KAportal Dan V: Mnogobrojni građani čistili obalu Kupe, ronioci očistili dno, uključio se i Heineken sadnjom drveća i uštedom papira | Karlovački informativni web portal

Dan V: Mnogobrojni građani čistili obalu Kupe, ronioci očistili dno, uključio se i Heineken sadnjom drveća i uštedom papira

Uz Dan V, ili Dan volontiranja, danas je organizirana velika akcija čišćenja Kupe, a bilo je i drugih ekoloških aktivnosti. Stanovnici gradskih četvrti Dubovac, Novi centar, Gaza, Banija, Zvijezda i Drežnik-Hrnetić, članovi udruga Pan i Vukovi s Kupe, ronioci KPA Karlovac i RK Žabac ribolovci KŠR Korana te djelatnici Heinekena, u velikom su se broju okupili na Kupi kako bi uljepšali i uredili okoliš središnje gradske rijeke, ali i njeno dno, za što su, dakako, bili zaduženi ronioci.

Ekološku svijest dodatno je pokazao Heineken sadnjom novog drveća u krugu tvornice, ali i odlukom da s boca piva izbaci naljepnice s grla boca čime će, procjenjuju, godišnje uštedjeti ogromnih 7 tona papira!

Čišćenje je obuhvatilo velik dio kupske obale, na desnoj strani sve od pivovare i veslačkog kluba pa do mjesta paljenja krijesa na Gazi, a na lijevoj od mosta grada Alessandrije pa do mjesta na kojem se pali banijanski krijes. Svi okupljeni na kraju su se mogli i nagraditi uz karlovačko pivo i roštilj.

  • Akcija u organizaciji udruge Pan i “karlovačkog” je bila i više nego uspješna i pokazala da ekološke svijeti kod građana ima u zavidnoj količini.

    KAportal.hr

  • Odgovori