LIKA – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 18 Jul 2018 10:03:48 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/ http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/#respond Wed, 18 Jul 2018 08:59:39 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=331349 U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”, koji Ministarstvo unutarnjih poslova provodi trinaestu godinu zaredom, i to na način da se u značajnijim turističkim odredištima u policijske patrole uključuju i policijski službenici drugih zemalja, jučer su na područje Policijske postaje Korenica stigla dva kineska policijska službenika koji će ovdje boraviti mjesec dana, javljaju iz PU ličko-senjske. …

Objava Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U sklopu projekta “Sigurna turistička sezona”, koji Ministarstvo unutarnjih poslova provodi trinaestu godinu zaredom, i to na način da se u značajnijim turističkim odredištima u policijske patrole uključuju i policijski službenici drugih zemalja, jučer su na područje Policijske postaje Korenica stigla dva kineska policijska službenika koji će ovdje boraviti mjesec dana, javljaju iz PU ličko-senjske.

– Temeljem Sporazuma između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva javne sigurnosti Narodne Republike Kine, Kina je postala prva izvaneuropska država koja sudjeluje u ovom projektu. Voditelj izaslanstva Ministarstva javne sigurnosti NR Kine, zamjenik načelnika Uprave za međunarodnu suradnju Tian Lixiao, izjavio je da mu je vrlo drago što kineski policajci mogu sudjelovati u ovom međunarodnom projektu, a sve kako bi svojim sunarodnjacima učinili ugodniji boravak na području Nacionalnog parka Plitvička jezera, navode iz ličke policije.

Nakon upoznavanja i kraćeg obilaska Policijske postaje Korenica, izaslanstvo se upoznalo i s ljepotama Nacionalnog parka, jer upravo će kineski policajci službu obavljati na tom području i to u odori, bez naoružanja, u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim policijskim službenicima.

KAportal.hr

Objava Dva kineska policajca patroliraju Plitvicama – uniformirani, ali bez naoružanja, paze na red u Parku pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dva-kineska-policajca-patroliraju-plitvicama-uniformirani-ali-bez-naoruzanja-paze-na-red-u-parku/feed/ 0
Znate li tko je muškarac sa slike? Policija ga je “pokupila” kod Otočca, a ne može ili ne želi im reći kako se zove http://kaportal.rtl.hr/znate-li-tko-je-muskarac-sa-slike-policija-ga-je-pokupila-kod-otocca-a-ne-moze-ili-ne-zeli-im-reci-kako-se-zove/ http://kaportal.rtl.hr/znate-li-tko-je-muskarac-sa-slike-policija-ga-je-pokupila-kod-otocca-a-ne-moze-ili-ne-zeli-im-reci-kako-se-zove/#respond Tue, 10 Jul 2018 15:19:52 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330003 Lički policajci istražuju identitet osobe sa slike. Zatekli su ga jučer oko 14.35 sati u mjestu Čovići na području grada Otočca, no, kkao navode, unatoč svim poduzetim mjerama nisu utvrdili identitet, a osoba ne može ili ne želi iznositi podatke o sebi. – Policijska uprava ličko-senjska u svrhu utvrđivanja identiteta poziva građane da, ako imaju …

Objava Znate li tko je muškarac sa slike? Policija ga je “pokupila” kod Otočca, a ne može ili ne želi im reći kako se zove pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Lički policajci istražuju identitet osobe sa slike. Zatekli su ga jučer oko 14.35 sati u mjestu Čovići na području grada Otočca, no, kkao navode, unatoč svim poduzetim mjerama nisu utvrdili identitet, a osoba ne može ili ne želi iznositi podatke o sebi.

– Policijska uprava ličko-senjska u svrhu utvrđivanja identiteta poziva građane da, ako imaju korisne informacije o identitetu muške osobe s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili se jave na broj 192 ili na licko-senjska@policija.hr – zamolili su iz PU ličko-senjske.

KAportal.hr

Objava Znate li tko je muškarac sa slike? Policija ga je “pokupila” kod Otočca, a ne može ili ne želi im reći kako se zove pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/znate-li-tko-je-muskarac-sa-slike-policija-ga-je-pokupila-kod-otocca-a-ne-moze-ili-ne-zeli-im-reci-kako-se-zove/feed/ 0
Skandalozni proces: Četiri godine utvrđivali je li dijete brutalno pretukla majka ili otac, a na kraju nitko nije kriv?! http://kaportal.rtl.hr/skandalozni-proces-cetiri-godine-utvrdivali-je-li-dijete-brutalno-pretukla-majka-ili-otac-a-na-kraju-nitko-nije-kriv/ http://kaportal.rtl.hr/skandalozni-proces-cetiri-godine-utvrdivali-je-li-dijete-brutalno-pretukla-majka-ili-otac-a-na-kraju-nitko-nije-kriv/#respond Sun, 08 Jul 2018 15:52:15 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329730 Zbog nedostatka dokaza Općinski sud u Gospiću odlučio je ovih dana prekinuti postupak protiv jedne majke s područja Like, kojoj se sudilo jer je navodno brutalno pretukla svoje dijete. Dječak danas ima 13 godina, a nemili događaj zbio se kada je bio u dobi od devet, objavio je Jutarnji list. Općinsko državno odvjetništvo za mladež …

Objava Skandalozni proces: Četiri godine utvrđivali je li dijete brutalno pretukla majka ili otac, a na kraju nitko nije kriv?! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija: Pixabay.com

Zbog nedostatka dokaza Općinski sud u Gospiću odlučio je ovih dana prekinuti postupak protiv jedne majke s područja Like, kojoj se sudilo jer je navodno brutalno pretukla svoje dijete. Dječak danas ima 13 godina, a nemili događaj zbio se kada je bio u dobi od devet, objavio je Jutarnji list.

Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Gospiću optužilo ju je na temelju liječničke dokumentacije i prijave koju je na osnovi pregleda policiji proslijedila Opća bolnica Gospić, ali i njezina vlastita priznanja djela u cijelosti koje je uslijedilo na prvom ispitivanju – priznala je da je u obiteljskoj kući remenom izudarala devetogodišnje dijete po leđima te ga na taj način ozlijedila nanijevši mu brojne hematome. Optužnicu je potvrdilo Optužno vijeće te je nakon toga majci započelo suđenje, piše Jutarnji list.

Međutim, uslijedio je obrat. Majka je inzistirala da bude ispitana na samom početku dokaznog postupka te je tom prilikom u potpunosti povukla ranije priznanje te je prilikom izjašnjavanja o krivnji izjavila da se ne smatra krivom za kazneno djelo koje joj se stavlja na teret uz obrazloženje da je “pri provođenju dokazne radnje priznala počinjenje djela jer iz financijskih razloga nije željela supruga izložiti kaznenom progonu, jer je on bio jedini koji je pridonosio za uzdržavanje obitelji”!

Kako, dakle, proizlazi iz presude, tijekom postupka je zapravo dala naslutiti da je suprug bio taj koji je pretukao dijete, ali je majka u startu preuzela krivnju kako jedini hranitelj obitelji ne bi ostao bez posla.
No, tijekom samog postupka, svjesna da joj prijeti zatvorska kazna do tri godine zatvora zbog nanošenja tjelesnih ozljeda članu obitelji i osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, povukla je priznanje. Dijete je, kao oštećenik, također videolinkom ispitano na sudu te je u potpunosti potvrdilo majčin novi iskaz, a suprug nije svjedočio jer je iskoristio blagodat nesvjedočenja koja mu je bila dostupna jer se sudilo bliskom članu obitelji.

