KAportal Kup Hrvatske u atletici: Karlovčani odlični peti sa sedam postolja, Belčić pobjednik na 3.000 sa zaprekama | Karlovački informativni web portal

Kup Hrvatske u atletici: Karlovčani odlični peti sa sedam postolja, Belčić pobjednik na 3.000 sa zaprekama

Zaista odličan kraj sezone za atletičare i atletičarke Karlovca. Na završnici Kupa Hrvatske u atletici, AK Karlovac zauzeo je izvrsno peto mjesto u konkurenciji 20 hrvatskih klubova. Ispred je samo neprikosnoveni zagrebački trojac – pobjednici iz Agrama, drugoplasirani Dinamo Zrinjevac i četvrtoplasirani Zagreb te trećeplasirani riječki Kvarner. Iza Karlovčana su brojne renomirane atletske sredine – osječko Slavonija Žito, varaždinska Sloboda, zagrebačka Mladost, itd.

Nakon što je prvog dana Hrvoje Neralić osvojio drugo mjesto u utrci na 110 metara s preponama, a Ivan Katić treće na 1500 metara, baš kao i štafeta 4×100 metara, danas su izborena još četiri postolja.

Među njima je i jedna pobjeda, i to u jednoj od najzanimljivijih utrka dana – onoj na 3.000 metara sa zaprekama, u kojoj cijele sezone veliku borbu vode Karlovčanin Bruno Belčić i Filip Svalina iz zagrebačkog Agrama. Za kraj sezone uspješniji je bio Belčić, koji je negdje na polovici staze pojačao tempo i Svalina ga nije uspio pratiti te je karlovački atletičar stigao do prilično mirne pobjede sa 9 sekundi prednosti.

  • Hrvoje Neralić srebru na 110 s preponama pridodao je drugo mjesto i na 400 metara s preponama, trčao je vrlo dobro, zaostavši samo za daleko najbržim Čukmanom. Ivan Katić trećem mjestu na 1500 metara pridodao je, pak, drugo mjesto na 800 metara. Malo je nedostajalo da iznenadi i prvoplasiranog Bloudeka, koji se prerano opustio i počeo slaviti pobjedu.

    Za kraj, štafeta 4×400 metara u sastavu Dolšak, Neralić, Katić, Krivačić, osvojila je treće mjesto u ujedno i posljednjoj utrci dana.

    KAŠonline

  • Odgovori