KAportal Lijepa vijest za Dan žena: DVD-u Vrhovac odobrena donaciju iz projekta na temu „Sestre vatrogaskinje“ | Karlovački informativni web portal

Lijepa vijest za Dan žena: DVD-u Vrhovac odobrena donaciju iz projekta na temu „Sestre vatrogaskinje“

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac dobilo je 2.000,00 kuna donacijskih sredstva od Zaklade Solidarna https://www.solidarna.hr/site/index Od 61 pristiglih projekta na temu „Sestre vatrogaskinje“ s ciljem osnaživanja žena kroz žensko vatrogastvo prihvaćenog na natječaju „Drugotna na sav glas“. Odobreno je 15 projekta od čega dva iz Ozlja.

Uvriježeno je mišljenju da je vatrogastvo tradicionalno i isključivo muška aktivnost u društvenoj zajednici. Konačni cilj je emancipacija žena u ruralnim sredinama posebice gledajući s aspekta vatrogastva.

– Pokretanjem inicijative da se žene svih dobnih skupina aktivno uključe u vatrogastvo želimo postići veću zastupljenost pripadnica ljepšeg spola u redovima vatrogasaca. Načelom ravnopravnosti spolova i javnim djelovanjem na vodećim pozicijama želimo osnažiti svijest žena svih dobnih skupina da promiču sebe i vatrogastvo kao stručnu i humanitarnu djelatnost kroz provedbu preventivnih pregleda, radom s vatrogasnom mladeži i podmlatkom, sudjelovanjem u aktivnostima u zaštiti okoliša, razvijanjem pozitivnih ljudskih vrijednosti poput solidarnosti, požrtvovnosti, nesebičnosti i prijateljstva i slično. – kaže Ivana Ferenac Sudac iz DVD Vrhovac.

  • KAportal.hr

  • Odgovori