S obzirom na obrat situacije, tužiteljstvo u Gospiću je odmah nakon novih okolnosti procijenilo kako zbog nedostatka dokaza protiv optužene majke valja odustati od daljnjeg kaznenog progona te je tako i učinilo. U takvom slučaju, kada državni odvjetnik odustane od optužbe na raspravi, oštećeni je dužan očitovati se hoće li nastaviti progon, a ako ne dođe na raspravu, iako je uredno pozvan, smatra se da ne želi nastaviti progon. U ovom slučaju se dogodilo upravo to, jer na ključnu raspravu nije došao gospićki odvjetnik koji je u postupku zastupao dijete.

– Slijedom navedenog, s obzirom na to da je u Gospiću na raspravi odustao od daljnjeg progona optuženika, pri čemu uredno pozvani opunomoćenik malodobne žrtve/oštećenika nije pristupio na raspravu, prema optuženoj je optužba odbijena – obrazložio je Općinski sud u Gospiću. Svi troškovi kaznenog postupka, pa tako i trošak odvjetnice optužene majke, pali su na teret državnog proračuna.
Trenutno, dakle, u konkretnom slučaju imamo nesumnjivu potvrdu da je jedno devetogodišnje dijete teško pretučeno u vlastitoj obitelji, s detaljno evidentiranim ozljedama tijekom pregleda u gospićkoj bolnici, a nakon četiri godine od prijave za to nitko nije kriv.

– Načelno govoreći, u ovakvom slučaju nadležno državno odvjetništvo može pokrenuti novi postupak, ovaj put protiv drugog roditelja, no, ruku na srce, kakav će biti ishod? I kakvi će biti dokazi? Dovoljno je da dijete kaže u novom postupku da ga je ipak istukla majka i da drugi postupak završi kao i prvi – kaže sutkinja Lana Petö Kujundžić, predsjednica odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu i predsjednica Udruge sudaca za mladež i obiteljskih sudaca, piše Jutarnji list.

Činjenicu da je sam postupak u ovom slučaju trajao gotovo četiri godine sutkinja Petö Kujundžić ocjenjuje skandaloznom.

– To je jednostavno nedopustivo, takvi se slučajevi trebaju riješiti u roku od tri mjeseca. Pitanje je gdje je to dijete sve ove četiri godine bilo te je li na vrijeme dobilo barem kakvu-takvu zaštitu, je li hitno reagirao centar za socijalnu skrb i je li zaštitio dijete od nastavka zlostavljanja. Djetetu je trebalo odmah pomoći – ističe Petö Kujundžić.

KAportal.hr

Objava Skandalozni proces: Četiri godine utvrđivali je li dijete brutalno pretukla majka ili otac, a na kraju nitko nije kriv?! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/skandalozni-proces-cetiri-godine-utvrdivali-je-li-dijete-brutalno-pretukla-majka-ili-otac-a-na-kraju-nitko-nije-kriv/feed/ 0
Nacionalni park Plitvička jezera stipendira učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima http://kaportal.rtl.hr/nacionalni-park-plitvicka-jezera-stipendira-ucenike-koji-se-obrazuju-u-deficitarnim-zanimanjima/ http://kaportal.rtl.hr/nacionalni-park-plitvicka-jezera-stipendira-ucenike-koji-se-obrazuju-u-deficitarnim-zanimanjima/#respond Thu, 21 Jun 2018 09:10:52 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327419 – Suradnja Nacionalnog parka Plitvička jezera s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Korenice dobar je primjer kako javna ustanova brine o budućim kadrovima. Stoga apeliram na predstavnike drugih ustanova, kojima je to primjenjivo, da pokušaju na ovakav način osigurati dostupnost budućih kadrova, kazao je ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić na Plitvičkim Jezerima, za potpisivanja sporazuma o …

Objava Nacionalni park Plitvička jezera stipendira učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
– Suradnja Nacionalnog parka Plitvička jezera s Ugostiteljsko-turističkom školom iz Korenice dobar je primjer kako javna ustanova brine o budućim kadrovima. Stoga apeliram na predstavnike drugih ustanova, kojima je to primjenjivo, da pokušaju na ovakav način osigurati dostupnost budućih kadrova, kazao je ministar okoliša i energetike Tomislav Ćorić na Plitvičkim Jezerima, za potpisivanja sporazuma o suradnji i stipendiranju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima

Sporazum su potpisali Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera i Šimo Pavlović, ravnatelj Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice.

