KAportal Lajkate sve i svašta? Lažne igre na društvenim mrežama mogu dovesti do krađe osobnih podataka - stiglo novo upozorenje AZOP-a | Karlovački informativni web portal

Lajkate sve i svašta? Lažne igre na društvenim mrežama mogu dovesti do krađe osobnih podataka – stiglo novo upozorenje AZOP-a

foto ilustracija – Pixabay.com

Agencija za zaštitu osobnih podataka ponovo je upozorila građane da su se na društvenim mrežama pojavile lažne stranice trgovačkih centara i poznatih brendova s lažnim nagradnim igrama pa stoga treba biti dodatno oprezan. Naime, navodni organizatori igara traže dostavu fotografija osobne iskaznice građana pa je moguća krađa osobnih podataka.

– Agencija za zaštitu osobnih podataka savjetuje građane da u svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupaju sa svojim osobnim podacima te da svoje osobne podatke ne prosljeđuju drugim osobama, naročito ne putem interneta, stoji u priopćenju AZOP-a.

Građanima savjetuju da ukoliko žele sudjelovati u različitim nagradnim igrama da prije bilo kakvog uključivanja u njih provjere vjerodostojnost i organizatora i same igre, kao izvor njihove objave bilo da se radi o internetskim stranicama, društvenim mrežama i slično.

  • KAportal.hr

  • Odgovori