KAportal Ozalj dobio Gradsko vijeće, ima vjerojatno najmlađeg predsjednika u Karlovačkoj županiji, 28-godišnjeg Branka Zoretića | Karlovački informativni web portal

Ozalj dobio Gradsko vijeće, ima vjerojatno najmlađeg predsjednika u Karlovačkoj županiji, 28-godišnjeg Branka Zoretića

– Ozaljsko Gradsko vijeće podržavat će dobre prijedloge i projekte kojih ima puno, a za koje povlačimo dosta sredstava iz fondova Europske unije. Od vas vijećnika očekujem da budete konstruktivni i da svi zajedno odlučujemo o njima za boljitak svih građana Ozlja, rekao je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Ozlja Branko Zoretić (HDZ), vjerojatno jedan od najmlađih u Karlovačkoj županiji jer mu je tek 28 godina.

Izborom predsjednika i prisegom vijećnika, ozaljsko Gradsko vijeće je konstituirano kao drugo po redu u Karlovačkoj županiji. Sazvala ga je predstojnica Ureda državne uprave Ines Pavlačić te kazala kako je posao konstituiranja gradskih i općinskih vijeća već pri kraju.

Novi predsjednik Gradskog vijeća – Branko Zoretić

Preostali su naime, samo Općina Draganić koja će svoje Vijeće dobiti danas, sutra će biti konstituirana gradska vijeća Ogulina i Duge Rese, dok je zadnji na redu Karlovac koji će Gradsko vijeće dobiti u srijedu.

U ozaljskom Vijeću Zoretićevi zamjenici su već prekaljeni politički veteran Stjepan Zoretić iz redova HDZ-a, te SDP-ovka Irena Šimunić. HDZ će i u ovom mandatu imati stabilnu većinu što je i najavila dogradonačelnica Gordana Lipšinić. Naime, HDZ je osvojio 7 mandata, a njihovi politički oponenti u koaliciji SDP-HNS-HSU ukupno šest, no dva nezavisna vijećnika, Igor Kalčić i Damir Vergot već su naglasili da će podržati većinu. Vijećnici iz redova HDZ-a su Boris Guštin, Miroslav Cigić, Gordana Basar, Branko Zoretić, Josip Broz, Ivan Ćupor i Stjepan Zoretić koji je zamijenio Stjepana Basara, izabranog u izvršnu vlast na mjestu dogradonačelnika.

SDP ima četiri vijećnika, Irenu Šimunić, Kristinu Bakin Mlačak, Dinu Šekerovića i Ivanku Tomak Marković koja je zamijenila Biserku Vranić koja je vijećnica Županijske skupštine. Tu su i HNS-ovac Ivica Benković, te HSU-ovac Andrija Latin.

Stigli tableti za vijećnike

Ozaljskim vijećnicima će i u ovom mandatu pomagati tehnologija – tableti, te tako Gradu štedjeti novac za papir.  Na kraju sjednice na izboru je svima čestitala gradonačelnica Gordana Lipšinić te kazala kako je interes Ozlja iznad osobnih interesa.

– Obećali ste da ćete raditi na dobrobit grada Ozlja. Stoga vas molim da ništa, ali baš ništa doli dobrobiti našeg malog, prelijepog grada ne bude iznad toga, kazala je gradonačelnica.

KAportal.hr

  • Odgovori