Kovačević je istaknuo da suradnja sa Srednjom školom Plitvička jezera predstavlja povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu i mogućnost zapošljavanja, što rad u turizmu čini dugoročno održivim. Stipendiranje učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima (kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar) rezultirati će selekcijom najboljih kandidata koji će nakon završene škole nastaviti s radom i usavršavanjem u NP Plitvička jezera.

Pavlović je naglasio da je Srednja škola Plitvička jezera škola s dugogodišnjom tradicijom i kvalitetnim obrazovnim programima turističko-hotelijerskog smjera, te da će NP Plitvička jezera u njoj imati kvalitetnog partnera.

KAportal.hr

 

Objava Nacionalni park Plitvička jezera stipendira učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nacionalni-park-plitvicka-jezera-stipendira-ucenike-koji-se-obrazuju-u-deficitarnim-zanimanjima/feed/ 0
VIDEO: Kako je kvantni biofizičar iz Amerike postao kauboj iz Like? Bili smo na njegovom “čudu od ranča” http://kaportal.rtl.hr/video-kako-je-kvantni-biofizicar-iz-amerike-postao-kauboj-iz-like-bili-smo-na-njegovom-cudu-od-ranca/ http://kaportal.rtl.hr/video-kako-je-kvantni-biofizicar-iz-amerike-postao-kauboj-iz-like-bili-smo-na-njegovom-cudu-od-ranca/#respond Wed, 20 Jun 2018 05:14:54 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=327335 Otkad smo ušli u Europsku Uniju iz Hrvatske je iselilo 250.000 ljudi, što znači da svaki dan ode 180 ljudi. Ali ako više ne možete slušati depresivne statistike i priče o ljudima koji priliku traže u Irskoj i Njemačkoj – možda vam se svidi priča o Amerikancu koji je sve ostavio da bi došao u Hrvatsku …

Objava VIDEO: Kako je kvantni biofizičar iz Amerike postao kauboj iz Like? Bili smo na njegovom “čudu od ranča” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Otkad smo ušli u Europsku Uniju iz Hrvatske je iselilo 250.000 ljudi, što znači da svaki dan ode 180 ljudi. Ali ako više ne možete slušati depresivne statistike i priče o ljudima koji priliku traže u Irskoj i Njemačkoj – možda vam se svidi priča o Amerikancu koji je sve ostavio da bi došao u Hrvatsku i živjeti kao kauboj. Da, usred Like ispod Velebita otvorio je ranč, u kojem gosti spavaju u indijanskim šatorima, i jašu konje.

Nekad se u Americi bavio kvantnom biofizikom, a danas je šaptač konjima i vlasnik jednog od 10 najekskluzivnijih rančeva u Europi. Bruce Yerkovich Ameriku je zamijenio Velikom Planom kod Gospića.

“Došao sam avionom. Kako sam došao, u biti tri godine u meni se stvarala ideja da bih htio napravit ranč, američki guest ranch, i nisam baš imao lokaciju, bila je opcija da to bude u Americi, ali kroz splet okolnosti je trebala bit Hrvatska i onda je bila jedna potraga za zemljom. Velika Plana se dogodila jer sam tražio mikrolokalitet, da bude nešto zaštićeno sa bogatstvom prirode i biljnog i životinjskog svijeta”, pojasnio je Bruce.

U Velikoj Plani završio je jer se izgubio na putu iz Zagreba prema moru.

