KAportal Objavljene službene nominacije za najuspješnije u karlovačkom sportu u 2016. godini - pogledajte liste kandidata | Karlovački informativni web portal

Objavljene službene nominacije za najuspješnije u karlovačkom sportu u 2016. godini – pogledajte liste kandidata

izbor sportasa 2015_03Iz kancelarije KŠZ-a odaslani su u petak, 30. prosinca, glasački listići s nominacijama na adrese svih koje je Upravni odbor prema Pravilniku o izboru sportaša odredio za glasovanje. Za laureate karlovačkog sporta u 2016. godini i ovoga će puta glasovati članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Karlovačke športske zajednice (KŠZ) te 5 sportskih novinara a koje je na prijedlog Sekcije HZSN Karlovac potvrdio Upravni odbor.

Uz glasački listić glasači su primili i tablice s najboljim rezultatima nominiranih sportašica, sportaša, ženskih i muških ekipa ostvarenih u 2016. godini. Ispunjene glasačke listiće trebalo bi dostaviti najkasnije do 9. siječnja 2017. godine do 12,00 sati na adresu: Karlovačka športska zajednica, Rakovac 1, 47000 Karlovac, faksom na broj: 047/654-265 ili na e-mail: marina.c@ksz.hr

– Kod glasovanja svakako treba obratiti pozornost na broj natjecatelja i ekipa, po disciplinama  na temelju čega je ostvaren rezultat. Isto tako, odlukom Povjerenstva povećao se broj kandidata za izbor najuspješnijeg sportaša za 2016. godinu sa 5 na 7. – upozorava glasače Marijeta Ćelić, tajnik KŠZ i nastavlja – Sve dodatne informacije mogu se dobiti i na broj telefona: 047/ 612 756 ili mobitela  0914512451, a i osobno možete navratiti u naš ured u Školskoj sportskoj dvorani.

 • Predsjednik Karlovačke športske zajednice Želimir Feitl pojasnio je kriterije za nominacije prema kojem su neke ekipe ipak došle na listu za nominacije, iako njihovi rezultati nisu potpuno u skladu s utvrđenim kriterijima.

  – Prema kriterijima za bodovanje rezultata KŠZ po kojima klubovi dobivaju sredstva stoji da se rezultat ne prizna ako je nastupilo manje od tri ekipe ili tri pojedinca iz različitih klubova. Takve ekipe ili pojedinci ne bi trebali doći na nominacijski listić, ali su ipak došle. Stoga upozoravam i na taj podatak jer o tome također treba voditi računa. Svima nam je cilj da ovogodišnja anketa prođe što objektivnije a tu je najveća odgovornost na glasačima – kaže Feitl.

  SPORTAŠICA (abecednim redom)
  Matea Beršinić (TKD Karlovac)
  Lucija Cicvara (KBK Tigar)
  Petra Furač (GK Sokol)
  Adrijana Lekaj (TK Karlovac)
  Katarina Smiljanec (AK Karlovac)

  SPORTAŠ  (abecednim redom)
  Vlado Cindrić (SK Policajac)
  Lovro Čorak (GK Sokol)
  Kruno Gojković (BK Olimpija 83)
  Ivan Katić (AK Karlovac)
  Dino Povrženič (KK Karlovac 1969)
  Tomisalv Špruk (HRK Karlovac)
  Dominik Šutalo (VK Korana)

  ŽENSKA EKIPA  (abecednim redom)
  Seniorska ekipa GK Sokol (L. Belokleić, K. Belokleić, P. Furač)
  Seniorska ekipa KK Karlovac (kuglanje)
  Seniorska ekipa OK Karlovac
  Seniorska ekipa SK Karlovac (, J. Svilić, D. Pernar Savić)

  NAPOMENA: Članak 11. Pravilnika o nagrađivanju određuje da UO KŠZ nominira po 5 sportaša/ca. Zašto su samo 4 ženske ekipe i zbog čega 7 sportaša?

  MUŠKA MOMČAD (abecednim redom)
  Seniorska momčad AK Karlovac (I. Katić, J. Karas, M. Čavrak)
  Mlađekadetska momčad HRK Karlovac
  Seniorska momčad KK Šanac (košarka)
  Seniorska momčad OK Karlovac
  Seniorska momčad SK Policajac
  Seniorska momčad VK Korana (dvojac na pariće D. Šutalo i J. Rudar)

  Kratka obrazloženja svih kandidata, pa i nominiranih, objavljena su u zadnjoj kolumni  “7 dana na 4 rijeke”:

  KAŠonline

 • Odgovori