KAportal Književni susret s Bojanom Meandžija prvi od niza događanja kojima ozaljska Knjižnica obilježava Mjesec knjige | Karlovački informativni web portal

Književni susret s Bojanom Meandžija prvi od niza događanja kojima ozaljska Knjižnica obilježava Mjesec knjige

Književnica Bojana Meandžija bit će gošća Gradske knjižnice i čitaonice Ozalj u ponedjeljak, 16. listopada.

– Bojana Meandžija napisala je svoj autobiografski roman pod naslovom Trči! Ne čekaj me… sa šesnaest godina u vlažnim prostorijama atomskog skloništa za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj. Prve rečenice romana zapisivala je u sitnim, noćnim satima na drvenim letvicama drvarnice dok su tišinu narušavale detonacije granata. Zapisi na letvicama, unatoč odmaklom vremenu, stoje i danas. Trči! Ne čekaj me… priča je o odrastanju mlade osobe u uvjetima u kojima je svaki trenutak života posebno dragocjen, no okružena brigom i ljubavlju svojih roditelja i cijele obitelji djevojčica dolazi do spoznaje da na ovom, često okrutnom svijetu, uvijek ima ljudi koji znaju pružiti ruku kad je to najpotrebnije. Ne propustite priliku za upoznavanje i razgovor s ovom sjajnom mladom književnicom, poručili su iz Knjižnice!

Književni susret s Bojanom Meandžija počinje u 18 sati i prvo je od nekoliko događanja kojima ozaljska Knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca obilježava ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. Tako će 19. listopada biti drugo izdanje književno filmskog kviza, 3. studenoga predstavljanje publikacije Grada Ozlja Zbornik: Svjedočenja i dokumenti vezani za obrambene pripreme i funkcioniranje Kriznih štabova i Narodne zaštite na prostoru općine Ozalj 1991. godine, a 9. studenoga predstavljanje knjige Pučke priče ozaljskoga kraja. Sva ta događanja počinju u 18 sati.

  • KAportal.hr

  • Odgovori