KAŠ – KAportal http://kaportal.rtl.hr Karlovački informativni web portal Wed, 19 Sep 2018 09:21:13 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Županijski kup: Karlovac 1919 “uvalio” Šišljaviću čak 16 pogodaka, danas preostalih sedam utakmica http://kaportal.rtl.hr/zupanijski-kup-karlovac-1919-uvalio-sisljavicu-cak-16-pogodaka-danas-preostalih-sedam-utakmica/ http://kaportal.rtl.hr/zupanijski-kup-karlovac-1919-uvalio-sisljavicu-cak-16-pogodaka-danas-preostalih-sedam-utakmica/#respond Wed, 19 Sep 2018 06:53:08 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338660 Osmina finala Županijskog nogometnog kupa započela je ogledom u Šišljaviću gdje je tamošnji županijski drugoligaš ugostio momčad Karlovca 1919. Nisu Karlovčani dobro ušli u novu sezonu, ali na ovoj razini ipak su očito prejaki za suparnike pa je u igri mačke i miša konačan rezultat bio čak 16:0! Danas u 17 sati igraju se i …

Objava Županijski kup: Karlovac 1919 “uvalio” Šišljaviću čak 16 pogodaka, danas preostalih sedam utakmica pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Osmina finala Županijskog nogometnog kupa započela je ogledom u Šišljaviću gdje je tamošnji županijski drugoligaš ugostio momčad Karlovca 1919. Nisu Karlovčani dobro ušli u novu sezonu, ali na ovoj razini ipak su očito prejaki za suparnike pa je u igri mačke i miša konačan rezultat bio čak 16:0!

Danas u 17 sati igraju se i preostale utakmice, a sastaju se: Petrova Gora – Ilovac, Kupa – Korana, Oštarije – Dobra (SP), Slunj – Dobra (N), Zrinski Ozalj – Vatrogasac, Duga Resa 1929 – Mrežnica i Cetingrad – Ogulin.

Spomenimo i da je odigrano drugo kolo Lige veterana. Vojnić 95 svladao je Mostanje sa 4:1, dok je Slunj sa 4:2 slavio na gostovanju u Dugoj Resi pa nakon dva odigrana kola Vojnić 95 i Slunj imaju po dvije pobjede, dok su Dugorešani i Mostanje praznih ruku.

KAŠonline

Objava Županijski kup: Karlovac 1919 “uvalio” Šišljaviću čak 16 pogodaka, danas preostalih sedam utakmica pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/zupanijski-kup-karlovac-1919-uvalio-sisljavicu-cak-16-pogodaka-danas-preostalih-sedam-utakmica/feed/ 0
7 DANA NA 4 RIJEKE: Svjedočanstvo vremena u sportu koji je u Hrvatskoj još uvijek daleko premalo zastupljen http://kaportal.rtl.hr/7-dana-na-4-rijeke-svjedocanstvo-vremena-u-sportu-koji-je-u-hrvatskoj http://kaportal.rtl.hr/7-dana-na-4-rijeke-svjedocanstvo-vremena-u-sportu-koji-je-u-hrvatskoj#respond Wed, 19 Sep 2018 05:09:09 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338504 Karlovački golf klub obilježio je prošli tjedan 20 godina postojanja. Dva desetljeća možda nije puno ni u ljudskom vijeku, no svaka obljetnica sportskog djelovanja u kojoj je utkan rad velikog broja ljudi, tisuće i tisuće sati rada i treninga, puno entuzijazma, odricanja i strasti, vrijedna je obilježavanja. Povodom obljetnice objavili su knjigu „20 godina golfa …

Objava 7 DANA NA 4 RIJEKE: Svjedočanstvo vremena u sportu koji je u Hrvatskoj još uvijek daleko premalo zastupljen pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Karlovački golf klub obilježio je prošli tjedan 20 godina postojanja. Dva desetljeća možda nije puno ni u ljudskom vijeku, no svaka obljetnica sportskog djelovanja u kojoj je utkan rad velikog broja ljudi, tisuće i tisuće sati rada i treninga, puno entuzijazma, odricanja i strasti, vrijedna je obilježavanja. Povodom obljetnice objavili su knjigu „20 godina golfa na 4 rijeke“ i održali 21. po redu turnir Open GK 4 rijeke.

