KAportal Ozalj dobio prvi Volonterski centar u Karlovačkoj županiji - LAG Vallis Colapis traži volontere | Karlovački informativni web portal

Ozalj dobio prvi Volonterski centar u Karlovačkoj županiji – LAG Vallis Colapis traži volontere

20130415-lag-1
Otvorenje Volonterskog centra (foto www.ozalj.hr)

Grad Ozalj je prvi u Karlovačkoj županiji dobio Lokalni volonterski centar i to u okviru LAG-a Vallis Colapis. Volonterski centar otvoren je u  sklopu projekta IPA CBC „Prekogranično umrežavanje volontera za lokalni razvoj“ a djelovati će na području cijelog LAG-a Vallis Colapis.

–  Projekt koji traje cijelu 2013. godinu LAG Vallis Colapis provodi u suradnji s udrugama iz Hrvatske (Agencija lokalne demokracije iz Siska, Suncokret iz Vrginmosta) te Bosne i Hercegovine (Centar za djecu, mlade i porodicu iz Laktaša, Omladinski komunikativni centar iz Banja Luke i Udruženje Most iz Gradiške ), kažu u lokalnoj akcijskoj grupi koja okuplja volontere iz više općina uz rijeku Kupu.

Kako dodaju, svi pojedinci zainteresirani za volontiranje, kao i udruge ili ustanove zainteresirane za primanje volontera mogu se Lokalnom volonterskom centru obratiti za pomoć pri pronalasku odgovarajućih volontera/organizatora volontiranja, izradi volonterskih programa i sličnih akcija.

  • KAportal.hr

  • Odgovori