KAportal Lički biskup dekretom razmjestio svećenike: Župnik Ožura umirovljen nakon 54 godine službovanja u Cetingradu | Karlovački informativni web portal

Lički biskup dekretom razmjestio svećenike: Župnik Ožura umirovljen nakon 54 godine službovanja u Cetingradu

Župnik Marija Ožura (desno) – foto: Slunj-crkva.hr

Cetingradski župnik Marijan Ožura(80) odlazi u mirovinu nakon što je Župu uznesenja blažene djevice Marije vodio čak 54 godine, odlučio je tako dekretom biskup gospićko-senjski Zdenko Križić. Vlč. Ožura je rođen u mjestu Hrvatsko u Gorskom kotaru, te mu je prva župa bila upravo u Cetingradu.

Sa svojim župljanima tri godine je proveo u izbjeglištvu u velikoj Kladuši, a potom 22 dana u srpskom zarobljeništvu, prije nego što je 1994. godine uspio doći do Karlovca. Nakon rata se vratio u Cetingrad gdje je pokrenuo obnovu crkve i župnog stana. Na njegovo mjesto doći će Stanko Smiljanić, koji je službovao u Sincu.

Pogledajte i ostala imenovanja, razrješenja i premještaje svećenika u Gospićko-senjskoj biskupiji:

 • -mons. Mile Čančar razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću i službe dekana Gospićkog dekanata i imenovan je župnikom župe Sv. Jurja mučenika u Korenici i excurrendo župe Rođenja BDM u Buniću (85/2017).

  -preč. Stjepan Zeba razriješen je službe župnika župe Sv. Jurja mučenika u Korenici i excurrendo župe Rođenja BDM u Buniću i službe dekana Udbinskog dekanata i imenovan je župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Krasnu i upraviteljem excurrendo župe Gospe Karmelske u Kuterevu, te čuvarom Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu (86/2017).

  -preč. Robert Zubović razriješen je službe župnika župe Sv. Križa u Ogulinu i službe dekana Ogulinskog dekanata, te se odlukom krčkog biskupa mons. dr. Ivice Petanjka vraća u Krčku biskupiju (87/2017).

  -vlč. Josip Štefančić razriješen je službe župnika župe Uzvišenja Sv. Križa u Perušiću i excurrendo župe Sv. Nikole biskupa u Kaluđerovcu i imenovan je župnikom župe Sv. Križa u Ogulinu (88/2017).

  -vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Krasnu i upravitelja excurrendo župe Gospe Karmelske u Kuterevu, te čuvara Svetišta Gospe Krasnarske u Krasnu i imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (89/2017).

  -mons. Marijan Ožura razriješen je dužnosti župnika župe Uznesenja BDM u Cetingradu i umirovljuje se (90/2017).

  -vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Ilije u Sincu i excurrendo župa Sv. Mihovila u Ramljanima i Sv. Krunice u Čanku i imenovan je župnikom župe Uznesenja BDM u Cetingradu (91/2017).

  -vlč. Andrija Kekić razriješen je službe upravitelja župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici i imenovan je župnikom župe Sv. Ilije u Sincu i excurrendo župa Sv. Mihovila u Ramljanima i Sv. Krunice u Čanku (92/2017).

  -don Goran Antunović, SDB, imenovan je upraviteljem župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici (93/2017).

  -vlč. Mile Šajfar razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu i imenovan je župnikom župe Uzvišenja Sv. Križa u Perušiću i excurrendo župe Sv. Nikole biskupa u Kaluđerovcu (94/2017).

  -vlč. Ivan Hodak razriješen je službe župnika u župama Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju (83/2017) i imenovan je župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu (95/2017).

  -vlč. Pero Jurčević, mladomisnik, imenovan je župnikom u župama Sv. Antun Padovanski u G. Kosinju i Sv. Ivan Krstitelj u D. Kosinju (84/2017).

  KAportal.hr

 • Odgovori