KAportal Druženje s dječjim književnicima u Knjiguljici - prva gošća Sonja Zubović (foto galerija) | Karlovački informativni web portal

Druženje s dječjim književnicima u Knjiguljici – prva gošća Sonja Zubović (foto galerija)

Veselo u Knjiguljici
Veselo u Knjiguljici

Dječja knjižara Knjiguljica započela je novi projekt „Druženje s dječjim književnicima“ gostovanjem Sonje Zubović, nagrađivane hrvatske književnice iz Zagreba. U subotu je bila predstavljena njena nova slikovnica „Puž Slavek u polju suncokreta“.

Djeca su zakoračila u svijet mašte uz čitanje priča i glazbu. Sonja Zubović autorica je brojnih pjesama i slikovnica za djecu, a priča „Puž Slavek u polju suncokreta“, uz čitateljsko uživanje, donosi duboke višeslojne poruke i oplemenjuje odrastanje djece. Puž Slavek poučava mališane temeljnim moralnim vrijednostima i poštivanju različitosti, naglašava koliko je važno imati svoje dostojanstvo te kako oholost ponižava čak i one koji su najbliže Suncu.

Književnica  je prisutne oduševila svojom veselim i toplim pristupom, naročito djecu koju je kroz interakciju uključila u čitanje slikovnica. Poslije predstavljanja i čitanja slikovnica, bilo je vrijeme za druženje s književnicom i potpisivanje slikovnica.

  • KAportal.hr

  • Odgovori