KAportal Kupališna sezona na Foginovom u nedjelju i službeno počinje - Novi tuševi, sanitarni čvor, rasvjeta i cjelodnevni program, ali i noćni čuvari | Karlovački informativni web portal

Kupališna sezona na Foginovom u nedjelju i službeno počinje – Novi tuševi, sanitarni čvor, rasvjeta i cjelodnevni program, ali i noćni čuvari

– Ova ulaganja trebaju boravak svim našim sugrađanima koji se kupaju na Foginovom učiniti što ljepšim, ali ona će mu dati i dodatnu turističku dimenziju pa će vjerojatno biti sve više ljudi koji dolaze iz drugih gradova. U jednom trenutku će nam se vjerojatno dogoditi ona naša vječna dvojba između lijepog kupanja i gužve, ali bih volio da se zaista dogodi suživot nas koji jesmo u Karlovcu i onih kojih dolaze na zadovoljstvo svih, rekao je na današnjoj pressici gradonačelnik Damir Mandić, najavivši da će i idućih godina cijeli prostor Foginovog i Korane dobivati nove sadržaje.

Dobio je i ove pa je tako uređen sanitarni čvor, prostor za Spasilačku službu, postavljeni novi tuševi, izmijenjene instalacije vode i odvodnje, javna rasvjeta… za što je izdvojeno više od 900.000 kuna, od kojih je 646.000 potpora Ministarstva turizma.

Za uređenje i bogate sadržaje u sezoni koja će službeno početi 18. lipnja i trajati do 31. kolovoza, pobrinuli su se Grad i tvrtke, te udruge civilnog društva. Bit će tamo svakodnevno sportskih i zabavnih sadržaja, kupače će budnim okom pratiti Spasilačka služba, a kupalište će i noću biti čuvano kako bi sve ono što je na njemu napravljeno ostalo netaknuto.

  • – Apeliram na sve da ovaj zeleni prostor našeg grada, koji smo svi prepoznali s ljepotama koje ima, čuvamo, zabavljamo se tu, kupamo i ovo ljeto provedemo zajedno u ugodnom druženju, poručila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

    Iduća bi sezona na Foginovom, po gradonačelnikovim riječima, mogla i službeno početi ranije od ovogodišnje jer su istraživanja učenika Globe programa OŠ Dubovac pokazala da temperatura Korane dozvoljava otvorenje 1. lipnja.

    Ovogodišnje će biti u nedjelju, u 15 sati, kada počinje i raznovrstan program na ovom, prvom registriranom riječnom kupalištu u zemlji.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori