KAportal Ulični umjetnik Vanja Vikalo Linnch gostovao u Karlovcu - rezultat su novi murali te izložba koju još možete razgledati | Karlovački informativni web portal

Ulični umjetnik Vanja Vikalo Linnch gostovao u Karlovcu – rezultat su novi murali te izložba koju još možete razgledati

Radionicom ulične umjetnosti i crtanjem murala zaključeno je gostovanje umjetnika Vanje Vikala Linncha na četvrtom izdanju programa Nova kultura Hibridni grad koji udruga KA-MATRIX provodi i ove godine. Vikalo je trenutno jedan od najatraktivnih regionalnih streetartista, grafičara i dizajnera što potvrđuje njegov angažman i gostovanja na mnogim street art i festivalima nove umjetnosti. Uz svoj umjetnički rad nedavno je u sklopu Rudnik Filma radio animaciju za Unicef Montenegro, dizajnirao vizuale i ambalažu Coca Cola boce, kao i vizuale za razne brandove streetwear odjeće i glazbene festivale u regiji.

Linnch je u Karlovcu postavio i otvorio svoju izložbu grafika u galeriji ZILIK. Izložba je već na svom otvaranju privukla velik broj publike, a sudeći po daljnjem interesu do zatvaranja, 27. ožujka, pogledat će ju više stotina građana. Radovi izloženi u ZILIK-u napravljeni su u ograničenoj nakladi tehnikom sitotiska, a umjetnik na svoj, satiričan način, komentira aktuelne društvene teme i navike.

Gostovanje je nastavljeno u petak u Galeriji ZILIK i karlovačkom Infoshopu u formi otvorenog razgovora s umjetnikom. Vikalo je prisutne upoznao sa stanjem na nezavisnoj kulturnoj sceni u Beogradu i Herceg Novog i uvjetima u kojima umjetnici i aktivisti rade.

U subotu je sudjelovao na foto-safariju karlovačkom industrijom, a u poslijepodnevnim satima održao radionicu streetarta s lokalnim umjetnicima. Pored toga, zajedno s kolegama iz Zagreba, poznatim grafiterima Lunarom i Smackom, na zgradi društvenog centra MUZA napravio je mural inspiriran hitom sastava Kawasaki3P.

Gostovanje Vanje Vikala – Linncha dio je programa 404 – still Not Found koji se provodi unutar Projekt Nova kultura_ Hibridni grad .017.
Program se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, zaklade Kultura nova, Grada Karlovca, Karlovačke županije i pomoć u realizaciji Doma za djecu Vladimir Nazor.

KAportal.hr

  • Odgovori