LIKA – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 19 Sep 2018 09:21:13 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Policija u Lici hvatala vozače u prekršajima – uhvaćeno 80 prebrzih i četvorica pijanih http://kaportal.rtl.hr/policija-u-lici-hvatala-vozace-u-prekrsajima-uhvaceno-80-prebrzih-i-cetvorica-pijanih/ http://kaportal.rtl.hr/policija-u-lici-hvatala-vozace-u-prekrsajima-uhvaceno-80-prebrzih-i-cetvorica-pijanih/#respond Mon, 17 Sep 2018 10:51:04 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338397 Policija je i u Lici protekli vikend iskoristila za još jednu preventivnu akciju hvatanja pijanih ili drogiranih vozača, a kontrolirala je i one koji vole malo jače stisnuti papučicu gasa. Kako je izvijestila danas PU ličko – senjska, utvrđeno je ukupno 80 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. – Najveća koncentracija …

Objava Policija u Lici hvatala vozače u prekršajima – uhvaćeno 80 prebrzih i četvorica pijanih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Policija je i u Lici protekli vikend iskoristila za još jednu preventivnu akciju hvatanja pijanih ili drogiranih vozača, a kontrolirala je i one koji vole malo jače stisnuti papučicu gasa.

Kako je izvijestila danas PU ličko – senjska, utvrđeno je ukupno 80 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (1.58 g/kg) kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, dodaju u policiji.

KAportal.hr

Objava Policija u Lici hvatala vozače u prekršajima – uhvaćeno 80 prebrzih i četvorica pijanih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/policija-u-lici-hvatala-vozace-u-prekrsajima-uhvaceno-80-prebrzih-i-cetvorica-pijanih/feed/ 0
U blizini Plitvičkih jezera počinje gradnja luksuznog kampa – Big Bear Plitvice Resort “bit će najbolji kamp od Plješivice do Jadrana” http://kaportal.rtl.hr/u-blizini-plitvickih-jezera-pocinje-gradnja-luksuznog-kampa-big-bear-plitvice-resort-bit-ce-najbolji-kamp-od-pljesivice-do-jadrana/ http://kaportal.rtl.hr/u-blizini-plitvickih-jezera-pocinje-gradnja-luksuznog-kampa-big-bear-plitvice-resort-bit-ce-najbolji-kamp-od-pljesivice-do-jadrana/#respond Fri, 14 Sep 2018 05:26:38 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338034 Na području Vrhovina u Lici uskoro će niknuti luksuzni kamping resort, a kako najavljuju investitori, radit će se o najboljem kampu na području od Plješivice do Jadranskog mora. Big Bear Plitvice Resort bit će moderno kamping odmaralište u vrijednosti čak 20 milijuna kuna. Iza projekta stoji Ličanin Zvonimir Petričević koji završetak projekta i prve turiste očekuje …

Objava U blizini Plitvičkih jezera počinje gradnja luksuznog kampa – Big Bear Plitvice Resort “bit će najbolji kamp od Plješivice do Jadrana” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Na području Vrhovina u Lici uskoro će niknuti luksuzni kamping resort, a kako najavljuju investitori, radit će se o najboljem kampu na području od Plješivice do Jadranskog mora.

Big Bear Plitvice Resort bit će moderno kamping odmaralište u vrijednosti čak 20 milijuna kuna. Iza projekta stoji Ličanin Zvonimir Petričević koji završetak projekta i prve turiste očekuje u travnju iduće godine, a već sada u resortu su posao našli domaći ljudi. Kako kažu iz budućeg kampa, ljudi su vrlo sretni što se s luksuznim turizmom mogu baviti u Lici, a ne negdje na obali ili u inozemstvu. Nit vodilja projekta je svakako zadržati i predstaviti ličku tradiciju kroz vrhunsku ponudu, a ovakva vrsta turizma u svijetu je sve popularnija.

– Važno je i za istaknuti kako Ličko – senjska županija nema ovako kvalitetan kamp, a važnu potporu u realizaciji je kroz Hamag Bicro dala i Republika Hrvatska. Punim imenom, Big Bear Camping Resort, na raspolaganju će imati 100 smještajnih jedinica. Od toga će biti 32 mobilne kućice i 60 mjesta za kampere. Recepciju, etno dućan, suvenirnicu te vrhunski etno restoran s tradicionalnom ličkom hranom i proizvodima za čak 150 ljudi, dodaje se u priopćenju.

Mobilne kućice opremljeno su moderno te će imati gotovo sve što se nudi u primjerice, jednom apartmanu, uz savršenu nadopunu „robinzonskog“ turizma u netaknutoj prirodi Like. Blizina Plitvičkih jezera te ostalih prirodnih i povijesnih atrakcija već su odavno mamac za turiste iz čitavog svijeta, koji će obogaćivanje smještajne ponude u još uvijek nedovoljno prepoznatoj Lici sigurno dočekati sa zanimanjem.