“Ja sam se našao tamo gore u onom visokom dijelu Velike Plane i bio je sumrak i kako nisam imao puta za dalje, izašao sam van i promatrao sam tu dolinu i kad sam to promatrao shvatio sam da je to taj komadić raja koji tražim za svoj ranč”, nadodaje.

Prije deset godina vratio se u Hrvatsku, a njegov ranč otvoren je za posjetitelje već pet godina.

Ranč ima 25 hektara i nalazi se u parku prirode u zaštićenom području. Ovdje može odsjesti 30 gostiju, a sve što je izgrađeno, napravljeno je od prirodnih materijala.

“Bio sam vođen tom idejom da ranč, kad ga se vidi, da izgleda kao da je niknuo iz prirode, a ne kao da ga je netko spustio helikopterom na prirodu.Tako da sve je u drvetu, kamenu, pijesku, šoderu. Ne koristimo materijale koje ovdje ne možemo naći. Kad gost dođe tu, on se zaista u ovom prostoru osjeća kao doma, osjeća se da pripada njemu jer ovo okruženej pripada tom prostoru”, govori Bruce.

Gosti na raspolaganju imaju dva luksuzna apartmana, kupelj na drvenu peć, sobe, ali i veliki studio koji je namijenjen za gledaje filmova, sviranje, ili čitanje knjiga. Odmah pokraj nalazi se i restoran gdje pripremaju samo domaću hranu. U svijetu su vrlo brzo postali poželjno mjesto za odmor.

“Lani smo imali goste iz 131 države svijeta, toliko je neobičan podatak da su nas zvali iz turističke zajednice da pitaju je li nešto nije u redu s računalom da prijavljujemo goste iz jako neobičnih zemalja, u biti nismo. Gosti dolaze iz sva četiri kraja svijeta. Iz Tasmanije smo imali goste, otoci od obale Argentine, Falklandsko otočje. Atipični gosti za Hrvatsku”, priča nam Bruce.

Bruce nas je odveo i do netaknutog raja koji se nalazi 15-ak minuta vožnje od ranča – do Čarobne šume i Vilinskih spilja – mjesta za koje rijetki znaju.

“Tradicija kaže da u ovim prostorima obitavaju vile i na taj način se odnosimo prema prostoru, on je poseban, zaštićen i mi se brinemo o njemu. I samo rijetkima dozvoljavamo posjet ovom prostoru. Ono što je zanimljivo konji ne žele ući u ovu šumu ni u špilje. Da negdje par sto metara od špilje gdje počinje puteljak, kojeg zovemo Čarobna šuma, konji dalje od toga ulaza ne dolaze, pokušali smo par puta, ali odbijaju ići naprijed”, otkriva Bruce.

Kao da znaju da ovaj nestvarni svijet treba ostati takav kakav je, netaknut i čaroban, dok par kilometara dalje postoji mjesto koje tjera na zaborav svih briga i problema.

Vijesti.rtl.hr

Objava VIDEO: Kako je kvantni biofizičar iz Amerike postao kauboj iz Like? Bili smo na njegovom “čudu od ranča” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/video-kako-je-kvantni-biofizicar-iz-amerike-postao-kauboj-iz-like-bili-smo-na-njegovom-cudu-od-ranca/feed/ 0
Država se riješila devastirane Titove vile na Plitvicama – Nacionalni park će je urediti, ali neće biti dostupna široj javnosti http://kaportal.rtl.hr/drzava-se-rijesila-devastirane-titove-vile-na-plitvicama-nacionalni-park-ce-je-urediti-ali-nece-biti-dostupna-siroj-javnosti/ http://kaportal.rtl.hr/drzava-se-rijesila-devastirane-titove-vile-na-plitvicama-nacionalni-park-ce-je-urediti-ali-nece-biti-dostupna-siroj-javnosti/#comments Sun, 17 Jun 2018 10:51:06 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326578 Ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Tomislav Kovačević potpisali su ugovor o dodijeli na korištenje Vile Izvor, poznatije kao Titove vile, kojom će sada upravljati NP Plitvička jezera. – Država je JU NP Plitvička jezera dala na korištenje nekretnine ukupne površine nešto više od 3 jutra u svrhu …

Objava Država se riješila devastirane Titove vile na Plitvicama – Nacionalni park će je urediti, ali neće biti dostupna široj javnosti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Tomislav Kovačević potpisali su ugovor o dodijeli na korištenje Vile Izvor, poznatije kao Titove vile, kojom će sada upravljati NP Plitvička jezera.

