KAportal Knjižnica karlovačkog zatvora bogatija za nove naslove - građani ih donirali u akciji KAlibre i Knjiguljice | Karlovački informativni web portal

Knjižnica karlovačkog zatvora bogatija za nove naslove – građani ih donirali u akciji KAlibre i Knjiguljice

– Više od 50 naslova donirano je Zatvoru u Karlovcu u sklopu humanitarne akcije Različitost obogaćuje koju su organizirale KAlibra udruga za promicanje kulture čitanja i dječja knjižara Knjiguljica. Tijekom prosinca djeca su izrađivala blagdanske čestitke koje su građani donacijom mogli kupiti. Za donirani iznos od 470 kuna kupljene su bojanke, slikovnice, radni listići i edukativni plakati za djecu različite dobi koji će biti smješteni prostoriji za dječje posjete Zatvora u Karlovcu, kazala nam je Nevena Zuber iz KAlibre uz napomenu da će novi naslovi služiti svrsishodnom provođenju vremena zatvorenika i njihovih obitelji.

Kako je dodala, KAlibra i zatvor u Karlovcu u protekloj su godini realizirali uspješan projekt u sklopu kojeg su građani Karlovca donirali 400 knjiga knjižnici zatvora, a po prvi puta održano je i čitanje priča za djecu zatvorenika. Nakon uspješne izrada blagdanskih čestitki i radionice izrade ukrasa u zatvoru, ovom donacijom dječjih slikovnica završen je prvi zajednički projekt udruge KAlibra, dječje knjižare Knjiguljica i Zatvora u Karlovcu.

– Želimo se zahvaliti djeci, roditeljima, učiteljicama koji su sudjelovali u izradi blagdanskih čestitki i građanima koji su donacijama omogućili da se kupe potrebite stvari. Uspostavili smo odličnu suradnju s Zatvorom u Karlovcu i vjerujemo u nastavku ovog projekta u 2018. godini, naglašavaju iz KAlibre.

  • KAportal.hr

  • Odgovori