KAportal.hr

Objava U blizini Plitvičkih jezera počinje gradnja luksuznog kampa – Big Bear Plitvice Resort “bit će najbolji kamp od Plješivice do Jadrana” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-blizini-plitvickih-jezera-pocinje-gradnja-luksuznog-kampa-big-bear-plitvice-resort-bit-ce-najbolji-kamp-od-pljesivice-do-jadrana/feed/ 0
Kustić novi predsjednik ličko-senjskog HDZ-a: Povjerenje mu dalo 32,8 posto upisanih članova http://kaportal.rtl.hr/kustic-novi-predsjednik-licko-senjskog-hdz-a-povjerenje-mu-dalo-328-posto-upisanih-clanova/ http://kaportal.rtl.hr/kustic-novi-predsjednik-licko-senjskog-hdz-a-povjerenje-mu-dalo-328-posto-upisanih-clanova/#respond Mon, 10 Sep 2018 05:41:04 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337303 Izbori za novog predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije završili su u nedjelju s odazivom 2.842 člana, od kojih su tajnim glasanjem 2.792 člana (oko 32,8 posto), povjerenje dali jedinom kandidatu, Marijanu Kustiću, i izabrali ga za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a. Nevažećih listića, uglavnom precrtanih i slično, bilo je pedeset, objavio je kao neslužbene rezultate u nedjelju navečer u Gospiću povjerenik HDZ-a …

Objava Kustić novi predsjednik ličko-senjskog HDZ-a: Povjerenje mu dalo 32,8 posto upisanih članova pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Izbori za novog predsjednika HDZ-a Ličko senjske županije završili su u nedjelju s odazivom 2.842 člana, od kojih su tajnim glasanjem 2.792 člana (oko 32,8 posto), povjerenje dali jedinom kandidatu, Marijanu Kustiću, i izabrali ga za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a.

Nevažećih listića, uglavnom precrtanih i slično, bilo je pedeset, objavio je kao neslužbene rezultate u nedjelju navečer u Gospiću povjerenik HDZ-a za Ličko-senjsku županiju Darko Nekić. Službeno će rezultate sutra objaviti i Županijsko izborno povjerenstvo, najavio je.

Kustić je bio jedini kandidat, jer je njegov donedavni protukandidat Darko Milinović, aktualni ličko-senjski župan i bivši dugogodišnji predsjednik Županijske organizacije, isključen iz HDZ-a te je izgubio pravo na kandidaturu. Po principu jedan član jedan glas, od 8 do 19 sati, moglo je glasovati, prema popisu, 8.498 članova županijskog odbora stranke na četrdesetak birališta.

U izjavi za Hinu novi predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić rekao je večeras kako je ova pobjeda ostvarena zahvaljujući članstvu koje je time omogućilo da „započne nova era u HDZ-u Ličko senjske županije“.

“Smatram da je 2.792 glasa za mene znak velike potpore i smatram to pobjedom HDZ-a Ličko senjske županije”, rekao je Kustić.

Naglasio je da će tu novu eru HDZ-a prije svega označiti zajednički rad i jedinstvo svih članova stranke, sloboda izražavanja i povratak HDZ-a u velikom stilu na idućim lokalnim izborima.

Dodao je kako očekuje da se u članstvo HDZ-a vrati pobjednički duh i ponos, te da svi zajedno, i oni koji jesu i oni koji nisu glasali za njega, izgrade budućnost stranke koja će pomoći „da se vrate kapitalna ulaganja i veliki infrastrukturni projekti u Ličko-senjsku županiju“.

Najprije će provest izbore u Gospiću, Novalji i Brinju, te reviziju članstva, jer su, rekao je, u stranačkim popisima članova brojke nerealne. Naime, među 8.498 upisanih članova ŽO ima i onih koji više nisu živi i onih koji su se odselili i slično, dodao je.

I povjerenik HDZ-a Nekić, komentirajući ranije danas izlaznost na izbore u Gospiću, ocijenio je kako je ona „solidna“ s obzirom na činjenicu da je na listiću samo jedan kandidat, te s obzirom na stanje popisa članstva, odnosno biračkog popisa.

“Naime, imam saznanja da su i ti birački popisi nesređeni, da po njima Gospić ima 2.700 članova, a to je puno više od realnog broja, jer je dio i umro, odselio se ili je  neaktivan. Nismo mogli u samo šest mjeseci riješiti sve probleme koji su se gomilali dvadeset godina”, rekao je Nekić. Dodao je kako mu je Kustić najavio da će mu jedna od prvih zadaća kada postane predsjednik ŽO stranke, biti da sredi popis članstva.

