KULTURA – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Mon, 16 Jul 2018 19:42:02 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 “Najbolji prijatelji” Peđe Gvozdića i Giulia Settima na Međunarodnom lutkarskom festivalu u izraelskom Holonu http://kaportal.rtl.hr/najbolji-prijatelji-pede-gvozdica-i-giulia-settima-na-medunarodnom-lutkarskom-festivalu-u-izraelskom-holonu/ http://kaportal.rtl.hr/najbolji-prijatelji-pede-gvozdica-i-giulia-settima-na-medunarodnom-lutkarskom-festivalu-u-izraelskom-holonu/#respond Sat, 14 Jul 2018 18:15:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=330755 Predstava “Najbolji prijatelji” Gradskog kazališta Zorin dom, u režiji i izvedbi Peđe Gvozdića i Giulia Settima, pozvana je na Međunarodni lutkarski kazališni festival u Izraelu, u gradu Holonu. Tamošnji Izraelski lutkarski centar, uz potporu Grada Holona i Ministarstva kulture Izraela, svake godine poziva lutkare iz cijelog svijeta da podijele svoje iskustvo i znanje, kreativnost i talent …

Objava “Najbolji prijatelji” Peđe Gvozdića i Giulia Settima na Međunarodnom lutkarskom festivalu u izraelskom Holonu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Predstava “Najbolji prijatelji” Gradskog kazališta Zorin dom, u režiji i izvedbi Peđe Gvozdića i Giulia Settima, pozvana je na Međunarodni lutkarski kazališni festival u Izraelu, u gradu Holonu. Tamošnji Izraelski lutkarski centar, uz potporu Grada Holona i Ministarstva kulture Izraela, svake godine poziva lutkare iz cijelog svijeta da podijele svoje iskustvo i znanje, kreativnost i talent na Međunarodnom kazališnom lutkarskom festivalu.

Počevši od 1995. godine, Festival organizira oko 30 nastupa domaćih i međunarodnih umjetnika, konferencija, izložbi i otvorenih uličnih izvedbi. Održavaju se i radionice za profesionalce i amatere. Festival je u velikoj mjeri besplatan za javnost i odvija se od 26. srpnja do 4. kolovoza.

Ilan Savir, umjetnički i generalni direktor Holon centra i samog festivala nastoji festivalom izgraditi veću svijest za različite lutkarske tehnike i inovacije, svjestan uvijek tradicionalnih korijena umjetnosti.
– Pokušavamo izgraditi program raznolikosti kako bismo pokazali različite tehnike, stilove i pristupe, ističe Savir.

Publika na festivalu moći će vidjeti čak tri izvedbe “Najboljih prijatelja” – bit će to u četvrtak, 2. kolovoza, u 17 sati te u subotu, 4. kolovoza, u 10:30 i 12:30 sati.

KAportal.hr

Objava “Najbolji prijatelji” Peđe Gvozdića i Giulia Settima na Međunarodnom lutkarskom festivalu u izraelskom Holonu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/najbolji-prijatelji-pede-gvozdica-i-giulia-settima-na-medunarodnom-lutkarskom-festivalu-u-izraelskom-holonu/feed/ 0
“Dnevni boravak” na Starom placu opet oduševio Karlovčane – napunili ga i na dnevnim i na večernjim događanjima http://kaportal.rtl.hr/dnevni-boravak-na-starom-placu-opet-odusevio-karlovcane-napunili-ga-i-na-dnevnim-i-na-vecernjim-dogadanjima/ http://kaportal.rtl.hr/dnevni-boravak-na-starom-placu-opet-odusevio-karlovcane-napunili-ga-i-na-dnevnim-i-na-vecernjim-dogadanjima/#respond Tue, 10 Jul 2018 07:47:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329891 “Dnevni boravak” na Starom placu i ove je godine istinski oduševio Karlovčane koji imaju samo jedan prigovor – svi od reda željeli bi da traje i dulje, a ne samo do Dana grada. Trebalo bi se o tome i razmislit, ako ne ove onda sljedeće godine – dakako, ne uz tako intenzivan i bogat program …

Objava “Dnevni boravak” na Starom placu opet oduševio Karlovčane – napunili ga i na dnevnim i na večernjim događanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
“Dnevni boravak” na Starom placu i ove je godine istinski oduševio Karlovčane koji imaju samo jedan prigovor – svi od reda željeli bi da traje i dulje, a ne samo do Dana grada. Trebalo bi se o tome i razmislit, ako ne ove onda sljedeće godine – dakako, ne uz tako intenzivan i bogat program kao što je oko gradskog rođendana, ali ovaj prekrasan prostor mogao bi živjeti i dulje od tjedan dana u godini.