– Država je JU NP Plitvička jezera dala na korištenje nekretnine ukupne površine nešto više od 3 jutra u svrhu uređenja znanstveno – edukacijskog centra. Procijenjena vrijednost nekretnine iznosi 29 milijuna kuna. Ugovorom se nekretnina koja ima status kulturnog dobra dodjeljuje bez naknade, za vrijeme dok postoji potreba za smještajem znanstveno – edukacijskog centra, izvijestili su s Plitvica.

– Ovo je jedan od važnijih dana od kada sam ministar zaštite okoliša i energetike. Vila Izvor kao kulturno dobro nakon dugo godina derutnosti i zapuštenosti, današnjim danom promijenit će svoj izgled i svrhu. Rješenje ovog problema s kojim smo bili suočeni od 2000. godine je nešto što nas sve skupa može veseliti – rekao je ministar Tomislav Ćorić, koji je nazočio potpisivanju.

Ravnatelj Tomislav Kovačević, kažu, zahvalio je ministrima Mariću i Ćoriću na suradnji izražavajući svoje zadovoljstvo što se u kratkom roku uspio postići dogovor o davanju Vile Izvor na korištenje JU NP Plitvička jezera.

– U kratkom roku ćemo pristupiti sanaciji Vile Izvor kako bismo objekt priveli svrsi. Nekretnina neće biti korištena u komercijalne svrhe, već će imati znanstveno – istraživački karakter na međunarodnoj razini – rekao je ravnatelj Kovačević.

– Potpisivanje ovog Ugovora je rezultat odlične suradnje s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i s ministrom Ćorićem. Vrlo brzo smo realizirali ovaj ugovor, kojim stavljamo u funkciju dugogodišnju, zapuštenu, a od 2010. godine opustošenu i vandalizmom oštećenu Vilu Izvor. Ovaj čin potpisivanja je prije svega naravan čin, jer nema ništa prirodnije nego da nekretnina koja je na području nacionalnog parka bude na upravljanju Nacionalnom parku Plitvička jezera. Prijašnja namjena Vile Izvor bila je potpuno nesvrhovita. Sa svakog racionalnog gledišta ona je bila beskorisna, za dokoličarenje. Ona je bila sklonište od naroda. Od danas Vila postaje centar za edukaciju i znanstveno djelovanje mladih i mjesto međunarodnih susreta – kazao je ministar Marić, očito aludirajući na vrijeme kada je zdanje služilo za odmor bivšem predsjedniku bivše države Josipu Brozu Titu.

KAportal.hr

Objava Država se riješila devastirane Titove vile na Plitvicama – Nacionalni park će je urediti, ali neće biti dostupna široj javnosti pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/drzava-se-rijesila-devastirane-titove-vile-na-plitvicama-nacionalni-park-ce-je-urediti-ali-nece-biti-dostupna-siroj-javnosti/feed/ 4
Zgodna cura na Plitvičkim jezerima pozirala potpuno gola i fotku na Instagramu podijelila s 290 tisuća ljudi http://kaportal.rtl.hr/zgodna-cura-na-plitvickim-jezerima-pozirala-potpuno-gola-i-fotku-podijelila-s-290-tisuca-ljudi/ http://kaportal.rtl.hr/zgodna-cura-na-plitvickim-jezerima-pozirala-potpuno-gola-i-fotku-podijelila-s-290-tisuca-ljudi/#respond Sat, 16 Jun 2018 10:45:41 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=326763 NA INSTAGRAM profilu Cheeky Exploits osvanula je još jedna golišava fotografija iz Hrvatske, piše portal Index.hr. Ovaj put se jedna žena fotografirala potpuno gola na Plitvičkim jezerima oduševivši svojom stražnjicom više od 6000 ljudi koji su lajkali fotografiju, a nije nedostajalo ni ushićenih komentara. Podsjećamo, na Instagram profil Cheeky Exploits ljudi šalju fotografije svojih golih stražnjica fotografiranih kod …