Vijesti.rtl.hr

Objava Kustić novi predsjednik ličko-senjskog HDZ-a: Povjerenje mu dalo 32,8 posto upisanih članova pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kustic-novi-predsjednik-licko-senjskog-hdz-a-povjerenje-mu-dalo-328-posto-upisanih-clanova/feed/ 0
VIDEO: Lički HDZ nikad podijeljeniji – na glasanju za Milinovićevog nasljednika tek četvrtina članova http://kaportal.rtl.hr/video-licki-hdz-nikad-podijeljeniji-na-glasanju-za-milinovicevog-nasljednika-tek-cetvrtina-clanova/ http://kaportal.rtl.hr/video-licki-hdz-nikad-podijeljeniji-na-glasanju-za-milinovicevog-nasljednika-tek-cetvrtina-clanova/#respond Sun, 09 Sep 2018 18:21:41 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337290 Kako se HDZ po hitnom postupku riješio veterana Darka MIlinovića – na glasačkim litićima za izbor predsjednika ličko-senjske organizacije danas bilo je samo jedno ime. Iako Marijan Kustić zauzima visoku poziciju – nema i veliku potporu članstva. Pravo glasa ima oko 8 i pol tisuća HDZ-ovaca – a prema dostupnim podacima, do 16 sati na birališta ih je izašla tek četvrtina. Lika nikad …

Objava VIDEO: Lički HDZ nikad podijeljeniji – na glasanju za Milinovićevog nasljednika tek četvrtina članova pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Kako se HDZ po hitnom postupku riješio veterana Darka MIlinovića – na glasačkim litićima za izbor predsjednika ličko-senjske organizacije danas bilo je samo jedno ime.

Iako Marijan Kustić zauzima visoku poziciju – nema i veliku potporu članstva. Pravo glasa ima oko 8 i pol tisuća HDZ-ovaca – a prema dostupnim podacima, do 16 sati na birališta ih je izašla tek četvrtina.

Lika nikad podjeljenija. Dio članstva izašao je na izbore, a dio ih je odlučio bojkotirati zbog izbacivanja Darka Milinovića iz stranke 6 dana prije izbora.

“Nemam nego jednog kandidata. Ja sam stariji čovjek, ali sam uvijek na izbore izlazio. I dok je Milinović bio na čelu i sad kad glasamo za Kustića”, kaže Mile Pavičić, član HDZ-a iz Gospića.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Lički HDZ nikad podijeljeniji – na glasanju za Milinovićevog nasljednika tek četvrtina članova pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-licki-hdz-nikad-podijeljeniji-na-glasanju-za-milinovicevog-nasljednika-tek-cetvrtina-clanova/feed/ 0
REPORTAŽA IZ LIKE Sami ne znaju kako preživljavaju, no iz Like se nedaju: Prodam tele, imam krumpir, kukuruz i ječma nešto http://kaportal.rtl.hr/reportaza-iz-like-sami-ne-znaju-kako-prezivljavaju-no-iz-like-se-nedaju-prodam-tele-imam-krumpir-kukuruz-i-jecma-nesto/ http://kaportal.rtl.hr/reportaza-iz-like-sami-ne-znaju-kako-prezivljavaju-no-iz-like-se-nedaju-prodam-tele-imam-krumpir-kukuruz-i-jecma-nesto/#respond Sat, 08 Sep 2018 05:41:50 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=337053 Dok se HDZ-ovci ondje bore za vlast, Ličani se bore za golo preživljavanje. O Ličkoj-senjskoj županiji intenzivno se govorilo ovih dana zbog političke karijere donedavnog prvog HDZ-ovog Ličanina Darka Milinovića. U županiji koja je u srcu Hrvatske, obišli smo njezinu periferiju. U nekim od sela još uvijek čekaju asfalt, vodu, uličnu rasvjetu. Stari umiru, mladi …

Objava REPORTAŽA IZ LIKE Sami ne znaju kako preživljavaju, no iz Like se nedaju: Prodam tele, imam krumpir, kukuruz i ječma nešto pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Dok se HDZ-ovci ondje bore za vlast, Ličani se bore za golo preživljavanje. O Ličkoj-senjskoj županiji intenzivno se govorilo ovih dana zbog političke karijere donedavnog prvog HDZ-ovog Ličanina Darka Milinovića. U županiji koja je u srcu Hrvatske, obišli smo njezinu periferiju. U nekim od sela još uvijek čekaju asfalt, vodu, uličnu rasvjetu. Stari umiru, mladi odlaze, ali dolaze Kinezi.

Bili smo u Lici. Najveća, ali zapravo najmanja hrvatska županija. Najveća površinom. Najmanja po broju ljudi koji u njoj žive. A kako žive? E, to je posebna priča.

