KAportal KUD Izvor velikim koncertom i humanitarnom akcijom za dugorešku Bolnicu prikupio 31.275 kuna - Najviše dala Općina Barilović | Karlovački informativni web portal

KUD Izvor velikim koncertom i humanitarnom akcijom za dugorešku Bolnicu prikupio 31.275 kuna – Najviše dala Općina Barilović

KUD Izvor iz Generalskog Stola krajem prošle godine povodom obilježavanja 15 godina djelovanja, odlučio je organizirati veliki humanitarni koncert kojim su prikupljana sredstva za pomoć u uređenju odjela dugoreške Specijalne bolnice za produženo liječenje.

– Zahvaljujem svima koji su se odazvali i sudjelovali u akciji, bilo dolaskom na koncert ili uplatom novčanih sredstava, a posebno pjevačima koji su nastupili na gotovo četverosatnom koncertu, Zdenki Kovačiček, Mirku Cetniskom i Canturima, Pauli Jusić, Vesni Nežić Ružić, Jeleni Kuliš Džoja, Meri Miljković, Zumreti Zuzi Zu Midžić i Ivanu Fioliću Fiu. Na račun bolnice KUD Izvor je uplatio 29.725,81 kn, a u ime ZAMP-a još smo 1550 kuna, jer oni nisu tražili plaćanje koncerta. Nadam se da će netko drugi nastaviti ovu našu priču koja nije bila nimalo laka i jednostavna, ali je bila s puno ljubavi – kazao je predsjednik KUD i organizator koncerta Damir Škrtić na današnjoj tiskovnoj konferenciji te ravnateljici bolnice Višnji Mihalić Mikuljan uručio simboličnu potvrdu o donaciji.

Najveći pojedinačni donator bila je općina Barilović s 10 tisuća kuna, a u akciji su sudjelovale i općine Bosiljevo, Generalski Stol te Gradovi Duga Resa i Ozalj. Naknada su se odrekli i članovi Upravnog vijeća bolnice, a velik je doprinos i svih dobrih ljudi koju su podržali akciju kupnjom ulaznica za koncert.

  • Ravnateljica bolnice Višnja Mihalić Mikuljan uz zahvalu na svemu što je KUD Izvor učinio istakla je kako su prikupljena sredstva dostatna za uređenje jedne sobe na Internom odjelu 2 na kojem inače ima devet soba, a koriste ih nepokretni pacijenti.

    – Nadamo se kako će akcija prikupljanja pomoći biti nastaviti tijekom godine kako bismo do kraja godine ovaj Odjel mogli do kraja urediti. Ove godine krećemo u energetsku obnovu zgrade bolnice za što ćemo potrošiti decentralizirana sredstva stoga nam je svaka pomoć i te kako dobro došla – ispričala je ravnateljica Mihalić.

    Vrijedne članove KUD-a Izvor već čekaju novi nastupi u Goričicama, na snimanju emisije “Lijepom našom” i mnogi drugi. Valja podsjetiti da je koncert „ Naši pacijenti zaslužuju najbolje“ bio peti humanitarni koncert kojeg je organizirao KUD-a Izvor.

    KAportal.hr

  • Odgovori