KAportal KUD Sveti Juraj Dugoj Resi za rođendan poklonio cjelovečernji folklorni koncert | Karlovački informativni web portal

KUD Sveti Juraj Dugoj Resi za rođendan poklonio cjelovečernji folklorni koncert

Dugoreški KUD Sveti Juraj i ove godine je povodom obilježavanja rođendana Duge Rese organizirao tradicionalne folklorne susrete na kojima su ovog puta nastupili KUD Dvigrad iz Kanfara, Rešetari iz Nove Gradiške, Tomislav iz Županje te domaćini KUD Sveti Juraj. Svi ljubitelji folklora, a u kino dvorani okupilo ih se oko tri stotine, uživali su u izvedbama tradicionalnih plesova, napjeva i glazbe iz gotovo svih krajeva Hrvatske.

Osvježenje je bilo čuti gajde, sopile, roženice, ali i modernu izvedbu tradicijskih plesova koju su izveli članovi KUD-a Tomislav iz Županje koji u Dugu Resu dolaze već niz godina, a prije deset godina zahvaljujući kulturnoj suradnji dvaju KUD-ova potpisana je i povelja o prijateljstvu između gardova Duge Rese i Županje.

Domaćini su se, uz već tradicionalni nastup tamburaškog sastava „Jureki“ po prvi puta predstavili novom mladom postavom plesača, koji su mahom učenici Srednje škole i koji su pod vodstvom prof. Ane Mikić odlično su izveli splet Splitskih plesova.

  • Po završetku koncerta raspjevani Slavonski tamburaši zasvirali su svoje poznate bećarce i pred zgradom Gradske uprave, te tako dodatno zabavili i nasmijali okupljene Dugorešane.

    KAportal.hr

  • Odgovori