KAportal Kostur pronađen u Tržiću Tounjskom na DNA analizi, sve je više nelogičnosti u slučaju Francuskinje nestale prije tri godine | Karlovački informativni web portal

Kostur pronađen u Tržiću Tounjskom na DNA analizi, sve je više nelogičnosti u slučaju Francuskinje nestale prije tri godine

Karlovačko tužiteljstvo zatražilo je od Zavoda za sudsku medicinu hitnu DNK analizu za kostur pronađen u Tržiću Tounjskom. DNA uzorak je izuzet iz bedrene kosti te će se usporediti s uzorkom roditelja Anne-Cecile Pinel, 23-godišnje Francuskinje nestale 1. srpnja 2014. godine u Donjem Primišlju tijekom festivala psihodelične glazbe Memento Demento.

Anne-Cecile je posljednjega dana Mementa Dementa i na dan na koji je nestala, u ponedjeljak 21. srpnja, odlučila prošetati unatoč činjenici što je cijelu noć provela plešući. Njezina prijateljica Roxanne, s kojom se prije šetnje našla kod svojeg kombija, rekla je kako joj je Anne-Cecile djelovala malo čudno. Je li razlog bila droga, umor ili nešto treće, vjerojatno se nikad neće doznati, piše Jutarnji list.

Prva od nelogičnosti je podatak kako je u šetnju sa sobom ponijela torbicu u koju je stavila bočicu vode, mobitel i novčanik, a u kojemu se nisu nalazili ni novci ni dokumenti. Ako je planirala samo prošetati izvan kampa, novac joj nije niti trebao jer ga ne bi imala gdje potrošiti, a nisu joj bili nužni ni dokumenti, pa je sasvim nelogično zašto je onda uopće uzimala prazan novčanik, a spomenuta torbica kasnije je pronađena “sakrivena” u napuštenom objektu.

  • Sumnja se i je li Anne-Cecile kobnoga dana odmah iz kampa krenula pješice, kako je rekla prijateljica Roxanne, ili se dio puta prevezla kombijem jer su HGSS-ovci tijekom potrage utvrdili da je nedaleko od mjesta na kojem je pronađena torbica pronađeno i vozilo.

    Potraga za Anne-Cecile organizirana je čim je stigla dojava o nestanku, a sumnjivo je to što je tijelo, koje je pronađeno, bilo na proplanku. A ako se pokaže da je doista riječ o tijelu Anne-Cecile, postoji mogućnost da je netko tamo dovezao tijelo nakon što je područje već pretraženo.

    Isto tako, nelogična je i činjenica da su njezin nestanak prijatelji prijavili dva dana nakon što je nestala, prenosi Jutarnji list.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori