KAportal Kazališna razmjena: U svibnju u Karlovac stižu predstave iz Zagreba, Zadra i Šibenika, naše na gostovanjima | Karlovački informativni web portal

Kazališna razmjena: U svibnju u Karlovac stižu predstave iz Zagreba, Zadra i Šibenika, naše na gostovanjima

Živa će biti kazališna razmjena u svibnju. U Karlovac stižu zanimljive predstave iz Zagreba, Zadra i Šibenika, a nekoliko karlovačkih predstava nastavit će svoja gostovanja diljem Hrvatske, što je bio slučaj i tijekom prethodnih mjeseci.

Karlovčani će tako već 5. svibnja moći vidjeti predstavu HNK Zadar “Dugo putovanje u noć”, 18. svibnja gostuje HNK Šibenik s predstavom “Ljepotice iz Leenanea”, a 26. svibnja Histrioni s predstavom “Famozna”. Gostovanja će biti i u drugim vidovima umjetnosti pa će Karlovčani moći pogledati plesnu predstavu “ALICE / The Mad Squirrels Return” (10. svibnja), a za mališane su tu i gostovanja Tvornice lutaka iz Zagreba s “Kikijevim cirkusom u životinjskom carstvu” 12. i 13. svibnja.

Što se tiče gostovanja karlovačkih predstava – “Jaje” (koje će, podsjećamo, otvoriti i ovogodišnji Međunarodni dječji festival u Šibeniku u lipnju) gostuje u Sisku na Međunarodnom festivalu dječjih kazališta “Maslačak” te u Vodicama na 58. Festivalu hrvatskih kazališni amatera. “Dobri čovjek Bažulek” gostovat će u Zagrebu i Vinkovcima, a nisu zaboravljene ni lokalne sredine pa će predstava “U potrazi za slovom R” igrati u Žakanju. Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora nastupa u Šibeniku na Međunarodnom natjecanju Adria Cantat, a Dječji zbor Zorica gostovat će u Ivanić Gradu na 5. Festivalu igračaka.

  • KAportal.hr

  • Odgovori