Prolaznika baš i nema. Susjedi su kilometrima daleko jedni od drugih. Tu je Milica, ima 81 godinu, samo ona, Crni i mačak koji povremeno navrati. Nabasali smo na nju posve slučajno. Ni ne znamo gdje smo. Kaže nam u polju smo između dva sela, Gradine i Šeganovca.

“Gore ima osam stanovnika i ja deveta, sve samci, na jednom mjestu dvoje. Najmlađa ima 72. godine. Staro selo, stari ljudi”, priča nam Milica.

Suprug joj je umro prije 4 godine. Djece nisu imali. Susjedi su ili pomrli ili se odselili. Nju drži optimizam, a ona drži 30-ak ovaca. Mirovina joj je tek nešto veća od tisuću kuna. Bez ovaca i malo vrta, doslovce bi gladovala.

“Imam tu paprike za sebe dovoljno, pet šest, paradajz je otišo ća. Ako umrem netko će pojesti i to je to”, rekla nama je.

Ako umre, u ovom zaselku više neće živjeti nitko. Tako je to u Lici, kažu nam. Uvjerili smo se i sami. Jasno nam je da je ovdje oduvijek bilo teško živjeti. Bez ceste, s grubom klimom i daleko od civilizacije. Ali dok su si mogli svojim rukama osigurati dovoljno – ostajali su. Više ne.

Selo Ponor

U selu Ponor kao da se dogodio pomor. Još 2011. ovdje je živjelo troje stanovnika, danas više nema ni žive duše. Odbačene čizme, razbijeni prozori, nepokošena trava. Vrijeme je stalo. Ponor je postalo još jedno selo u Hrvatskoj bez ijednog stanovnika. Ni u ostalima nije puno bolje.

Đuro, Milka i njihova kći Danica žive tik uz bosansku granicu. U selu koje, kažu, također izumire. O ostalim sadržajima mogu samo sanjati.

“Tu jedino što nam je Bosna. Bihać. Tuda vidimo migrante po noći, mislim oni su sad popularni postali, samo tuda idu. ali boje se policije pa bježe. To vam je sad glavna zanimacija? To je. Svinje divlje, lisice, to je po zimi, a sad su migranti”, kazala je Danica Bubalo iz Ličkog Petrovog sela.

Danica je nezaposlena, pa svo troje žive od dvije male mirovine. Ukupno dvije tisuće kuna.

“Eto tako petljamo svakako. Prodam ili tele i tako držao sam do dvije krave, sad ne možemo, jednu držim i tako. Imam krompir, kukuruz i tako to ali dokle ću moći. Ječma nešto i djeteline i tako”, priča Đuro.

Kažu nam, ima i onih koji žive puno gore.

Selo Željava

Brat i sestra žive sami u 20-ak kvadrata. I sretni su što imaju jedno drugo.

“On je invalid, ja sam invalid, on ne mere na nogama, nosi dvi štake. Imam ja ovu socijalnu od 500 kuna i nešto imam svoje penzijice od 600 kuna”, ispričala nam je Marica.

Brat joj je jedina obitelj. Kaže: “Nijesam ja majko ni udavata. Mogla sam ovo selo svagdje, udati se ali ja sam ranjena, kad sam bila curica zaratilo se, čuvali smo krave i onda jedan neki mali dođe i baci tamo granatu i mene izranjivalo, svukuda i onda su mi dali invalidsku”.

Sretna je što smo joj banuli u goste. A i on je požurio iz polja kad je vidio da se zaustavio automobil.

Hvale se da se još uvijek mogu brinuti sami o sebi. I o ove dvije koze. Neki dan su nabavili i dvije svinje. I tako njih Marica hrani i priprema za svoje karmine. Sve su se oni već dogovorili. Zna Pero što će kad dođe taj dan da je zauvijek isprati.

“Ali sve dok je ona živa, sutra da umre odmah se ženim. to je peti put”, kazao je kroz smijeh njezin brat Pero.

Iznanadna poruka

A onda se obratio meni: “Ma mili, treba da vodiš računa ipak da nađeš lijepa dečka. Nisi lijepa, ali si prijazna i zgodna”, rekao mi je Pero.

Nemaju ništa, ali su se pobrinuli da ne odemo praznih ruku. On nam nudi neispisane razglednice iz Francuske. Ona nas je nakrcala jabukama. Nismo se najavili, možda bi, kažu nešto i pripremili.

Čini se da ih jedino Bog još čuva. Jer ne vjerujemo da je ijedan od ličkih političara koji se ovih dana ovdje bore za vlast ikad zašao u ova sela i u ove živote.

Što je to tako zanimljivo u Lici?

Što je to tako zanimljivo u Lici kad svi hoće biti na vlasti, evo vi ste bili profesor pa ste sad načelnik, Darko Milinović se sad bori autobusima – pitali smo Antu Kovača, načelnika općine Plitvička jezera.