Objava Zgodna cura na Plitvičkim jezerima pozirala potpuno gola i fotku na Instagramu podijelila s 290 tisuća ljudi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
NA INSTAGRAM profilu Cheeky Exploits osvanula je još jedna golišava fotografija iz Hrvatske, piše portal Index.hr.

Ovaj put se jedna žena fotografirala potpuno gola na Plitvičkim jezerima oduševivši svojom stražnjicom više od 6000 ljudi koji su lajkali fotografiju, a nije nedostajalo ni ushićenih komentara.

Podsjećamo, na Instagram profil Cheeky Exploits ljudi šalju fotografije svojih golih stražnjica fotografiranih kod poznatih turističkih znamenitosti. Ranije je već objavljeno nekoliko fotografija iz Dubrovnika, ali i s Paga. Profil Cheeky Exploits prati skoro 290 tisuća ljudi.

Objava Zgodna cura na Plitvičkim jezerima pozirala potpuno gola i fotku na Instagramu podijelila s 290 tisuća ljudi pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zgodna-cura-na-plitvickim-jezerima-pozirala-potpuno-gola-i-fotku-podijelila-s-290-tisuca-ljudi/feed/ 0
Lički župan dr. Darko Milinović pao s motocikla: “Ušao sam u najgori zavoj s 200 km/h, a onda dodao gas” http://kaportal.rtl.hr/licki-zupan-dr-darko-milinovic-pao-s-motocikla-usao-sam-u-najgori-zavoj-s-200-km-h-a-onda-dodao-gas/ http://kaportal.rtl.hr/licki-zupan-dr-darko-milinovic-pao-s-motocikla-usao-sam-u-najgori-zavoj-s-200-km-h-a-onda-dodao-gas/#comments Sat, 09 Jun 2018 07:38:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=325810 Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije, pao je sa svojeg motocikla Suzuki na moto stazi Grobnik pri brzini od 200 km/h, te prošao samo s lomom kosti zapešća, nakon što se 150 metara okretao po stazi, piše Jutarnji.hr. – Ušao sam u najgori zavoj brzinom od 190 km/h do 200km/h i baš tu gdje nije trebalo, …

Objava Lički župan dr. Darko Milinović pao s motocikla: “Ušao sam u najgori zavoj s 200 km/h, a onda dodao gas” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Darko Milinović, župan Ličko-senjske županije, pao je sa svojeg motocikla Suzuki na moto stazi Grobnik pri brzini od 200 km/h, te prošao samo s lomom kosti zapešća, nakon što se 150 metara okretao po stazi, piše Jutarnji.hr.

– Ušao sam u najgori zavoj brzinom od 190 km/h do 200km/h i baš tu gdje nije trebalo, još dodao gas. Srećom da sam fizički u dosta dobroj formi, a sigurno me i Bog čuvao, jer kad me počelo bacati ružno je izgledalo. Srećom pa tamo nema ograde, da me u nju bacilo ne znam kao bi završilo. Da sam pao na cesti, prošao bih puno lošije, možda bih i poginuo, a ovako, osim tog loma, nemam čak ni modrice – priča dr. Darko Milinović za Jutarnji.hr, objašnjavajući da je pri prevrtanju stisnuo ruke uz tijelo, svjestan da bi moglo biti lomova.