Jučer su Karlovčani “dnevni boravak” napunili i na dnevnim i na večernjim događanjima. Bile su tu brojne radionice za djecu i odrasle, ispisivanje rođendanskih želja gradu, umjetnički uređen prostor oplemenjen i s tri izložbe (slikarskom Ive Katušin, fotografskom najboljih radova Foto dana mladih i skulpturama Željka Marekovića), ugostiteljska ponuda…

Dnevni program protekao je u znaku KAbine. Svirao je rock bend GunBlade, u likovnom kutku stvarala je Gabriela Prpić, a posjetitelji su na dar dobili i priču Zorana Janjanina “No need to argue”. Navečer su, pak, pred mnogobrojnim posjetiteljima zapjevale popularne Singrlice.

I danas će na Starom placu biti živo i zanimljivo – uz radionice (a danas su na rasporedu likovna, kiparsko-grafička i crtanje kanom po tijelu), u 18 sati performans na perkusijama izvest će Karlo Kralj i Josip Petrunić, u 19 sati plesni performans “Priča o kutiji” izvode karlovački Studio 23 i zagrebački Performing Arts Program, a u 21 sat koncert će održati mlada i sve popularnija kantautorica Luce. Nakon toga slijedi hrvatska premijera filma “Lažne tetovaže”, a u kasnijim satima i DJ program uz DJ Kinu.

KAportal.hr

Objava “Dnevni boravak” na Starom placu opet oduševio Karlovčane – napunili ga i na dnevnim i na večernjim događanjima pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dnevni-boravak-na-starom-placu-opet-odusevio-karlovcane-napunili-ga-i-na-dnevnim-i-na-vecernjim-dogadanjima/feed/ 0
Karlovački zbor Chorus Carolostadien nastupio sa Sudar Percussion ansamblu i u atriju Klovićevih dvora u Zagrebu http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-zbor-chorus-carolostadien-nastupio-sa-sudar-percussion-ansamblu-i-u-atriju-klovicevih-dvora-u-zagrebu/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-zbor-chorus-carolostadien-nastupio-sa-sudar-percussion-ansamblu-i-u-atriju-klovicevih-dvora-u-zagrebu/#respond Mon, 09 Jul 2018 12:25:00 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329825 Koncert sjajnog Sudar Percussion ansambla u Šancu bio je sigurno jedan od vrhunaca karlovačke rođendanske proslave, a uz oduševljenje samim koncertom i showom “Oxygen IV” posvećenim Jean-Michel Jarreu, Karlovčani su posebno burnim aplauzom pozdravili domaći Chorus Carolostadien koji se odlično uklopio u koncert, a to je urodilo i nastavkom suradnje. Karlovački zbor Chorus Carolostadien tako …

Objava Karlovački zbor Chorus Carolostadien nastupio sa Sudar Percussion ansamblu i u atriju Klovićevih dvora u Zagrebu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Koncert sjajnog Sudar Percussion ansambla u Šancu bio je sigurno jedan od vrhunaca karlovačke rođendanske proslave, a uz oduševljenje samim koncertom i showom “Oxygen IV” posvećenim Jean-Michel Jarreu, Karlovčani su posebno burnim aplauzom pozdravili domaći Chorus Carolostadien koji se odlično uklopio u koncert, a to je urodilo i nastavkom suradnje.

Karlovački zbor Chorus Carolostadien tako je ove nedjelje imao čast ponovno nastupiti sa Sudar Percussion ansamblom. Ovoga puta bilo je to na koncertu u atriju Klovićevih dvora na 37. Večerima na Griču.

