KAportal GASTRO ŠPIJUN | Karlovački informativni web portal

GASTRO ŠPIJUN

GASTRO ŠPIJUN: Porter Street Food – i dobri, stari Miloš bi omastio brk rebarcima i odličnim burgerima

Kad su bageri sravnali drvećem zaštićenu terasu pa tamo niknula ružna klimatizirana hala, a mramorni WC zamijenio onaj na čijim je vratima dva desetljeća pisalo “poslije 22 pušim iza Ekonomske”, postalo je jasno da je umrlo kultno mjesto za izlazak brojnih generacija Karlovčana. No Sport, Gurman, pa potom Ami i …

Čitaj više »

GASTRO ŠPIJUN: Karlovac nema brodove ali ima Pristanište – zalogajnica s brutalno dobrim omjerom cijene i kvalitete

Tamo gdje su nekad pristajali brodovi, odnosno žitne lađe, sada se može pristati na brzi ili sporiji “gric” bez obzira bili manje ili više gladni. Naime, u prostoru nekadašnjeg “Crnog mačka”, pa poslije “Joha Puba” na obali rijeke Kupe, uselila je zalogajnica “Pristanište”. Da, ovdje se ponovo jede i pije, …

Čitaj više »

GASTRO ŠPIJUN: Akcija razotkrivanja uspjela – što se krije iza gastronomskog preobražaja konobe Kostanjac?

U karlovačkoj konobi Kostanjac nemojte se začuditi ako na stol do vas i izvan turističke sezone sjedne grupa američkih ili korejskih turista, ali isto tako i kada jedini gosti uz vas to budu lokalci koji vrijeme krate uz belu i gemišt. Iako ovo mjesto Karlovčani ponajviše poznaju po friganim ribicama nakon …

Čitaj više »

GASTRO ŠPIJUN: Šaran u rašljama, jedino što Dane piva čini drukčijim od prošćenja na Kamenskom

Na Danima piva je pomalo glupavo piti vino, osim ako za to imate valjan razlog. Šaran u rašljama u Šumarskom kutiću to svakako jest. Nomadsko hranjenje Ova vrsta nomadskog hranjenja na ovoj i sličnim manifestacijama ograničena je jednostavnim jelima, pečenim odojkom, janjetinom, te buncekom i kobasicama, pa kralj baranjske kuhinje …

Čitaj više »

GASTRO ŠPIJUN: Pizza u Tiffaniju više nije in, tu su lignje sa žara i bečki kao “šlapa od FAP-a”

Više od 20 godina karlovačka pizzeria Tiffany sinonim je za dobru pizzu, obiteljski ili društveni izlazak u ugodnom rustikalnom ambijentu. Kada je prije 15 godina vlasnik Darko Šnajder odlučio proširiti ponudu, te u ponudu uvesti jela s roštilja, karlovački ljubitelji brze ali dobre hrane doši su na svoje, tako da …

Čitaj više »