KAportal Koranini aduti za najbolje u karlovačkom sportu – Dominik Šutalo i dvojac na pariće za lake seniore | Karlovački informativni web portal

Koranini aduti za najbolje u karlovačkom sportu – Dominik Šutalo i dvojac na pariće za lake seniore

Bruno Rogić, predsjednik VK Korana

Veslač Korane Dominik Šutalo i ove je godine jedan od kandidata za najboljeg sportaša grada Karlovca, nominiran (abecednim redom) od Upravnog odbora Karlovačke županije. Veslanjem se bavi 12 godina, od 5. razreda osnovne škole, a dosadašnji najbolji rezultati su mu 12. mjesto na Svjetskom prvenstvu 2016. i 17. mjesto 2017., te pobjeda na Europskim sveučilišnim igrama. Isto tako već je tri godine prvak Hrvatske u dvojcu na pariće za lake seniore (do 23 godine). Godine 2016. je s Jurom Rudarom proglašeni za najbolju momčad grada i županije. Aktualni je prvak Hrvatske za lake seniore B na ergometrima (2000 metara), a na ovogodišnjem Svjetskom sveučilišnom prvenstvu koje je održano u kineskom Šangaju, u disciplini skif za lake seniori bio je sveukupno 8., drugi u B finalu. Sudjelovalo je 24 veslača iz 17 država sa 4 kontinenta. Gotovo jedno desetljeće je najbolji veslač, uzdanica VK Korane.

Može li Dominik Šutalo ove godine uzeti naslov najboljeg sportaša Karlovca, zapitali smo predsjednika VK Korana Brunu Rogića?

– Na to je jako teško odgovoriti. Po nama iz Veslačkog kluba on bi trebao biti najbolji sportaš Karlovca za 2018. godinu. No, to ovisi o mnogočemu kao i o tome hoće li glasači, a to su članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Karlovačke športske zajednice i 5 sportskih novinara, prepoznati rezultate našeg veslača. Ne podcjenjujem niti jedan sport i niti jedan uspjeh karlovačkih sportaša ali bih htio naglasiti da je veslanje izuzetno naporan sport koji traži velika odricanja i svakodnevne naporne treninge. Naš Dominik je u tome besprijekoran. Štoviše, odličan je i student zadnje godine PMF-a na Matematičkom odsjeku, skroman je i nenametljiv. Jedan kompletan čovjek i sportaš za primjer mnogima. Ovo mu je zadnja godina kako može nastupati u kategoriji U-23 i bilo bi sjajno kad bi sezonu okončao jednim takvim značajnim naslovom.

  • Bilo bi dobro da se Šutalu ostvari sve što govori predsjednik Korane ali smo sigurni da je Dominikov glavni cilj završiti studij i zaposliti se. Svakako u Hrvatskoj a ne u Irskoj. Ako to bude u Karlovcu, lako je moguće da ostane aktiviran u radu VK Korana, kao trener Škole veslanja, ili u radu samog kluba. Tada su dobili svi – grad, klub i Dominik.

    Kod muških momčadi KŠZ je za naslov najbolje u Karlovcu kandidirao Koranin dvojac na pariće s posadom Dominik Šutalo i Mislav Cindrić koji je prošle godine zabilježio 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske za lake seniore. Isti dvojac je na regati Croatia Open (međunarodna regata A kategorije) osvojio 6. mjesto u dvojcu za lake seniore uz nastup 8 posada iz 6 država od kojih su bile 3 reprezentativne posade.

    KAŠonline

  • Odgovori