KAportal Lipšinić: Osnivanje Odvodnje Ozalj je bila obveza, Šekerović kritizira nešto za što je glasao i njegov SDP | Karlovački informativni web portal

Lipšinić: Osnivanje Odvodnje Ozalj je bila obveza, Šekerović kritizira nešto za što je glasao i njegov SDP

Gordana Lipšinić

– Razlog osnivanja nove tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o. je vrlo jednostavan. Naime, Grad Ozalj bio je obvezan temeljem članka 146. Zakona o vodama, u roku od godinu dana od izgradnje uređaja za biološko pročišćavanje otpadnih voda, projekta vrijednog 5.164.034,29 kn, prenijeti ga javnom isporučitelju vodnih usluga. U cilju poštivanja zakonskih odredbi, Gradsko vijeće je dana 28. lipnja 2016. godine donijelo Odluku o prijenosu prava građenja komunalne vodne građevine tvrtki Komunalno Ozalj d.o.o. povećanjem temeljnog kapitala, objasnila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, a nakon što je nju i vladajuću opciju putem medija javno prozvao mladi SDP-ov vijećnik Dino Šekerović.

Zanimljivo je, a što kaže i Lipšinić, da je navedena Odluka donesena jednoglasno, dakle, uz podršku oporbenih vijećnika – SDP-a i HNS-a.

Mladi SDP-ovac sam sebi “pucao u nogu”?  – Dino Šekerović

– Provedbu usvojene odluke onemogućilo je Općinsko vijeće Općine Žakanje, koja je suosnivač tvrtke Komunalno Ozalj d.o.o., bez čije suglasnosti Grad Ozalj ne može uređaj prenijeti navedenoj tvrtki povećanjem temeljnog kapitala. Općina Žakanje u tri navrata odbila je dati navedenu suglasnost. Državni ured za reviziju u svom Nalazu upozorava da je potrebno što prije postupiti temeljem članka 146. Zakona o vodama. Slijedom navedenog, Grad Ozalj poduzeo je sve radnje potrebne za osnivanje vlastite tvrtke kojoj će prenijeti navedeni uređaj budući da Grad ne smije obavljati uslugu pročišćavanja otpadnih voda. Temeljni kapital tvrtke predviđen je u iznosu od 20.000,00 kn, a sjedište će joj biti na adresi Grada Ozlja, Kurilovac 1. Broj zaposlenih ovisi o posebnim uvjetima koje će tvrtka morati zadovoljiti, a s radom će započeti tek nakon dobivenih svih potrebnih suglasnosti. Budući da do sada nije ni vršila uslugu pročišćavanja otpadnih voda, nema razloga da tvrtka Komunalno Ozalj d.o.o. mijenja svoju djelatnost, pišu nam iz ozaljske gradske uprave.

 • Lipšinić kaže da je netočno da Šekerović tvrdi da ne zna pravi razlog osnivanja tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o. i da je o svemu kao gradski vijećnik vrlo dobro informiran.

  – Zanimljivo je da se na 8. sjednici Gradskog vijeća održanoj 27.veljače 2018.godine, tijekom rasprave o prijedlogu Odluke o osnivanju tvrtke Odvodnja Ozalj d.o.o., g. Šekerović nije uopće uključio u raspravu, već je napustio sjednicu i prije glasanja o prijedlogu navedene Odluke, kazala je Lipšinić.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Ha ha, …… ….. !
   Izgleda da to Ozalj ima svog Miru Panja Sinjskog 🙂

  Odgovori