Knjižica „ 20 godina golfa na 4 rijeke“ je retrospektiva jednoga novog sporta u Karlovcu i u Hrvatskoj. Sporta koji se kod nas više počeo igrati u samostalnoj Hrvatskoj, ali i sporta koji, kao i tenis u svojim počecima, nije bio za široke mase ljudi jer je skup i nije za svačiji džep. U svakom slučaju, vrijedno svjedočanstvo vremena u sportu koji je u Hrvatskoj još uvijek daleko premalo zastupljen, posebno zbog potencijala koje imamo kao turistička zemlja. Svoje mjesto bi dakako tu našao i Karlovac.

Nakon što su dan ranije u Glazbenoj školi u Karlovcu gdje je prije 20 godina osnovan klub za javnost predstavili knjigu, na golf igralištu Riverside u Blatu pored Zagreba, organizirali su otvoreno prvenstvo. Najbolji rezultat postigao je član karlovačkog kluba Ozren Bajs, ujedno i najbolji igrač turnira u bruto gdje su Karlovčani nastupili sa 10 igrača.

MARIN ŠTAHAN, ŽIGA I BRAJKOVIĆI

Prava ekspanzija golfa u Karlovcu došla je s otvaranjem golf igrališta Dolina kardinala u Krašiću, a kako je igralište zatvoreno pa se tamo golf više ne igra, broj članova se postupno smanjivao. To, dakako, nije onemogućavalo pojedince da ostvaruju lijepe uspjehe. Najistaknutiji predstavnici kluba u proteklih 20 godina bili su Marin Štahan – profesionalni igrač i trener golfa, Mateja Brajković – najuspješnija karlovačka golferica, Božidar Brajković je najuspješniji klupski igrač a Želimir – Žiga Feitl je najuspješniji amaterski igrač senior i dvostruki svjetski rotary prvak.

Danas je nažalost golf u lošijoj situaciji nego prije 20 godina kad je bilo golf terena i u Zagrebu i na Brijunima, u Opatiji, Ičićima. Onaj u Krašiću je zatvoren. U programu Hrvatskog golf saveza je da i putem sredstava iz Europske unije iniciraju da se u manjim sredinama otvore golf tereni, pa i oni manji, koji će u taj sport privući mlade ljude.

OD MIKIĆA DO BLAŠKOVIĆA

Poticaj i predlagači za osnivanje golfa kluba u Karlovcu dali su karatašica i prva hrvatska reprezentativka u golfu Ljubica Jovetić, Karlovčanin s londonskom adresom Mladen Horvat i propagandist Karlovačke pivovare Tomislav Pavletić, tada članovi Univerzitetskog golf kluba u Zagrebu. Osnivačka skupština održana je 28. siječnja 1998. godine u Glazbenoj školi. Nazočilo je oko 50-ak poklonika golfa od kojih je bilo 27 osnivača. Za prvog predsjednika izabran je Željko Mikić, dopredsjednike Krunoslav Karin i Krešimir Veble, tajnika Nedeljko Podkrajac, a za sportskog direktora Tomislav Pavletić, dok su a članove Upravnog odbora izabrani Daniel Butala i Martin Šimunić.

Na čelu GK 4 rijeke danas je mladi poslovni čovjek iz Karlovca Josip Blašković.

U proljeće 1998. klub je primljen u članstvo Hrvatskog golf saveza, a Tomislav Pavletić dvije godine (1999. i 2000.) obnaša funkciju člana Izvršnog odbora HGS-a.

