KAportal Kuglanje: Luka Požega iz karlovačkog KK Željezničar svjetski juniorski prvak u paru s Grivičićem iz Sl. Broda! | Karlovački informativni web portal

Kuglanje: Luka Požega iz karlovačkog KK Željezničar svjetski juniorski prvak u paru s Grivičićem iz Sl. Broda!

Sjajne vijesti stižu iz njemačkog Dettenheima, gdje je u tijeku Svjetsko kuglačko prvenstvo za juniore i juniorke. Mladi kuglač karlovačkog KK Željezničara, Luka Požega, postao je prvak svijeta u paru, disciplini u kojoj je nastupio s Mihaelom Grivičićem iz Slavonskog Broda.

Natjecanje parova igralo se po “nokaut sistemu”, a Požega i Grivičić redom su pobjeđivali Estonce Libea i Rootsa, Austrijance Temistoklea i Zatschkowistcha, Mađare Ivanyika i Nemetha te u finalnom ogledu za naslov prvaka svijeta, Francuze Fantinija i Menratha!

Nije to i jedino odličje s kojim se Požega i Grivičić vraćaju iz Njemačke – naime, bili su i dijelom hrvatske reprezentacije koja je u ekipnom natjecanju osvojila broncu iza Austrijanaca i Nijemaca, s ukupno oborenih 2.330 čunjeva ili samo šest više od četvrtoplasiranih Čeha, a jedanaest više od petoplasirane Srbije.

Podsjetimo, odlične vijesti za županijsko kuglanje stigle su i sa ženskog natjecanja – hrvatske juniorke postale su svjetske prvakinje, a u ekipi su bile čak tri Ogulinke: Ivana Neralić, Venesa Bogdanović i Anamarija Grdić, kao i donedavna igračica Ogulina Matea Juričić. Luka Požega, pak, ponikao je u slunjskom KK Korana.

KAŠonline

  • Odgovori