KAportal.hr

Objava Karlovački zbor Chorus Carolostadien nastupio sa Sudar Percussion ansamblu i u atriju Klovićevih dvora u Zagrebu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-zbor-chorus-carolostadien-nastupio-sa-sudar-percussion-ansamblu-i-u-atriju-klovicevih-dvora-u-zagrebu/feed/ 0
Zorin dom hara pozornicama – nakon Šibenika i Njemačke, otvaraju festivale u Ukrajini i Zagrebu, idu u Izrael… http://kaportal.rtl.hr/zorin-dom-hara-domacim-i-stranim-pozornicama-nakon-sibenika-i-njemacke-otvaraju-festivale-u-ukrajini-i-zagrebu-idu-u-izrael/ http://kaportal.rtl.hr/zorin-dom-hara-domacim-i-stranim-pozornicama-nakon-sibenika-i-njemacke-otvaraju-festivale-u-ukrajini-i-zagrebu-idu-u-izrael/#respond Sun, 08 Jul 2018 08:07:13 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329696 Nakon što je predstava “Jaje” otvorila Međunarodni dječji festival u Šibeniku (na kojem je odigrana i predstava “U potrazi za slovom R”, a “Igra” nastupila na Svjetskom festivalu dječjih kazališta u Njemačkoj, stižu novi pozivi i pohvale karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom! Već početkom kolovoza izuzetno popularna predstava Peđe Gvozdića i Giulia Settima “Najbolji prijatelji”, …

Objava Zorin dom hara pozornicama – nakon Šibenika i Njemačke, otvaraju festivale u Ukrajini i Zagrebu, idu u Izrael… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
“Fantazija” će otvoriti 51. PIF

Nakon što je predstava “Jaje” otvorila Međunarodni dječji festival u Šibeniku (na kojem je odigrana i predstava “U potrazi za slovom R”, a “Igra” nastupila na Svjetskom festivalu dječjih kazališta u Njemačkoj, stižu novi pozivi i pohvale karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom!

Već početkom kolovoza izuzetno popularna predstava Peđe Gvozdića i Giulia Settima “Najbolji prijatelji”, koja je prošla već pola svijeta, odlazi i do Izraela na Međunarodni lutkarski festival Holon, gdje će biti odigrana dva puta – 2. i 4. kolovoza. “Male priče o nestašnoj Sonji”, pak, otvorit će 2. Međunarodni lutkarski festival “Puppet Up” u Kijevu u Ukrajini, dok će popularna “Fantazija” otvoriti najveći hrvatski lutkarski festival, 51. PIF u Zagrebu.

Uz toliko otvaranja red je došao i na jedno zatvaranje – predstava “Važno je zvati se Ernest” (u koprodukciji s Kazalištem KNAP) zatvorit će ovogodišnji festival “Glumci u Zagvozdu”.

KAportal.hr

Objava Zorin dom hara pozornicama – nakon Šibenika i Njemačke, otvaraju festivale u Ukrajini i Zagrebu, idu u Izrael… pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zorin-dom-hara-domacim-i-stranim-pozornicama-nakon-sibenika-i-njemacke-otvaraju-festivale-u-ukrajini-i-zagrebu-idu-u-izrael/feed/ 0
“Čarobni Broadway” zbog vremena seli u Dom OSRH Zrinski – ulaz je besplatan, ali treba podignuti ulaznice! http://kaportal.rtl.hr/carobni-broadway-zbog-vremena-seli-u-dom-osrh-zrinski-ulaz-je-besplatan-ali-treba-podignuti-ulaznice/ http://kaportal.rtl.hr/carobni-broadway-zbog-vremena-seli-u-dom-osrh-zrinski-ulaz-je-besplatan-ali-treba-podignuti-ulaznice/#respond Thu, 05 Jul 2018 13:23:30 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329315 Zbog nepovoljne vremenske prognoza koncert Kazališta Komedija “Čarobni Broadway” neće u petak navečer biti održan u Šancu, ali zbog ogromnog interesa publike nije prebačen u Zorin dom, već u Dom OSRH Zrinski, s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan, ali potrebno je podignuti ulaznice, što svi zainteresirani mogu učiniti od 10 do 12 na …

Objava “Čarobni Broadway” zbog vremena seli u Dom OSRH Zrinski – ulaz je besplatan, ali treba podignuti ulaznice! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Zbog nepovoljne vremenske prognoza koncert Kazališta Komedija “Čarobni Broadway” neće u petak navečer biti održan u Šancu, ali zbog ogromnog interesa publike nije prebačen u Zorin dom, već u Dom OSRH Zrinski, s početkom u 21 sat.