Kaže da motocikl po običnoj cesti više i ne vozi, jer ga često ponese adrenalin, pa više ne želi riskirati. Stoga radije s prijateljem Emilom ode na vožnju do Grobnika. Pohvalio se da mu je osobni rekord na grobničkoj stazi 1:35. Pomoć mu je pružena u bolnici u Lovranu, a sada se odmara na kućnoj njezi.

KAportal.hr

foto: Jutarnji.hr

Objava Lički župan dr. Darko Milinović pao s motocikla: “Ušao sam u najgori zavoj s 200 km/h, a onda dodao gas” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/licki-zupan-dr-darko-milinovic-pao-s-motocikla-usao-sam-u-najgori-zavoj-s-200-km-h-a-onda-dodao-gas/feed/ 1
Noćna drama u Lici: Krijumčar kombijem punim migranata krenuo na policajce, oni zapucali i ranili dvoje djece http://kaportal.rtl.hr/nocna-drama-u-lici-krijumcar-kombijem-punim-migranata-krenuo-na-policajce-oni-zapucali-i-ranili-dvoje-djece/ http://kaportal.rtl.hr/nocna-drama-u-lici-krijumcar-kombijem-punim-migranata-krenuo-na-policajce-oni-zapucali-i-ranili-dvoje-djece/#respond Thu, 31 May 2018 06:59:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=324542 Policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja migranata na području Srba, a tijekom svoje akcije u kojoj su koristili oružje, ozlijeđeno je dvoje djece, doznaje Večernji.hr.​ -Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle …

Objava Noćna drama u Lici: Krijumčar kombijem punim migranata krenuo na policajce, oni zapucali i ranili dvoje djece pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja migranata na području Srba, a tijekom svoje akcije u kojoj su koristili oružje, ozlijeđeno je dvoje djece, doznaje Večernji.hr.​

-Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi, piše Večernji.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja. Policija je pucala nakon sto se nije zaustavio na dva punkta. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje.

-Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici – rekao je Vecernjem Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

KAportal.hr

Objava Noćna drama u Lici: Krijumčar kombijem punim migranata krenuo na policajce, oni zapucali i ranili dvoje djece pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nocna-drama-u-lici-krijumcar-kombijem-punim-migranata-krenuo-na-policajce-oni-zapucali-i-ranili-dvoje-djece/feed/ 0
Policija traga za kradljivcem janjaca – uzeo ih iz nezaključane štale na imanju 50-godišnjaka http://kaportal.rtl.hr/policija-traga-za-kradljivcem-janjaca-uzeo-ih-iz-nezakljucane-stale-na-imanju-50-godisnjaka/ http://kaportal.rtl.hr/policija-traga-za-kradljivcem-janjaca-uzeo-ih-iz-nezakljucane-stale-na-imanju-50-godisnjaka/#respond Thu, 24 May 2018 08:14:15 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=323402 Policija u Otočcu istražuje slučaj krađe janjaca iz štale 50-godišnjaka. Kako javljaju iz PU ličko – senjske, u noći s 22. na 23. svibnja nepoznati počinitelj ukrao više janjaca a u njegovoj akciji krađu je olakšalo to što štala nije bila zaključana. – Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, …

Objava Policija traga za kradljivcem janjaca – uzeo ih iz nezaključane štale na imanju 50-godišnjaka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto ilustracija – Pixabay.com

Policija u Otočcu istražuje slučaj krađe janjaca iz štale 50-godišnjaka.

Kako javljaju iz PU ličko – senjske, u noći s 22. na 23. svibnja nepoznati počinitelj ukrao više janjaca a u njegovoj akciji krađu je olakšalo to što štala nije bila zaključana.

– Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, dodaju u policiji.

KAportal.hr

Objava Policija traga za kradljivcem janjaca – uzeo ih iz nezaključane štale na imanju 50-godišnjaka pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/policija-traga-za-kradljivcem-janjaca-uzeo-ih-iz-nezakljucane-stale-na-imanju-50-godisnjaka/feed/ 0