KAportal Konferencija za novinare GK Sokol Karlovac: 'Petra Furač naš je adut za sportašicu grada' | Karlovački informativni web portal

Konferencija za novinare GK Sokol Karlovac: ‘Petra Furač naš je adut za sportašicu grada’

20161230_102638_1483115624306– Petra Furač i naša ženska seniorska gimnastička vrsta naši su aduti za sportašicu i za najbolju ekipu grada Karlovca u 2016. godini u predstojećoj anketi Karlovačke športske zajednice – naglasio je na konferenciji za novinare predsjednik GK Sokol Karlovac Ivan Janković koji je s dopredsjednikom Željkom Šančićem te profesionalnim trenerima kluba Robertinom Kućan i Marijanom Šančićem održao posljednju ovogodišnju konferenciju za novinare GK Sokol Karlovac.

– Vjerujem da će glasači izborom za najbolju sportašicu nagraditi uspjeh kojega je naša seniorka Petra Furač ostvarila ove godine – dodao je Janković.

– Puno pozornosti posvećujemo radu s mladima s kojima rade kvalitetni treneri i što u konačnici rezultira dobrim rezultatima naših članova. Financiranje nam je također pozitivno i stabilno. Iz ostalih sredstava ostvarujemo 7 do 8 puta više sredstava nego što ostvarujemo preko proračuna KŠZ-a – rekao je između ostaloga predsjednik GK Sokol Karlovac.

 • – Godina 2016. je po postignutim rezultatima najuspješnija godina unatrag 25 godina. Moderan smo klub, imamo veliku snagu, dobro smo organizirani. Vodimo brigu o trenažnom procesu, natjecateljskom dijelu naših aktivnosti, i to je ono zbog čega postojimo – istaknuo je dopredsjednik Šančić i nastavio – Uspjeli smo spojiti iskustvo i mladost i to je dugoročna garancija uspjeha i opstanka gimnastike u našem gradu. Isto tako cijene nas i poštuju u gimnastičkom okruženju naše domovine.20161230_100434_1483115624040

  – Naša ženska gimnastička vrsta, Korina i Lara Belokleić te Petra Furač, osvojila je ekipno 1. mjesto na 25. višebojskom prvenstvu Hrvatske. Petra Furač je članica seniorske nacionalne vrste, a na Svjetskom kupu u Mađarskoj bila je 11. na gredi u konkurenciji 50-ak sudionica – kazala je trenerica Kućan.

  „Sokol“ Lovro Čorak doputovao je za ovu prigodu s Vira, a kandidat GK Sokol za najboljeg sportaša Karlovca:

  – Za mene je protekla godina bila uspješna, jedan sam od najuspješnijih juniora u državi i to me raduje ali i obvezuje. Nadam se još uspješnijoj 2017. godini – kratko je rekao Čorak.

  Klub je još kandidirao Matiju Teka i Klaru Pintarić za najbolje mlade nade karlovačkog sporta, Robertinu Kućan za trenericu godine, a Vinku Suhin za sportsku djelatnicu.

  Posebno je naglašen projekt Ljetnog gimnastičkog kampa u Selcu koji je postao jedan od najboljih gimnastičkih kampova u ovom dijelu Europe. Ove godine je okupio 300 gimnastičarki i gimnastičara iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Hrvatske, a u 2017. očekuju obaranje rekorda po broju sudionika.

  KAŠonline

 • Odgovori