Ulaz je besplatan, ali potrebno je podignuti ulaznice, što svi zainteresirani mogu učiniti od 10 do 12 na blagajni Zorin doma te, ukoliko ih ostane, sat vremena prije koncerta u Zrinskom.

Koncert “Čarobni Broadway” dvosatna je glazbena čarolija s najpopularnijim brojevima iz najpoznatijih svjetskih mjuzikala, koje izvode Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Dražen Bratulić i Đani Stipaničev.

KAportal.hr

Objava “Čarobni Broadway” zbog vremena seli u Dom OSRH Zrinski – ulaz je besplatan, ali treba podignuti ulaznice! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/carobni-broadway-zbog-vremena-seli-u-dom-osrh-zrinski-ulaz-je-besplatan-ali-treba-podignuti-ulaznice/feed/ 0
Sjajni glazbenici bespoštednim jam sessionom “zapalili” Radićevu, a mališani je temeljito iscrtali kredama u boji http://kaportal.rtl.hr/sjajni-glazbenici-bespostednim-jam-sessionom-zapalili-radicevu-a-malisani-je-temeljito-iscrtali-kredama-u-boji/ http://kaportal.rtl.hr/sjajni-glazbenici-bespostednim-jam-sessionom-zapalili-radicevu-a-malisani-je-temeljito-iscrtali-kredama-u-boji/#respond Thu, 05 Jul 2018 07:31:16 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329203 Ljetna okupacija Radićeve još je jednom oživjela središnju gradsku ulicu i podsjetila na vremena kada je svakodnevno vrvjela životom. Izuzetno kvalitetna svirka, likovni kutak, poklon-priča, ali i razigrani mališani koji su iscrtali dobar dio Radićeve rezultirali su lijepom i ugodnom večeri za mnogobrojne posjetitelje. DR Funkster (Tomislav Bišćan) okupio je na jam sessionu zaista sjajnu …

Objava Sjajni glazbenici bespoštednim jam sessionom “zapalili” Radićevu, a mališani je temeljito iscrtali kredama u boji pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Ljetna okupacija Radićeve još je jednom oživjela središnju gradsku ulicu i podsjetila na vremena kada je svakodnevno vrvjela životom. Izuzetno kvalitetna svirka, likovni kutak, poklon-priča, ali i razigrani mališani koji su iscrtali dobar dio Radićeve rezultirali su lijepom i ugodnom večeri za mnogobrojne posjetitelje.

DR Funkster (Tomislav Bišćan) okupio je na jam sessionu zaista sjajnu ekipu. Uz njega na gitari zasvirali su Opatijac sa zagrebačkom adresom i stipendist Berklee glazbene akademije u SAD-u Luka Veselinović na basu, bubnjar Đuro Dobranić (ex Chui, Mangroove…), Karlovčanima dobro poznati i gotovo domaći pijanist Viktor Lipić, vrsni trombonist i dobitnik nagrade za instrumentalista godine Luka Žužić, te trubač Danijel Hršak (Mimika Kolektiv, Elephant Hump…), uz odličnu pjevačicu Vanesu Petrac. Vrući jam session oduševio je posjetitelje, a posebne ovacije dobio je mladi Karlovčanin David Brulja kao human beatbox.

Tijekom cijele večeri na novom likovnom djelu radio je mladi slikar Robert Prpić, a posjetitelji su dobili na poklon i kratku priču “Najbolje ljeto”. Kako je bilo, pogledajte u foto galeriji Gabrijele Prpić.

