KAportal Koalicija Za naš Ozalj predstavila program za mlade i umirovljenike - žele otvoriti Centar za mlade i Dom umirovljenika | Karlovački informativni web portal

Koalicija Za naš Ozalj predstavila program za mlade i umirovljenike – žele otvoriti Centar za mlade i Dom umirovljenika

– Grad Ozalj mladima ne pruža mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Po uzoru na druge gradove namjera nam je i u našem gradu otvoriti Centar za mlade. Centar za mlade će utvrditi stvarne želje i potrebe mladih te u skladu s tim donijeti Program djelovanja za mlade koji može sadržavati radionice o EU fondovima i samozapošljavanju, organiziranje koncerata, kazala je Irena Šimunić, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja koju podržavaju još HNS i HSU.

Danas je predstavila program Za naš Ozalj namijenjen mladima i umirovljenicima. Kako kaže, u prioritetu je uređenje sportsko rekreacijskih terena u sklopu Sportske zone Ozalj, proširenje sportskih sadržaja ovdje, kod Stare škole, dok namjeravaju konačno riješiti i dugogodišnji problem nedostatka prostora za dvoranske sportove. 

– Što se tiče stanovnika treće životne dobi, od kojih na području grada Ozlja u samačkim domaćinstvima živi njih čak 640, sa nadležnim institucijama ćemo provoditi programe „pomoći u kući“ kako bi im se olakšala i uljepšala svakodnevnica. Probleme naših umirovljenika ćemo rješavati kroz suradnju sa Hrvatskom strankom umirovljenika i Maticom umirovljenika. Osim toga, budući da je sve više prisutna potreba za staračkim domovima, djelovat ćemo u smjeru osiguravanja uvjeta da i naš Grad ima Dom za umirovljenike. Dakle, u narednom četverogodišnjem razdoblju namjeravamo se baviti čovjekom, a politike upravljanja gradom ćemo kreirati po principu „odozdo prema gore“, dakle od ciljane skupine stanovništva do izvršne vlasti, a ne obratno kao što je to sada slučaj, kazala je Šimunić.

KAportal.hr

 

  • Odgovori