KAportal Izuzetno vruću i sparnu karlovačku večer razvedrio MagisterLudiManBand, uz izložbu fotki i odličan dokumentarac | Karlovački informativni web portal

Izuzetno vruću i sparnu karlovačku večer razvedrio MagisterLudiManBand, uz izložbu fotki i odličan dokumentarac

foto: Anamarija Tonžetić

Peto izdanje “Kulturnih večeri kod Putnika” prvo je koje se suočilo s vremenskim nepogodama. Ne, doduše, s kišom i nevremenom, već s izuzetnom vrućinom i sparinom zbog koje su organizatori nakratko razmišljali čak i o odgodi, i glazbeni gost je izrazio skepsu prema uvjetima, a Karlovčani su bili negdje u debeloj hladovini ili u rashlađenim prostorima. Ipak, s prvim tonovima svirke, ljudi su se počeli okupljati na sjecištu Radićeve i Tijesne ulice, i nisu požalili jer Davor Peršić ili MagisterLudiManBand iz Zagreba oduševio ih je svirkom na “instrumentu” sačinjenom od desetak instrumenata i zvukovnih pomagala, među kojima ima i starih dijelova bicikla, dijelova motorne pile i sličnih pomagala.

MagisterLudiManBand otkačenim je obradama velikih svjetskih rock i pop hitova izazvao puno pljeska, a mališani koji slabo mare za temperaturne uvjete, dobro su se i isplesali, dok su oni stariji sa smiješkom na licu i uz aplauz sa zadovoljstvom “izdržali” do kraja svirke hladeći se svim mogućim priručnim sredstvima u zaista neizdrživo sparnoj večeri.

Istovremeno je postavljena i izložba Eve Basta, mlade Karlovčanke koja je izložene fotografije snimila na putovanju u Dominikanskoj Republici, a posjetitelji, ali i drugi prolaznici, sa zanimanjem su zastajali i razgledavali izložbu.

  • Zbog vremena su svirka i izložba izvučeni u Radićevu ulicu, gdje je ipak bilo malo više cirkulacije zraka, a u Tijesnoj ulici negdje iza 22 sata počela je projekcija odličnog rumunjskog dokumentarca “Cinema, Mon Amour” o borbi jednog čovjeka za spas jednog od rijetkih preostalih rumunjskih kina u gradiću Piatra Neamt.

    KAportal.hr

  • Odgovori