KAportal.hr

Objava Sjajni glazbenici bespoštednim jam sessionom “zapalili” Radićevu, a mališani je temeljito iscrtali kredama u boji pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/sjajni-glazbenici-bespostednim-jam-sessionom-zapalili-radicevu-a-malisani-je-temeljito-iscrtali-kredama-u-boji/feed/ 0
Street Art Karnewal napunio i oživio jednu stranu Radićeve, večeras na drugoj strani “Ljetna okupacija Radićeve” http://kaportal.rtl.hr/street-art-karnewal-napunio-i-ozivio-jednu-stranu-radiceve-veceras-na-drugoj-strani-ljetna-okupacija-radiceve/ http://kaportal.rtl.hr/street-art-karnewal-napunio-i-ozivio-jednu-stranu-radiceve-veceras-na-drugoj-strani-ljetna-okupacija-radiceve/#respond Wed, 04 Jul 2018 11:13:10 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329067 Street Art Karnewal udruge KA-MATRIX napunio je jučer Radićevu ulicu kod Putnika uz bogat i sadržajan program. Program je otvorio nadareni mladi saksofonist Daren Pavletić, a uslijedile su kreativne radionice uličnog crtanja i recycle arta Platforme F12, u kojima su ravnopravno sudjelovali i mališani i odrasli. Zagrebačka Attack! ekipa, pak, održala je radionicu grafitiranja, ali …

Objava Street Art Karnewal napunio i oživio jednu stranu Radićeve, večeras na drugoj strani “Ljetna okupacija Radićeve” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: KA-MATRIX

Street Art Karnewal udruge KA-MATRIX napunio je jučer Radićevu ulicu kod Putnika uz bogat i sadržajan program. Program je otvorio nadareni mladi saksofonist Daren Pavletić, a uslijedile su kreativne radionice uličnog crtanja i recycle arta Platforme F12, u kojima su ravnopravno sudjelovali i mališani i odrasli. Zagrebačka Attack! ekipa, pak, održala je radionicu grafitiranja, ali i izradila nove umjetnine.

Infinitumovi DJ-i i Uminal laganom su ambijentalnom glazbom uljepšali ugođaj, a za okrijepu je poslužio štand s ukusnim palačinkama. Publiku su oduševili i plesni nastupi kluba st.ART, a posebna večernja atrakcija bio je vatreni performans Gabrijele Brletić Magmatikke.

Večeras će, pak, u Radićevoj biti živo na drugom kraju ulice, gdje je na rasporedu “Ljetna okupacija Radićeve” uz odličnu uličnu svirku, odnosno veliki jam session s brojnim odličnim glazbenicima iz Duge Rese, Karlovca i Zagreba. Mladi slikar Robert Prpić predstavit će se izložbom i stvaranjem novog djela uživo, a posjetitelje očekuje i priča “Najbolje ljeto” na poklon. Početak je u 20 sati.

KAportal.hr

Objava Street Art Karnewal napunio i oživio jednu stranu Radićeve, večeras na drugoj strani “Ljetna okupacija Radićeve” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/street-art-karnewal-napunio-i-ozivio-jednu-stranu-radiceve-veceras-na-drugoj-strani-ljetna-okupacija-radiceve/feed/ 0
U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras otvaranje izložbe akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe “Škola plivanja” http://kaportal.rtl.hr/u-galeriji-vjekoslava-karasa-veceras-otvaranje-izlozbe-akademskog-slikara-ratka-jonjica-jobe-skola-plivanja/ http://kaportal.rtl.hr/u-galeriji-vjekoslava-karasa-veceras-otvaranje-izlozbe-akademskog-slikara-ratka-jonjica-jobe-skola-plivanja/#respond Wed, 04 Jul 2018 08:45:12 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=329034 U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras u 19 sati bit će svečano otvorena izložba radova akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe pod nazivom “Škola plivanja”. Za svoje prvo predstavljanje u Karlovcu, akademski slikar Ratko Janjić Jobo odabrao je 38 radova pod nazivom „Škola plivanja“. Radi se o uljima na platnu i osam gvaševa na temu mora. Ratko …

Objava U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras otvaranje izložbe akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe “Škola plivanja” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras u 19 sati bit će svečano otvorena izložba radova akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe pod nazivom “Škola plivanja”.

Za svoje prvo predstavljanje u Karlovcu, akademski slikar Ratko Janjić Jobo odabrao je 38 radova pod nazivom „Škola plivanja“. Radi se o uljima na platnu i osam gvaševa na temu mora. Ratko Janjić Jobo rođen je 1941. godine u Splitu. Završio je Tehničku školu – arhitektonski odjel u Splitu i diplomirao 1965. slikarstvo u klasi prof. Vjekoslava Paraća na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dobitnik je nagrade slikarskoga odsjeka ALU.
Poslijediplomski studij završio je u Majstorskoj radionici profesora Krste Hegedušića (1966. – 1971.). Od 1971. do 1974. godine surađivao je s profesorom Hegedušićem na razradi idejnog rješenja i izradi fresaka u Memorijalnom muzeju Bitke na Sutjesci na Tjentištu. Za cijelo to vrijeme naizmjence je po šest mjeseci boravio u Kini, u Zagrebu, na Tjentištu i u Italiji.