PRVI SLUŽBENI NASTUPI

Od travnja iste godine Karlovčani su se priključili prvenstvu Hrvatske, među 11 momčadi koje su se tada natjecala. Prve službene nastupe imali su na terenima u Sloveniji i Mađarskoj: Damir Barešić, Ivan Češković, Mladen Horvat, Tomislav Pavetić i karlovački Kanađanin Ivan Vukšinić. Do kraja sezone 1998. karlovački golferi bili su izuzetno aktivni nastupivši na gotovo svim natjecanjima iz kalendara HGS-a i golf drugih klubova, na Brijunima, Bledu, Mokricama, Lipicama, Trstu…

Prvo pokazivanje golfa u Karlovcu održano je 31. srpnja 1997. godine na bejzbol igralištu istoga imena (4 rijeke) u gradskoj četvrti Grabrik. Demonstrator je bio u to vrijeme aktualni hrvatski reprezentativac na Mediteranskim igrama u Bariju Dražen Slamar, glavni tajnik HGS-a. Karlovčani su odmah pokazali veliko zanimanje za golf.

PRVI TEČAJEVI I ŠKOLA GOLFA

Kako Karlovac još nije imao golf vježbalište prvi tečajevi golfa održani su pod teniskim balonom u Vrbanićevom perivoju na Korani. Tečajeve su vodili treneri Christian Fadini i Damjan Murgelj. Zanimanje za golf je poraslo te se u klubu ubrzo okupilo 40 članova. Kasnije su treninzi nastavljeni na otvorenom, privremenom gof vježbalištu u karlovačkom Arboretumu koje je u funkciju stavljeno u svibnju 2000. godine. Klub je tada okupljao više od 70 članova.

U jesen 1999. klub je organizirao Školu golfa za mlade nakon koje je stvorena perspektivna mlada ekipa karlovačkih golfera. Na prvom juniorskom prvenstvu kluba u listopadu iduće godine najuspješniji su bili Krunoslav Rogić i Angelina Uzelac, a iste godine u susretu s Golf klubom Bundek iz Zagreba pobijedio je karlovački junior Bruno Cvitešić.

ČLIBIJEV HOLE IN ONE

Gradnja golf igrališta u Mirkopolju (Dolina kardinala) nadomak Krašića, 2. veljače 1998., koji je iste godine i završen (16. srpnja 1998.) označen je i kao početak prve faze golf vježbališta i malog igrališta, ujedno i prvog modernog natjecateljskog golf igrališta u Hrvatskoj. Prvu lopticu je tada ispucao tadašnji ministar turizma u Vladi RH, Karlovčanin Sergej Morsan. U jesen 1999. godine u Dolini kardinala je otvoreno veliko igralište sa 18 supa.

Zbog blizine taj je događaj znatno pomogao karlovačkom golfu. Tako je 23. i 24. listopada iste godine održan prvi turnir za profesionalce i amatere. Nastupili su Karlovčani Božidar Brajković, Želimir – Žiga Feitl, Darko Neral i Tomislav Pavletić. Prvi turnir karlovačkih golfera na igralištu Dolina kardinala održan je 3. rujna 1998. Nastupilo je 12 članova GK 4 rijeke a prvo mjesto pripalo je Božidaru Brajkoviću (69 udaraca na 2×9 rupa). Drugi je bio Goran Obrenović (74), treći Želimir Feitl (74), četvrti Krunoslav Karin (78), peti Tomislav Pavletić (78), šesti Željko Mikić, sedmi Daniel Butala, osmi Danko Plevnik, deveti Zvonimir Gerber… itd. U konkurenciji dama prva je bila Nada Delibašić, druga Gita Mikić i treća Jasna Plevnik. Brajković je pobijedio i na dva sljedeća klupska prvenstva (199. i 2000.), dok su prva mjesta u ženskoj konkurenciji osvajale Nada Delibašić (199.) i Angelika Uzelac (2000.).

