građane da budu oprezni.

  • – Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, upozoravamo ih da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.  Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti, kažu u policiji.

    Kako biste se zaštitili od ovakvih protupravnih ponašanja, savjetujemo sljedeće – kod nenajavljenih posjeta ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi, za djelatnike raznih tvrtki tražite službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata, kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti. Budite sumnjičavi, ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju ili susjede. Budite oprezni i preko telefona nemojte odavati niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Dojavite policiji na broj 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama.

    KAportal.hr

  • Odgovori