“Pa vlast je slast. Vlast je zanimljiva u svim našim županijama.  a čujte, radi se o tome da stara vojska uhljeba želi ostati na površini”, kaže Kovač.

HDZ otpočetka vlada Ličko-senjskom županijom. Više od 25 godina. Na posljednjim izborima, priča nam Ante Kovač, on i nekolicina nezavisnih preuzeli su gradove i općine. Ali, bez pomoći županije i aktualnog župana Milinovića ni oni ne mogu puno.

“Županija je siromašna samom činjenicom da je najmanje naseljena znači ona je najveća u Hrvatskoj, a ima svega 50-ak i manje zapravo sa Novaljom i sa svim 50-ak tisuća stanovnika. Znači to vam je jedan manji gradić u Hrvatskoj bez nekakvih stvari kao što su Plitvice mislim da bi se broj stanovnika i prepolovio”, kaže Kovač.

Lički prosjek popravljaju Kinezi 

Poznati lanac kineskih restorana već treću sezonu uspješno gosti i domaće i strane. Za svoje specijalitete kuhare su doveli iz Kine, ali u Hrvatskoj nisu uspjeli pronaći majstora od ražnja. Svi su otišli u bolji život. Samo se političari ne daju. Do te mjere da nam zbog vladavine Likom prijete mogući prijevremeni izbori. Jer lički Putin, kako mu godinama tepaju, nakon desanta autobusima na sjedište stranke više nije u HDZ-u. Vrati li se u Sabor, voljena mu, sad već bivša stranka, više nema većinu.

“Sjećate se Jovanke Broz? E, ona je iz Pećani. Izvinjavam se što ću tako reći o toj maloj, je**la mater svoju, bila sa Titom, mogla je navući u ovaj kraj ništa navukla nije. Tko ne navuče za svoj kraj taj nije za ništa. Ja ću za ovoga Milinovića kad god bude ja ću za njega glasati. Pravi čovjek”, rekao je Đuro Bubalo.

No, čini se da više neće imati prilike. Presudio mu je Plenković, iako je dosada preživio u svojoj utvrdi HDZ-a sve predsjednike stranke. Tko zna kojim će putem dalje krenuti. Ovi ljudi svoj put ipak znaju – iz Like se ne daju.

Sudbina Ličanima i nije baš najlakša. Ali ne bune se. Na loše su navikli, a bolje većina njih neće ni doživjeti.

Vijesti.rtl.hr

Objava REPORTAŽA IZ LIKE Sami ne znaju kako preživljavaju, no iz Like se nedaju: Prodam tele, imam krumpir, kukuruz i ječma nešto pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/reportaza-iz-like-sami-ne-znaju-kako-prezivljavaju-no-iz-like-se-nedaju-prodam-tele-imam-krumpir-kukuruz-i-jecma-nesto/feed/ 0
VIDEO: Što u Gospiću kažu o izbacivanju Darka Milinovića? http://kaportal.rtl.hr/video-sto-u-gospicu-kazu-o-izbacivanju-darka-milinovica/ http://kaportal.rtl.hr/video-sto-u-gospicu-kazu-o-izbacivanju-darka-milinovica/#respond Tue, 04 Sep 2018 19:45:53 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336630 Što u Gospiću kažu o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke pogledajte u prilogu Nikoline Radić. Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Što u Gospiću kažu o izbacivanju Darka Milinovića? pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Što u Gospiću kažu o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke pogledajte u prilogu Nikoline Radić.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Što u Gospiću kažu o izbacivanju Darka Milinovića? pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-sto-u-gospicu-kazu-o-izbacivanju-darka-milinovica/feed/ 0
HDZ jednoglasnom odlukom izbacio Darka Milinovića iz stranke: Nekoliko puta je prekršio pravila i stranačke obveze http://kaportal.rtl.hr/hdz-jednoglasnom-odlukom-izbacio-darka-milinovica-iz-stranke-nekoliko-puta-je-prekrsio-pravila-i-stranacke-obveze/ http://kaportal.rtl.hr/hdz-jednoglasnom-odlukom-izbacio-darka-milinovica-iz-stranke-nekoliko-puta-je-prekrsio-pravila-i-stranacke-obveze/#respond Mon, 03 Sep 2018 13:23:57 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=336411 Darko Milinović izbačen je iz HDZ-a, jednoglasno je odlučio Visoki časni sud HDZ-a. Predsjednik suda Davor Miličević objasnio je da je Milinović već nekoliko puta prekršio pravila i stranačke obveze i da Visoki časni sud više nije mogao tolerirati prekršaje ličkog moćnika, prenosi Jutarnji.hr. – Donijeli smo jednoglasnu odluku o isključenju Darka Milinovića iz stranke. …

Objava HDZ jednoglasnom odlukom izbacio Darka Milinovića iz stranke: Nekoliko puta je prekršio pravila i stranačke obveze pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Darko Milinović izbačen je iz HDZ-a, jednoglasno je odlučio Visoki časni sud HDZ-a. Predsjednik suda Davor Miličević objasnio je da je Milinović već nekoliko puta prekršio pravila i stranačke obveze i da Visoki časni sud više nije mogao tolerirati prekršaje ličkog moćnika, prenosi Jutarnji.hr.