Tomislav Pavletić – Člibi izveo je 13. listopada 1998. godine u Dolini kardinala udarac za povijest tako što je bio prvi Karlovčanin koji je prvi u Hrvatskoj pogodio prvi „hole in one“.

Objava 7 DANA NA 4 RIJEKE: Svjedočanstvo vremena u sportu koji je u Hrvatskoj još uvijek daleko premalo zastupljen pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/7-dana-na-4-rijeke-svjedocanstvo-vremena-u-sportu-koji-je-u-hrvatskoj/feed/ 0
Strijelcima karlovačkog Policajca ekipno srebro i bronca na prvenstvu države u Zagrebu http://kaportal.rtl.hr/strijelcima-karlovackog-policajca-ekipno-srebro-i-bronca-na-prvenstvu-drzave-u-zagrebu/ http://kaportal.rtl.hr/strijelcima-karlovackog-policajca-ekipno-srebro-i-bronca-na-prvenstvu-drzave-u-zagrebu/#respond Tue, 18 Sep 2018 08:19:12 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338489 Strijelci karlovačkog Policajca s dva ekipna odličja vraćaju se s prvenstva Hrvatske u gađanju VK pištoljem i revolverom, održanog u Zagrebu. Karlovački strijelci najuspješniji su bili u disciplini gađanja VK pištoljem i revolverom 15+15 hitaca, u kojoj su osvojili drugo mjesto u konkurenciji 12 ekipa, s ukupno 823 “upucana” kruga. Brončano odličje SK Policajcu osvojeno …

Objava Strijelcima karlovačkog Policajca ekipno srebro i bronca na prvenstvu države u Zagrebu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Strijelci karlovačkog Policajca s dva ekipna odličja vraćaju se s prvenstva Hrvatske u gađanju VK pištoljem i revolverom, održanog u Zagrebu.

Karlovački strijelci najuspješniji su bili u disciplini gađanja VK pištoljem i revolverom 15+15 hitaca, u kojoj su osvojili drugo mjesto u konkurenciji 12 ekipa, s ukupno 823 “upucana” kruga.

Brončano odličje SK Policajcu osvojeno je u disciplini gađanja VK revolverom 10+10 hitaca, s 542 pogođena kruga. U obje discipline za ekipu Policajca gađali su Slavko Matanić, Romano Milovac i Vlado Cindrić.

U pojedinačnoj konkurenciji nije bilo odličja za Karlovčane, no iznimno blizu bio je Slavko Matanić koji je u gađanju pištoljem i revolverom 15+15 hitaca nakon preciznog gađanja dijelio prvo mjesto, no nešto slabije izdanje u brzom gađanju koštalo ga je odličja te je završio na četvrtoj poziciji.

KAŠonline

Objava Strijelcima karlovačkog Policajca ekipno srebro i bronca na prvenstvu države u Zagrebu pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/strijelcima-karlovackog-policajca-ekipno-srebro-i-bronca-na-prvenstvu-drzave-u-zagrebu/feed/ 0
Rukometašima još dvije testne utakmice s Primorcima, mlađi kadeti startaju ovaj tjedan http://kaportal.rtl.hr/rukometasi-jos-dvije-testne-utakmice-s-primorcima http://kaportal.rtl.hr/rukometasi-jos-dvije-testne-utakmice-s-primorcima#respond Mon, 17 Sep 2018 12:29:35 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338419 MLAĐIM KADETKINJAMA 1. MJESTO NA TURNIRU U OGULINU ODRŽANOM POVODOM DANA GRADA OGULINA ŽRK Ogulin je povodom Dana Grada Ogulina organizirao međunarodni rukometni turniru za mlađe kadetkinje (rođene 2004. – 2005. godine) na kojem su Karlovčanke pod vodstvom trenera Danijela Grbačića premoćno osvojile 1. mjesto. ŽRK Ogulin – RK Škola rukometa Karlovac 6:20 (0:10) Istakle …

