KAportal "Kockasto" Gradsko vijeće bez "aktualca", no oduzima priznanje Jelki Glumičić - Janković HDZ-u: Ne znate je l' bi piškili ili kakili | Karlovački informativni web portal

“Kockasto” Gradsko vijeće bez “aktualca”, no oduzima priznanje Jelki Glumičić – Janković HDZ-u: Ne znate je l’ bi piškili ili kakili

– Zbog ovakvog nepoštivanja nas vijećnika odbijam doći na svečanu sjednicu Gradskog vijeća, poručio je danas Davor Petračić (nezavisni), protestirajući zbog neodržavanja Aktualnog sata na današnjoj sjednici.

Da je Predsjedništvo Gradskog vijeća odlučili da ga danas neće biti, vijećnicima je rekla predsjednica Marijana Tomičić, obrazloživši to održavanjem dviju redovnih i svečane sjednice u kratkom roku.

Petračić je ustvrdio da je to kršenje Poslovnika u kojem stoji da se Aktualni sat održava nakon utvrđivanja dnevnog reda, te da odluka o njegovu neodržavanju nije u ovlasti Predsjedništva.

 • Tomičić je podsjetila da je i u prijašnjim sazivima Vijeća bilo sjednica bez Aktualca, “bocnula” Petračića da se nikad zbog toga nije tako bunio, te ustvrdila da poštuje vijećnike, što mogu potvrditi i oni iz redova vladajućih i oporbe.

  Dario Janković (SDP) potvrdio je da je bilo sjednica na kojima Aktualnog sata nije bilo, ali se složio s Petračićem da Predsjedništvo ne donosi odluku o tome.

  – Odluku trebaju donijeti vijećnici. Mogli ste to predložiti, imate većinu koja bi odluku izglasala i nikakvih problema ne bi bilo. Kao što ste imali većinu i na prošloj sjednici da se dodjeli javno priznanje Jelki Glumičić. HDZ koji ima većinu je to predložio i sad ste se sjetili da ne bi bilo dobro dodjeliti joj; u razloge neću ulaziti. Ovo je dokaz nerada gradskih službi, mogu se složiti da su vijećnici mladi po stažu. Ali, bilo je još ljudi koji su predlagani, pa su prijedlozi maknuti. Jedan od njih bio je Martin Jendrašic, kojeg je predložila Udruga antifašista. Bio je partizan i poslije toga časni hrvatski vojnik u Domovinskom ratu, ali ste to odbili većinom, većinom prihvatili ovo i red je da snosite odgovornost. Najgore je što se odluka donosi na politbirou HDZ-a i onda mi medijski doznamo za to. Odgovornost je vaša, ako ste predlagali, trebali ste znati što predlažete. Ono što je Sanader svojevremeno rekao SDP-u, ja kažem vama danas: ne znate je l’ bi piškili ili kakili, rekao je Janković i time otvorio raspravu i o priznanju Jelki Glumičić.

  Izmjena odluke o dodjeli javnim priznanjima, kojom ona više neće biti među dobitnicima, posljednja je, 20. točka današnjeg dnevnog reda. Da se na dnevnom redu uopće ne bi trebala naći, kazala je Marija Bodrožić Zorić (nezavisna) jer dvaput o istoj stvari ne treba glasati.

  – Kao što se ne možemo dogovoriti i ne prihvaćate sugestije oporbe o bilo čemu, tako je i kod dodjele priznanja. U javnosti se čuje da smo jednoglasno donijeli odluku i da je odgovornost zajednička, ali nije. Nikada ne bih osporavala i glasala protiv prijedloga za priznanja vladajućih jer smatram pristojnošću to prihvatiti, ali ne mogu si dozvoliti da drugi put to mijenjam. Neiskutvo i mladost ne može biti opravdanje; zaguglajte i dobit ćete sve informacije. Uopće ne ulazim u argumente da li ona zaslužuje ili ne priznanje, pitanje je da li bih ju ja ikad predložila, ne raspravljamo o tome.; možda je da predlagatelj procijenio da je ono što je činila vrijednije nego ono što izjavljivala i nisam za to da to bude točka dnevnog reda, rekla je Bodrožić Zorić.

  Da to zaslužuje biti točka dnevnog reda i da se o njoj raspravlja, ustvrdio je Željko Štajcer (HDZ) jer treba priznati kad se pogriješi.

  – Ako nešto donesmo, pa imamo kritiku građana na to, zašto ih ne poslušati? Zato što smo izglasali da bude tako, bez obzira što građani rekli? Mislim da građani ipak imaju zadnju riječ. Ne možemo se ne osvrnuti na sve kritike koji smo dobili i što se od zadnjeg Vijeća dešavalo, izjavio je Štajcer.

  I Čedomir Tatalović (Živi zid) protestirao je protiv neodržavanja Aktualca, a slučaj s oduzimanjem priznanja J. Glumičić podsjetio ga je na jednu odluku Vijeća iz 90-ih.

  – Nakon što je ulica Žarka Čuića preimenovana u Ulicu Lukijana Mušickog, jedan HDZ-ovac je na Pravoslavnom groblju vidio prezime Mušicki i zaključio da je ulica nazvana po Srbinu pa je naziv ulice promijenjen. Ovo je ista situacija, sad se neki prave da nisu znali. Ima internet, sve ste mogli provjeriti na vrijeme, ustvrdio je Tatalović.

  O toj točki će se ipak raspravljati jer je predloženi dnevni red usvojen sa 13 glasova za. Devetero vijećnika oporbe bilo je protiv. Aktualni sat vijećnici nisu dobili jer je Tomičić poručila da od odluke Predsjedništva po kojoj ga danas nema, ne odustaje.

  KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Koja imbecilijada. Dresovi, kravate i prstići u narodnim novčanicima.

  2. “Nakon što je ulica Žarka Čuića preimenovana u Ulicu Lukijana Mušickog, jedan HDZ-ovac je na Pravoslavnom groblju vidio prezime Mušicki i zaključio da je ulica nazvana po Srbinu pa je naziv ulice promijenjen. Ovo je ista situacija, sad se neki prave da nisu znali. Ima internet, sve ste mogli provjeriti na vrijeme, ustvrdio je Tatalović.” Doobar kometar. A što jes jes konstruktivna diskusija u vrijeme sezone kiselih krastavaca. Pa onda Jelka Glumičić kao ono nisu znali a ustvari gurnuli klip da se malo narod zabavlja. Sad mi je jasno što će nam toliki kolektor otpadnih voda treba sva ta schranja pokupiti na hrpu pa nagnojiti njive na Šumbaru.
   Ma bravo za oporbu a gosp Janković stari roker https://www.youtube.com/watch?v=8aF4Fwfj1NM da bi reč rekel, u par rečenica opisao je sav jad i čemer u Karlovcu.

  3. Ako je moju prabaku, baku ili ne daj bože mamu hrvaticu kresnuo srbin esam li ja srbin ili njesam, srbin? Ne srbijanac, nego srbin. To bi bila dobra tema za iduću sjednicu.

  Odgovori