– Donijeli smo jednoglasnu odluku o isključenju Darka Milinovića iz stranke. Početkom siječnja je donesena odluka o opomeni, a odtad su se neke stvari ponovile. Utvrđene su teške povrede stranačkih dužosti – rekao je Miličević i objasnio zašto se nije pozvalo Milinovića da se pokušao obraniti.

– Nije bilo potrebe, sud je imao cijeli niz dokaznih materijala. Uostalom, cijela Hrvatska je prošlog tjedna vidjela što se događalo. Ulaskom u stranku dali ste potpis da poštujete Statut stranke. Danas je donesena odluka o isključenju jer se Statut nije poštivao. Kakve će korake on dalje poduzeti, ne znamo, piše Jutarnji.

Na pitanje što je to točno Milinović napravio, Miličević nije htio dati odgovor, ali na kraju je procijedio: – HDZ je demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenih broja ljudi, mislim da to nije demokratski.

Protiv Milinovića je Predsjedništvo HDZ-a nedavno, uz svega jedan suzdržan i jedan glas protiv, pokrenulo postupak zbog osobito teške povrede članske obaveze. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu u srijedu 29. kolovoza, te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza, pojasnio je HDZ u priopćenju.

– Razumijem zainteresiranost medija oko novonastale situacije povodom mog neopravdanog i nedemokratskog isključenja iz Hrvatske demokratske zajednice. Obaviještavam Vas da ću unutar nekoliko idućih dana organizirati tiskovnu konferenciju gdje ću pojasniti sve detalje oko novonastale situacije. Svojoj stranci, Hrvatskoj demokratskoj zajednici želim sve najbolje! – priopćio je izbačeni Milinović.

Objava HDZ jednoglasnom odlukom izbacio Darka Milinovića iz stranke: Nekoliko puta je prekršio pravila i stranačke obveze pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/hdz-jednoglasnom-odlukom-izbacio-darka-milinovica-iz-stranke-nekoliko-puta-je-prekrsio-pravila-i-stranacke-obveze/feed/ 0
Burno u HDZ-u: Nekoliko buseva nezadovoljnih ličkih HDZ-ovaca stiže pred središnjicu stranke http://kaportal.rtl.hr/burno-u-hdz-u-nekoliko-buseva-nezadovoljnih-lickih-hdz-ovaca-stize-pred-sredisnjicu-stranke/ http://kaportal.rtl.hr/burno-u-hdz-u-nekoliko-buseva-nezadovoljnih-lickih-hdz-ovaca-stize-pred-sredisnjicu-stranke/#comments Wed, 29 Aug 2018 07:32:51 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=335688 Nekoliko autobusa nezadovoljnih članova HDZ-a iz Gospića stiže popodne u Zagreb pred središnjicu HDZ-a kako bi zatražili radni sastanak s članovima vodstva stranke i izrazili nezadovoljstvo radom povjerenika gospićkog HDZ-a Ivice Radoševića. Naime, on i povjerenstvo kojem je na čelu na sjednici održanoj u ponedjeljak uvečer donijeli su odluku o odgađanju izbora za predsjednika HDZ-a Gospića koji su …

Objava Burno u HDZ-u: Nekoliko buseva nezadovoljnih ličkih HDZ-ovaca stiže pred središnjicu stranke pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nekoliko autobusa nezadovoljnih članova HDZ-a iz Gospića stiže popodne u Zagreb pred središnjicu HDZ-a kako bi zatražili radni sastanak s članovima vodstva stranke i izrazili nezadovoljstvo radom povjerenika gospićkog HDZ-a Ivice Radoševića. Naime, on i povjerenstvo kojem je na čelu na sjednici održanoj u ponedjeljak uvečer donijeli su odluku o odgađanju izbora za predsjednika HDZ-a Gospića koji su se trebali održati u nedjelju 2. rujna po modelu jedan član jedan glas, te izbornu skupštinu gradske organizacije predviđenu za 4. rujan koja je trebala izabrati novi Gradski odbor.