Objava Rukometašima još dvije testne utakmice s Primorcima, mlađi kadeti startaju ovaj tjedan pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
MLAĐIM KADETKINJAMA 1. MJESTO NA TURNIRU U OGULINU ODRŽANOM POVODOM DANA GRADA OGULINA

dav

ŽRK Ogulin je povodom Dana Grada Ogulina organizirao međunarodni rukometni turniru za mlađe kadetkinje (rođene 2004. – 2005. godine) na kojem su Karlovčanke pod vodstvom trenera Danijela Grbačića premoćno osvojile 1. mjesto.

ŽRK Ogulin – RK Škola rukometa Karlovac 6:20 (0:10)
Istakle su se Tea Benić (1), Helena Devčić (5), Marija Ištvanić (6) Lory Rakamarić, Malika Ajdinović (2), a igračica utakmice  bila je Lucija Krznarić (3).

ŽRK Metlika (SLO) – RK Škola rukometa Karlovac 19:27 (7:12)
Istakle su se Tea Benić (6), Helena Devčić (5), Marija Ištvanić (7), Malika Ajdinović (1), Ema Čović (4),Franca Rajčić (1). dok je i u ovom susretu igračica utakmice bila Lucija Krznarić (4).

SENIORI

Seniorska ekipa HRK Karlovac, ovaj tjedan igra zadnje dvije prijateljske utakmice prije početka natjecanja u 1. HRL Jug. Obje utakmice igrati će se u sportskoj dvorani na Rakovcu s početkom u 19:15 sati – u srijedu s RK Mornar-Crikvenica, u petak s RK Kozalom iz Rijeke.

U prvom kolu ovogodišnjeg prvenstva 1. Hrvatske rukometne lige – Jug koje počinje 29. rujna Karlovac odlazi u Biograd gdje ih dočekuje istoimena domaća momčad.

MLAĐI KADETI

Ekipa mlađih kadeta HRK Karlovac, odigrala je prijateljsku utakmicu u Rudama protiv RK Rudar. Igrallo se 3×20 minuta. HRK Karlovac je pobijedio 36:29 (22:19, 10:12). Istaknuli su se Frano Debelic i Ivan Mateša.

Ovaj tjedan počinje natjecanje u 1. HMKRL Zapad, a karlovačka momčad u 1. kolu gostuje u Buzetu gdje ce igrati dvije utakmice – protiv istoimenog domaćina i ekipe RK Rovinj.

KAŠonline

Objava Rukometašima još dvije testne utakmice s Primorcima, mlađi kadeti startaju ovaj tjedan pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/rukometasi-jos-dvije-testne-utakmice-s-primorcima/feed/ 0
Nogometni vikend: Karlovačke nade uništene u minuti, ekipe iz Vojnića kombinirano izgubile 1:19! http://kaportal.rtl.hr/nogometni-vikend-karlovacke-nade-unistene-u-minuti-ekipe-iz-vojnica-kombinirano-izgubile-119/ http://kaportal.rtl.hr/nogometni-vikend-karlovacke-nade-unistene-u-minuti-ekipe-iz-vojnica-kombinirano-izgubile-119/#respond Mon, 17 Sep 2018 06:35:53 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338351 Nogometaši Karlovca 1919 upisali su još jedan poraz u 4. NL Središte. Prvih pola sata utakmice činilo se kako bi rasplet mogao biti potpuno drugačiji, odnosno kako bi Karlovčani mogli doći i do prve pobjede, jer gosti iz Zeline u tom razdoblju bili su u potpuno podređenom položaju. No, tada je Demirović igrao rukom izvan …

Objava Nogometni vikend: Karlovačke nade uništene u minuti, ekipe iz Vojnića kombinirano izgubile 1:19! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Nogometaši Karlovca 1919 upisali su još jedan poraz u 4. NL Središte. Prvih pola sata utakmice činilo se kako bi rasplet mogao biti potpuno drugačiji, odnosno kako bi Karlovčani mogli doći i do prve pobjede, jer gosti iz Zeline u tom razdoblju bili su u potpuno podređenom položaju. No, tada je Demirović igrao rukom izvan kaznenog prostora, dobio crveni karton, a da stvar bude gora, gosti su iz slobodnog udarca došli i do vodstva. U drugom dijelu gosti su rutinski iskoristili brojčanu prednost i došli do pobjede rezultatom 3:0.

