KAportal Projekt obrane od poplave grada Karlovca vrijedan 670 milijuna kuna bit će proglašen strateškim za Republiku Hrvatsku | Karlovački informativni web portal

Projekt obrane od poplave grada Karlovca vrijedan 670 milijuna kuna bit će proglašen strateškim za Republiku Hrvatsku

foto ilustracija

Projekt zaštite od poplava grada Karlovca bit će proglašen strateškim za Republiku Hrvatsku, dok će na listi strateških projekata narednih godinu dana ostati i rekonstrukcija i izgradnja 2. kolosjeka pruge na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac .

Ovo je, naime, zaključeno na jučerašnjoj sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata kojim je predsjedao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Prijedlog će biti upućen Vladi koja još mora potvrditi odluku. Na sastanku su bili i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, te zamjenica župana Martina Furdek Hajdin.

Katastrofalne poplave proteklih su godina u više navrata pogodile Karlovac i naselja koja nisu branjena nasipima, pa je konačno došla na red izgradnja kompletnog sustava obrane. Investitor su Hrvatske vode, a cijeli posao vrijedan čak 670 milijuna kuna trebao bi biti gotov do 2023. godine.

  • KAportal.hr

  • Odgovori