Kao formalni razlog za odgodu izbora Povjerenstvo je navelo činjenicu da nije održana izborna skupština jedne od ukupno 11 temeljnih organizacija HDZ-a Grada Gospića pa samim tim nije uspjela izabrati i izaslanike za izbornu skupštinu Gradske organizacije pa je ona morala biti odgođena, a s njom i izbori za prvog čovjeka gospićkog HDZ-a. Nagađa se da je razlog tome pretpostavka da bi Milan Kolić kojeg podržava Darko Milinović pobijedio s barem 70 posto glasova. “Pokušali su sve da naštete Kolićevoj kampanji, a kada to nisu uspjeli jedino im je preostalo opet odgoditi izbore”, može se čuti iz stožera Milana Kolića. Zanimljivo je da je njegov protukandidat za izborima za predsjednika HDZ-a Gospića baš Radošević, predsjednik Povjerenstvo Radošević koje je  donijelo odluku o odgodi izbora, piše Novi list.

Vijesti.rtl.hr

Objava Burno u HDZ-u: Nekoliko buseva nezadovoljnih ličkih HDZ-ovaca stiže pred središnjicu stranke pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/burno-u-hdz-u-nekoliko-buseva-nezadovoljnih-lickih-hdz-ovaca-stize-pred-sredisnjicu-stranke/feed/ 1
Lička policija akciji hvatanja vozača koji ne poštuju propise – uhvatila 90 prebrzih i 7 pijanih http://kaportal.rtl.hr/licka-policija-akciji-hvatanja-vozaca-koji-ne-postuju-propise-uhvatila-90-prebrzih-i-7-pijanih-i/ http://kaportal.rtl.hr/licka-policija-akciji-hvatanja-vozaca-koji-ne-postuju-propise-uhvatila-90-prebrzih-i-7-pijanih-i/#respond Mon, 27 Aug 2018 08:10:56 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=335481 Protekli vikend u Lici za prometne policajce je obilježila nova akcija hvatanja prebrzih, pijanih i drogiranih vozača kao i svih ostalih koji ne poštuju propise. Kako javljaju iz PU ličko – senjske, “provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja …

Objava Lička policija akciji hvatanja vozača koji ne poštuju propise – uhvatila 90 prebrzih i 7 pijanih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Protekli vikend u Lici za prometne policajce je obilježila nova akcija hvatanja prebrzih, pijanih i drogiranih vozača kao i svih ostalih koji ne poštuju propise.

Kako javljaju iz PU ličko – senjske, “provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga”.

– U tom periodu utvrđeno je ukupno 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu kod mjesta Kalić, na području Grada Senj kod 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Imao je 1,46 promila alkohola u krvi.

KAportal.hr

Objava Lička policija akciji hvatanja vozača koji ne poštuju propise – uhvatila 90 prebrzih i 7 pijanih pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/licka-policija-akciji-hvatanja-vozaca-koji-ne-postuju-propise-uhvatila-90-prebrzih-i-7-pijanih-i/feed/ 0
Mladi ljudi počeli okretati dobar novac na zip lineu koji su osmislili, a onda im Općina preuzela projekt http://kaportal.rtl.hr/mladi-ljudi-poceli-okretati-dobar-novac-na-zip-lineu-koji-su-osmislili-a-onda-im-opcina-preuzela-projekt/ http://kaportal.rtl.hr/mladi-ljudi-poceli-okretati-dobar-novac-na-zip-lineu-koji-su-osmislili-a-onda-im-opcina-preuzela-projekt/#respond Thu, 23 Aug 2018 14:44:08 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=335186 Činilo se u svibnju prošle godine, kad je u ličkim Vrhovinama proradila ova najduža u Europi i najatraktivnija zipline staza u Hrvatskoj, da će to biti jedna od najboljih turističkih priča. Složni su u tome bili načelnik općine naslonjene na Plitvička jezera Milorad Delić, koji je u svojim vizijama imao nadogradnju na stazu “Pazi Medo” …

Objava Mladi ljudi počeli okretati dobar novac na zip lineu koji su osmislili, a onda im Općina preuzela projekt pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Činilo se u svibnju prošle godine, kad je u ličkim Vrhovinama proradila ova najduža u Europi i najatraktivnija zipline staza u Hrvatskoj, da će to biti jedna od najboljih turističkih priča.

Složni su u tome bili načelnik općine naslonjene na Plitvička jezera Milorad Delić, koji je u svojim vizijama imao nadogradnju na stazu “Pazi Medo” u vidu jedriličarskog i zmajarskog sletišta te centra koji bi obuhvaćao još dvije zipline staze (s 2950 metara jedna od njih bila bi najduža na svijetu), air bike stazu, čak i petkilometarsko skijalište, te Saša Kmezić, idejni začetnik projekta ziplinea kroz udrugu Rudopolje moje. Općina je s dva milijuna kuna financirala projekt ziplinea i dala ga udruzi u 20-godišnji najam, s prvom sezonom bez naknade. U tim prvim mjesecima ostvaren je prihod od čak 750.000 kuna i dobit veća od 100.000, piše Jutarnji list.