U 1. ŽNL vodeći Ogulin “pregazio” je domaći Vojnić 95 i nanio im pravu katastrofu. Pogleda na ljestvicu sugerira da su Ogulinci već stvorili pristojnu prednost, no ne treba zaboraviti da Dugorešani koji imaju četiri boda manje imaju i utakmicu manje, a Slunj koji zaostaje šest bodova čak dvije utakmice manje od Ogulina. Aktualni prvak Ilovac doživio je još jedno razočaranje u Svetom Petru i sve je u težoj situaciji.

Rezultati 5. kola 1. ŽNL: Vojnić 95 – Ogulin 0:11, Duga Resa 1929 – Korana 3:2, Dobra (Sveti Petar) – Ilovac 1:0, Croatia 78 – Slunj 0:2, Zrinski Ozalj – Draganić 3:1.

Kod drugoligaša prije ovog kola četiri su momčadi dijelile prvo mjesto, nakon ovog ostale su tri. Vatrogasac i Oštarije nastavili su niz pobjeda, a u derbiju je novigradska Dobra lako svladala Frankopan pa je na vrhu ostao trojac. Prve bodove, ujedno i pobjede u sezoni, ostvarili su Kupa i rečička Mladost.

Rezultati 4. kola 2. ŽNL: Dobra (Novigrad) – Frankopan 5:0, Vatrogasac – Cetingrad 5:2, Mladost (Zagorje Ogulinsko) – Oštarije 0:3, Vrlovka – Kupa 2:3, Mladost (Rečica) – Mrežnica 1:0, Petrova gora – Krnjak Barilović 1:8, Šišljavić – VOŠK 5:1.

KAŠonline

Objava Nogometni vikend: Karlovačke nade uništene u minuti, ekipe iz Vojnića kombinirano izgubile 1:19! pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/nogometni-vikend-karlovacke-nade-unistene-u-minuti-ekipe-iz-vojnica-kombinirano-izgubile-119/feed/ 0
Kup Hrvatske u atletici: Karlovčani odlični peti sa sedam postolja, Belčić pobjednik na 3.000 sa zaprekama http://kaportal.rtl.hr/kup-hrvatske-u-atletici-karlovcani-odlicni-peti-sa-sedam-postolja-belcic-pobjednik-na-3-000-sa-zaprekama/ http://kaportal.rtl.hr/kup-hrvatske-u-atletici-karlovcani-odlicni-peti-sa-sedam-postolja-belcic-pobjednik-na-3-000-sa-zaprekama/#respond Sun, 16 Sep 2018 19:09:39 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338304 Zaista odličan kraj sezone za atletičare i atletičarke Karlovca. Na završnici Kupa Hrvatske u atletici, AK Karlovac zauzeo je izvrsno peto mjesto u konkurenciji 20 hrvatskih klubova. Ispred je samo neprikosnoveni zagrebački trojac – pobjednici iz Agrama, drugoplasirani Dinamo Zrinjevac i četvrtoplasirani Zagreb te trećeplasirani riječki Kvarner. Iza Karlovčana su brojne renomirane atletske sredine – …

Objava Kup Hrvatske u atletici: Karlovčani odlični peti sa sedam postolja, Belčić pobjednik na 3.000 sa zaprekama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Zaista odličan kraj sezone za atletičare i atletičarke Karlovca. Na završnici Kupa Hrvatske u atletici, AK Karlovac zauzeo je izvrsno peto mjesto u konkurenciji 20 hrvatskih klubova. Ispred je samo neprikosnoveni zagrebački trojac – pobjednici iz Agrama, drugoplasirani Dinamo Zrinjevac i četvrtoplasirani Zagreb te trećeplasirani riječki Kvarner. Iza Karlovčana su brojne renomirane atletske sredine – osječko Slavonija Žito, varaždinska Sloboda, zagrebačka Mladost, itd.

