KAportal Kod Rakovice počinje gradnja turističkog naselja s čak 18 objekata - od idejnog rješenje do građevinske dozvole u svega pola godine! | Karlovački informativni web portal

Kod Rakovice počinje gradnja turističkog naselja s čak 18 objekata – od idejnog rješenje do građevinske dozvole u svega pola godine!

U Selištu Drežničkom kod Rakovice gradit će se luksuzno turističko naselje s čak 18 građevina a ovaj je projekt konačno došao i u fazu realizacije nakon što je jučer investitoru, poduzetniku Ivanu Sitaru iz Zagreba uručena građevinska dozvola.

Uručile su je na mjestu budućeg turističkog naselja zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin i pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo Karlovačke županije Marina Jarnjević. Izrađivač ovog zahtjevnog projekta je tvrtka Stil Artis d.o.o i projektant Davor Musulin.

– Prepoznavajući prednosti “srca Hrvatske” želio sam u uložiti vlastiti kapital u turizam. Kupnjom zemljišta rodila se ideja o izgradnji turističkog naselja sa smještajnim jedinicama koje imaju poveznicu s prastanovnicima ovog kraja. Zadaća je bila da se gosti zadrže duže od sada uobičajenog. Pristupajući izradi idejnog rješenja, isto je prezentirano u županijskom uredu za graditeljstvo i okoliš. Prepoznavši karakter, sadržaj i značaj projekta, pročelnica Marina Jarnjević je, zajedno sa svojom suradnicom Anitom Malović, pružila  izuzetno profesionalnu i stručnu podršku u svakom segmentu. Naša iskustva ukazuju na to da je ured koji vodi pročelnica Jarnjević uvijek bio na raspolaganju te bio spreman pružiti stručnu pomoć, rekao je Sitar.

  • Istaknuo je kako je od izrade idejnog rješenja do izdavanja građevinske dozvole prošlo svega 6 mjeseci te se zahalio Upravnom odjelu i Karlovačkoj županiji te načelniku Rakovice Franju Franjkoviću.

    – Da je ovo jedan pravi primjer koji bi se podveo pod naziv “servis servisa” kako svakodnevno nastoje raditi u Karlovačkoj županiji, naglasila je zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. “Suradnja investitora i predstavnika javne uprave lokalne i regionalne razine postaje kontinuitet. Zanimljivo je da je vremenski ciklus investicije sveden na razinu koja je iznenađujuće brza i za samog investitora. Ovdje je primjetno da suradnja županijskih institucija, Turističke zajednice, Zavoda za prostorno uređenje, koji je izrađivao izmjenu Prostornog plana općine Rakovica u koji je između ostalih bio uključen i investitor te Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije, već je sada pokazala odlične rezultate, a puno uspjeha želim i investitoru u realizaciji njegovog projekta, pohvalila se Furdek-Hajdin.

    KAportal.hr

  • Odgovori