Samostalno izlaže od 1967. godine i do sada je održao 65 samostalnih izložbi, te sudjelovao na brojnim skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada za slikarstvo (crtež – Rijeka, akvarel – Karlovac, na „Ex tempore“ Grožnjan i na „Ex tempore“ Volosko), kao i za grafički dizajn (za rješenja plakata i za brojna rješenja maraka). Autor je član HDLU-a Zagreb od 1965. godine. Organizaciju izložbe i uređenje kataloga vodi Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije V. Karas. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.

KAportal.hr

Objava U Galeriji Vjekoslava Karasa večeras otvaranje izložbe akademskog slikara Ratka Jonjića Jobe “Škola plivanja” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/u-galeriji-vjekoslava-karasa-veceras-otvaranje-izlozbe-akademskog-slikara-ratka-jonjica-jobe-skola-plivanja/feed/ 0
Dobitnica Gorana za mlade pjesnike i nedavna karlovačka gošća Marija Dejanović dobila i Nagradu “Zdravko Pucak” http://kaportal.rtl.hr/dobitnica-gorana-za-mlade-pjesnike-i-nedavna-karlovacka-gosca-marija-dejanovic-dobila-i-nagradu-zdravko-pucak/ http://kaportal.rtl.hr/dobitnica-gorana-za-mlade-pjesnike-i-nedavna-karlovacka-gosca-marija-dejanovic-dobila-i-nagradu-zdravko-pucak/#respond Tue, 03 Jul 2018 13:23:30 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328961 Mlada Siščanka s prebivalištem u Zagrebu, Marija Dejanović, dobitnica je ovogodišnje Nagrade grada Karlovca za mlade pjesnike “Zdravko Pucak”. Odlučilo je to prosudbeno povjerenstvo kojeg su činili Neda Omrčen, Draženka Polović i Krešimir Bagić. Sjajna je ovo godina za mladu pjesnikinju, jer na nedavnom Goranovom proljeću osvojila je i Gorana za mlade pjesnike za zbirku “Etika …

Objava Dobitnica Gorana za mlade pjesnike i nedavna karlovačka gošća Marija Dejanović dobila i Nagradu “Zdravko Pucak” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Mlada Siščanka s prebivalištem u Zagrebu, Marija Dejanović, dobitnica je ovogodišnje Nagrade grada Karlovca za mlade pjesnike “Zdravko Pucak”. Odlučilo je to prosudbeno povjerenstvo kojeg su činili Neda Omrčen, Draženka Polović i Krešimir Bagić.

Sjajna je ovo godina za mladu pjesnikinju, jer na nedavnom Goranovom proljeću osvojila je i Gorana za mlade pjesnike za zbirku “Etika kruha i konja”, dok je u Karlovcu nagrađena i njena najnovija zbirka “Središnji god”.

Karlovčani su, pak, u njenim pjesmama mogli uživati ovog proljeća na “Kulturnim večerima kod Putnika”, a vjerujemo kako će biti i novih prigoda za uživanje u pjesmama Marije Dejanović.

KAportal.hr

Objava Dobitnica Gorana za mlade pjesnike i nedavna karlovačka gošća Marija Dejanović dobila i Nagradu “Zdravko Pucak” pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/dobitnica-gorana-za-mlade-pjesnike-i-nedavna-karlovacka-gosca-marija-dejanovic-dobila-i-nagradu-zdravko-pucak/feed/ 0
Ponoćne ovacije u Šancu – fenomenalan koncert Sudar Percussiona možda je bio i vodeći događaj rođendanske proslave http://kaportal.rtl.hr/ponocne-ovacije-u-sancu-fenomenalan-koncert-sudar-percussiona-mozda-je-bio-i-vodeci-dogadaj-rodendanske-proslave/ http://kaportal.rtl.hr/ponocne-ovacije-u-sancu-fenomenalan-koncert-sudar-percussiona-mozda-je-bio-i-vodeci-dogadaj-rodendanske-proslave/#respond Tue, 03 Jul 2018 06:37:17 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=328790 Priliku za uživanje u izuzetnom glazbenom događaju imali su Karlovčani u okviru rođendanskih događanja sinoć u Šancu. Riječ je, dakako, o koncertu Sudar Percussion ansambla “Oxygen IV”, posvećenog glazbi Jean-Michel Jarrea, a koji je oduševio i samu francusku legendu pa ne treba pretjerano trošiti riječi o vrhunskoj kvaliteti glazbenog spektakla kojem smo svjedočili. Mali minus …