Nakon što je prvog dana Hrvoje Neralić osvojio drugo mjesto u utrci na 110 metara s preponama, a Ivan Katić treće na 1500 metara, baš kao i štafeta 4×100 metara, danas su izborena još četiri postolja.

Među njima je i jedna pobjeda, i to u jednoj od najzanimljivijih utrka dana – onoj na 3.000 metara sa zaprekama, u kojoj cijele sezone veliku borbu vode Karlovčanin Bruno Belčić i Filip Svalina iz zagrebačkog Agrama. Za kraj sezone uspješniji je bio Belčić, koji je negdje na polovici staze pojačao tempo i Svalina ga nije uspio pratiti te je karlovački atletičar stigao do prilično mirne pobjede sa 9 sekundi prednosti.

Hrvoje Neralić srebru na 110 s preponama pridodao je drugo mjesto i na 400 metara s preponama, trčao je vrlo dobro, zaostavši samo za daleko najbržim Čukmanom. Ivan Katić trećem mjestu na 1500 metara pridodao je, pak, drugo mjesto na 800 metara. Malo je nedostajalo da iznenadi i prvoplasiranog Bloudeka, koji se prerano opustio i počeo slaviti pobjedu.

Za kraj, štafeta 4×400 metara u sastavu Dolšak, Neralić, Katić, Krivačić, osvojila je treće mjesto u ujedno i posljednjoj utrci dana.

KAŠonline

Objava Kup Hrvatske u atletici: Karlovčani odlični peti sa sedam postolja, Belčić pobjednik na 3.000 sa zaprekama pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/kup-hrvatske-u-atletici-karlovcani-odlicni-peti-sa-sedam-postolja-belcic-pobjednik-na-3-000-sa-zaprekama/feed/ 0
Karlovački bejzbolaši s rutinskih 14:1 u Varaždinu do finala prvenstva države – tamo ih čekaju Splićani http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-s-rutinskih-141-u-varazdinu-do-finala-prvenstva-drzave-tamo-ih-cekaju-splicani/ http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-s-rutinskih-141-u-varazdinu-do-finala-prvenstva-drzave-tamo-ih-cekaju-splicani/#respond Sun, 16 Sep 2018 08:35:48 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338182 Prije sezone bilo je najava da bi ovo mogla biti godina u kojoj će Varaždinci i Zagrepčani ozbiljno zaprijetiti Karlovčanima i Splićanima i prekinuti njihovu višegodišnju dominaciju u hrvatskom baseballu, no iako su, pogotovo Varaždinci, imali određenih bljeskova, susreti polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske najbolje su pokazali da su takve prognoze ipak bile daleko …

Objava Karlovački bejzbolaši s rutinskih 14:1 u Varaždinu do finala prvenstva države – tamo ih čekaju Splićani pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
foto: Oliver Švob

Prije sezone bilo je najava da bi ovo mogla biti godina u kojoj će Varaždinci i Zagrepčani ozbiljno zaprijetiti Karlovčanima i Splićanima i prekinuti njihovu višegodišnju dominaciju u hrvatskom baseballu, no iako su, pogotovo Varaždinci, imali određenih bljeskova, susreti polufinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske najbolje su pokazali da su takve prognoze ipak bile daleko od točnih.

