KAportal Alfred Freddy Krupa izlaže na 1. Međunarodnom festivalu akvarela u Úbedi u Španjolskoj | Karlovački informativni web portal

Alfred Freddy Krupa izlaže na 1. Međunarodnom festivalu akvarela u Úbedi u Španjolskoj

indexOd 11. do 13. ožujka u španjolskom gradu Úbeda u Andaluziji održava se 1. Međunarodni festival akvarela, na kojem će Hrvatsku predstavljati karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa. Organizator izložbe je španjolski ogranak Međunarodnog društva akvarelista, jednog od najvećih svjetskih slikarskih udruženja, a izlažu likovni umjetnici iz Španjolske, Argentine, Italije, Ukrajine, Rusije, Švedske, Tajvana, Kine, Hong Konga, Turske, Njemačke, Portugala, SAD-a, Irana, Meksika, Francuske, Velike Britanije, Mongolije, Belgije, Češke, Danske…dakako, i Hrvatske.

Úbeda je grad koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine, s nizom odlično očuvanih renesansnih palača i crkvi iz 16. stoljeća.

Alfred Freddy Krupa osnivač je hrvatskog ogranka Međunarodnog društva akvarelista i njegov predstavnik, a njegovi akvareli nalaze se u brojnim svjetskim institucijama, primjerice u Nacionalnom muzeju akvarela Alfredo Guati Rojo u Mexico Cityju (Museo Nacional de Acuarela Alfredo Guati Rojo), Međunarodnom muzeju akvarela u Italiji, Zbirci umjetnina gradske uprave Munchena, naravno, i u Gradskom muzeju Karlovac.

  • KAportal.hr

     

  • Odgovori