Objava Ponoćne ovacije u Šancu – fenomenalan koncert Sudar Percussiona možda je bio i vodeći događaj rođendanske proslave pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Igor Čepurkovski

Priliku za uživanje u izuzetnom glazbenom događaju imali su Karlovčani u okviru rođendanskih događanja sinoć u Šancu. Riječ je, dakako, o koncertu Sudar Percussion ansambla “Oxygen IV”, posvećenog glazbi Jean-Michel Jarrea, a koji je oduševio i samu francusku legendu pa ne treba pretjerano trošiti riječi o vrhunskoj kvaliteti glazbenog spektakla kojem smo svjedočili.

Mali minus jedino ide terminu, jer ovo je nesumnjivo jedan od vrhunaca ovogodišnjeg programa. Svakako, teško je uvijek sve uskladiti, tu su i obveze ansambla, no ovakav glazbeni događaj zaslužio je petak ili subotu, a ne uspavani i hladnjikavi ponedjeljak. Kao što je i bend zaslužio krcate tribine, iako publici nema zamjerke, Šanac je na kraju bio vrlo pristojno popunjen, a i sami izvođači na čelu s redateljem i scenaristom ovog showa, Karlovčaninom Peđom Gvozdićem, bili su nakon nastupa vidno zadovoljni, naglasivši da ni u Zagrebu u ovakvom terminu ne bi očekivali veću posjetu. No, baš u terminu i jest stvar, no nećemo biti prekritični, jer već nekoliko godina Karlovac za Dan grada ima zaista bogat, sadržajan i, najbitnije, kvalitetan program, tek ostaje žal zbog malog propusta da se Sudar Percussion nije uspio “uglaviti” u neki od udarnih termina.

Sve ostalo bilo je, pa, gotovo savršeno. Od samog uvoda u koncert publika je bila očarana glazbenim i vizualnim doživljajem koji pruža Sudar Percussion, odnosno Goran Gorše, Filip Merčep, Nicolas Sinković, Robert Batelić, Adriano Bernobić i Aleksandar Vešić. U više navrata na pozornici im se pridruživao sjajan trubač Darko Sedak-Benčić, a posebno glasnim ovacijama pozdravljen je nastup karlovačkog Chorusa Carolostadien koji je pokazao da se može u kratko vrijeme uvježbati i uskočiti u ovakvo vrhunsko glazbeno okruženje.

Gotovo u ponoć posjetitelji su dugotrajnim ovacijama izmamili i bis i, uvjereni smo, vrlo zadovoljni napustili Šanac nakon predivne glazbene večeri. Ukoliko ste propustili ovaj sjajan koncert zbog ranog ustajanja za posao, hladnjikave večeri ili zato jer vam je po starom dobrom hrvatskom običaju zanimljivije na društvenim mrežama kukati da nemate kuda, možete to nadoknaditi 8. srpnja u Zagrebu u Klovićevim dvorima, a idete li na more možda vam se putevi i poklope sa Sudar Percussionom koji nastupa 25. srpnja na Hvaru, 26. srpnja na Braču i 30. srpnja u Malom Lošinju. Bude li tako – nikako ih nemojte još jednom propustiti!

KAportal.hr

Objava Ponoćne ovacije u Šancu – fenomenalan koncert Sudar Percussiona možda je bio i vodeći događaj rođendanske proslave pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/ponocne-ovacije-u-sancu-fenomenalan-koncert-sudar-percussiona-mozda-je-bio-i-vodeci-dogadaj-rodendanske-proslave/feed/ 0