KAportal Kriza vlasti u Ogulinu: Nezavisni Stipetić raskinuo koaliciju sa SDP-om i dao ostavku, gradonačelnik tvrdi: To je HDZ-ov igrokaz | Karlovački informativni web portal

Kriza vlasti u Ogulinu: Nezavisni Stipetić raskinuo koaliciju sa SDP-om i dao ostavku, gradonačelnik tvrdi: To je HDZ-ov igrokaz

Gradsko vijeće Ogulina danas je ostalo bez predsjednika Vijeća Željka Stipetića, a SDP bez koalicijskog partnera pa bi Ogulinci uskoro mogli i na nove izbore.

Na samom početku sjednice je Stipetić, koji je na izborima bio nezavisni, rekao da više ne surađuje sa SDP-om, te je predsjedanje nastavio HDZ-ov potpredsjednik Milan Sabljak. On je, međutim, odmah rekao da i sam podnosi ostavku.

– Evidentna je kriza vlasti i to pripisujemo gradonačelniku i njegovim suradnicima. Mi ne možemo vama “držati lojtre” i nećemo sudjelovati u obnašanju vlasti na ovaj način. Stoga i ja podnosim ostavku, a kako će se dalje raditi vidjet ćemo, rekao je Sabljak.

 • Dok su se Ivan Vučić i HDZ-ovci “čudili” novonastaloj situaciji, gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP) sazvao je tiskovnu konferenciju na kojoj je rekao da SDP i on kao gradonačelnik nisu krivi za krizu vlasti.

  – Na vidiku su, čini se, novi izbori za gradsko vijeće. Vjerujem da ćemo svi zajedno iznaći najbolju soluciju, jer ćemo u protivnom nanijeti štetu gradu i građanima zbog brojnih projekata koji su pokrenuti. Pozivam sve sudionike da zajednički pronađemo rješenje, bilo novim izborima, bilo novim koalicijama, rekao je Domitrović.

  Tvrdi da se radi o organiziranom igrokazu i da je sve namješteno.

  Bit će u svakom slučaju zanimljivo vidjeti kako će se dalje stvari odigravati u Ogulinu, kao i obrazloženje Željka Stipetića zašto je prekinuo suradnju sa SDP-om. Ako je HDZ i iscenirao krizu vlasti kako bi doveo do novih izbora, trebao bi uzeti u obzir birači u ovakvim slučajevima to znaju i kazniti.

  KAportal.hr

   

 • Odgovori