Odmah nakon iskazanih financijskih rezultata krajem prošle godine općina je naprasno raskinula ugovor. Uslijedile su mučne scene u kojima su partneri u projektu jedno drugom kidali lance i stavljali lokote na ulazu, podnosile su se kaznene prijave, a kulminiralo je tužbom udruge prema općini i njezinu komunalnom poduzeću zbog ometanja posjeda.

Udruga je ovih dana nepravomoćno izgubila sud, općina je potpuno preuzela gospodarenje projektom te na javnom natječaju traži poduzeće koje će odrađivati posao dalje, odnosno raditi ono što su radili članovi udruge koji su ga i osmislili. Formalni razlog ukidanja ugovora bilo je osnivanje općinske Javne ustanove Sportsko-rekreacijski centar Bijeli vrh. Prije početka sezone ove godine su krenuli radovi na infrastrukturi. Radove je provodilo lokalno komunalno poduzeće, koje je pritom zamijenilo lokot na ulaznim vratima objekta. Članovi udruge ipak bi ulazili objekt koji je bio otključan dok su radnici bili tamo, a potom ga odbijali napustiti, odnosno stavili bi svoj lokot. Sve to događalo se pred očima turista koje je samo zanimao dobar provod.

Onda su se dvije strane sporazumjele da će udruga plaćati općini iznos od 5000 kuna vikendom za korištenje objekta, s tim da će načelnik Delić dolaziti svaku subotu i nedjelju otključavati vrata, a potom ih u večernjim satima i zaključavati (tako funkcioniraju i danas).

Općinski sud u Gospiću ispitao je svjedoke obiju suprotstavljenih strana i proučio njihove ugovore te zaključio kako tužitelj, odnosno udruga Rudopolje moje nije dokazala da se nalazila u posljednjem mirnom posjedu, nego da su tuženici u mirnom posjedu otkako su 12. ožujka tamo postavili svoj lokot. Sud je, naime, samo dokazivao činjenicu ometanja posjeda, odnosno vlasništva, te utvrđivao činjenicu mirnog posjeda, ne ulazeći u okolnosti vezane uz raskid ugovora između dviju strana.

Iz udruge nisu željeli formalno komentirati situaciju bojeći se daljnjih poteza načelnika Delića, jer s njim ovih dana moraju potpisati jedan u nizu sporazuma, odnosno nagodbu, jer se nakon gubitka sudskog postupka boje kaznene odgovornosti s obzirom na to da su posao odrađivali s upitnim ugovorima, odnosno bez njih, čime ih načelnik drži u šaci. Osim toga, neki računaju i da će se zaposliti u novom poduzeću, koje će imati izvršnu ulogu u projektu.

– Pokušavali smo se baviti nekim turizmom, paralelno se borili za prostor s partnerom, na sudu se tužili s njima, a zajednički radili marketing. Potpuno neobična situacija, bolje rečeno nastao je pravi džumbus. Mi smo im u nekoliko navrata nudili plaćanje koncesije, ali to nije dolazilo u obzir. Oni su željeli upravljati svime, a nas koristiti kao radnu snagu. Raskidom ugovora to su na neki način i realizirali. S pravom smatraju da je općina puno uložila u taj projekt, a zauzvrat nije dobila ništa u smislu da načelnik sada tamo nekog svojeg zaposli ili se pohvali riječima “ja s tim upravljam”, što je političarima dosta bitno. Postojale su optužbe da nas je tamo instalirao samo kako bi preko nas izvlačio novac iz projekta. On se na Državnom odvjetništvu obranio od tih optužbi, ali je očito i zbog toga osjećao pritisak – govori nam jedan član udruge moleći da mu ne otkrijemo identitet.

Načelnik Vrhovina Milorad Delić svu je problematiku sažeo u jednoj rečenici: Donesen je zakon o pružanju usluga u turizmu 15. prosinca, 21. prosinca Općina je donijela odluku o osnivanju JU Sportsko-rekreacijskog centra, koji po zakonu može upravljati ziplineom i slijedom toga smo otkazali ugovor udruzi. Navodi da nije bilo nikakvog osobnog animoziteta niti problema, tvrdeći da su “dečki i danas tu, rade cijelu sezonu, a radit će i dalje”, kao i da “netko samo hoće praviti senzaciju, ali nema je”

foto: Zip line Pazi medo

KAportal.hr

Objava Mladi ljudi počeli okretati dobar novac na zip lineu koji su osmislili, a onda im Općina preuzela projekt pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/mladi-ljudi-poceli-okretati-dobar-novac-na-zip-lineu-koji-su-osmislili-a-onda-im-opcina-preuzela-projekt/feed/ 0