KAportal Koalicija Za naš Ozalj obećala gradnju tržnice, uređenje trgova, turistički razvoj i širenje zone Lug | Karlovački informativni web portal

Koalicija Za naš Ozalj obećala gradnju tržnice, uređenje trgova, turistički razvoj i širenje zone Lug

Grad Ozalj

– Prvi i osnovni zadatak u cilju razvoja gospodarstva, privlačenja novih ulagača te otvaranja novih radnih mjesta je komunalno opremanje i stavljanje u funkciju dodatnih 20 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Lug (zona preko pruge). No, nećemo zaboraviti i druge poduzetnike koji ne obavljaju djelatnost u poduzetničkoj zoni. Gradska uprava će pod našim vodstvom, svim poduzetnicima grada Ozlja, sadašnjim i budućim, biti servis koji će im davati potrebne informacije, pratiti ih i pomagati im kako u rješavanju problema tako i kao tehnička pomoć kod pripreme projekata za povlačenje financijskih sredstava iz različitih izvora, kažu u Koaliciji Za naš Ozalj koju sačinjavaju SDP, HNS i HSU, predvođeni kandidatkinjom za gradonačelnicu, SDP-ovkom Irenom Šimunić.

Predstavili su svoju viziju gospodarskog razvija Ozlja, te se osvrnuli na poljoprivredu i turizam.. 

– Gradska uprava će pratiti potrebe poljoprivrednika i uključiti se u poticanje onog za što su se naši poljoprivrednici sami opredijelili, a neće im nametati uzgoj egzotičnih kultura bez obzira koliko se njihov uzgoj činio profitabilnim. Zato ćemo poticati naše vinogradare i vinare, stočare i ostale poljoprivrednike prema njihovim stvarnim potrebama. Ističemo i to da nam je namjera, za prodaju lokalnih poljoprivrednih proizvoda, konačno urediti mini tržnicu po uzoru na druge gradove u okruženju, dodaju u Koaliciji.

Nužnim smatraju ulaganje u turizam, ne samo kulturni, već i seoski, lovni, ribolovni turizam te cikloturizam koji bilježi nagli porast kako u svijetu tako i kod nas.

– Budući da grad Ozalj nema dovoljno smještajnih kapaciteta, a grad Ozalj kao jedinica lokalne samouprave neće graditi hotele jer to nije u njenoj ingerenciji, poticati ćemo građane da iskoriste slobodne kapacitete svojih kućanstava u svrhu bavljenja iznajmljivanjem soba i apartmana u domaćinstvu. U cilju privlačenja turista i boljeg društvenog života Ozaljčana žele urediti gradske trgove u gornjem Ozlje, te u centru.

 

KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Tu bi vam na glavnom trgu, na trokutastom travnjaku lijepo stajalo raspelo.
   Onako, jedno 20 metara visoko.
   To ste trebali obećati!
   Eno, Kerum je slično stavio na Marjan i glasači su to prepoznali, u prednosti je pred ostalim kandidatima i u nedjelju je opet na čelu Splita!

  Odgovori