Karlovačka Olimpija 83 i splitska Nada SM iznimno uvjerljivo i dominantno u tri su utakmice slavili protiv varaždinske Vindije i Zagreba pa nas od sljedeće subote čeka nova finalna serija između Karlovčana i Splićana.

Karlovački bejzbolaši nakon dvije lake i uvjerljive pobjede na svom terenu proteklog vikenda (14:0 i 17:2), jednako uvjerljivi bili su jučer i u Varaždinu. Visokih 14:1 potvrdilo je da Vindija ipak još uvijek nije ravnopravan suparnik Karlovčanima.

Istovremeno, u Karlovcu je splitska Nada, nakon dvije lake pobjede u Splitu, i treći put slavila protiv Zagreba, koji je u Karlovcu domaćin jer u glavnom gradu još uvijek nema baseball igrališta. U trećem susretu bilo je 12:2.

Finalna serija igra se na četiri pobjede, a prve dvije utakmice igraju se u Karlovcu, u subotu i nedjelju, 22. i 23. rujna.

KAŠonline

Objava Karlovački bejzbolaši s rutinskih 14:1 u Varaždinu do finala prvenstva države – tamo ih čekaju Splićani pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/karlovacki-bejzbolasi-s-rutinskih-141-u-varazdinu-do-finala-prvenstva-drzave-tamo-ih-cekaju-splicani/feed/ 0
Vikend utrke: U Jaškovu slavio sjajni slijepi Kenijac, u Ogulinu Zagrepčanin Stipčević http://kaportal.rtl.hr/vikend-utrke-u-jaskovu-slavio-sjajni-slijepi-kenijac-u-ogulinu-zagrepcanin-stipcevic/ http://kaportal.rtl.hr/vikend-utrke-u-jaskovu-slavio-sjajni-slijepi-kenijac-u-ogulinu-zagrepcanin-stipcevic/#respond Sun, 16 Sep 2018 08:14:31 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338198 U Jaškovu je jučer održana 2. Run of Heart inkluzivna utrka, na kojoj je sudjelovalo više od 200 trkača i hodača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke i Kenije. Posebna atrakcija bio je dolazak jednog od najbržih slijepih trkača na svijetu, Kenijca Henryja Wanyoikea, koji je pokazao da je dominantan i u jednoj solidnoj konkurenciji videćih …

Objava Vikend utrke: U Jaškovu slavio sjajni slijepi Kenijac, u Ogulinu Zagrepčanin Stipčević pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
U Jaškovu je jučer održana 2. Run of Heart inkluzivna utrka, na kojoj je sudjelovalo više od 200 trkača i hodača iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Njemačke i Kenije. Posebna atrakcija bio je dolazak jednog od najbržih slijepih trkača na svijetu, Kenijca Henryja Wanyoikea, koji je pokazao da je dominantan i u jednoj solidnoj konkurenciji videćih trkača te osvojio premoćno prvo mjesto u glavnoj utrci na 10,1 kilometara, s gotovo četiri minute prednosti. Drugoplasirani je Antonio Baćak, a trećeplasirani Davor Mataković. Kod žena najbrža je bila Mirjana Kolar, ispred Ane Kačin i Vesne Brajak.

Evo i pobjednika i pobjednica svih ostalih utrka:

Run of Heart Trail (5,1 km): Elvis Hodžić i Maja Lukić

Run of Heart Light (2,1 km): Lovro Kasunić i Barbara Šabanagić

Utrka mladih (2,1 km): Noa Majetić i Katja Joha

Dječja utrka (200m za 2008. – 2010. godište): Niko Brkljačić i Lara Čadonić

Dječja utrka (200m za 2011. i 2012. godište): Luka Lukinić i Tina Vuletić

Utrka u kolicima (300m): Tona Gačić i Sarah Pust

U Ogulinu je, pak, održan Ogulin Trail, a na najdužoj stazi, vrlo zahtjevnoj stazi nazvanoj Regoč, dugoj 33 kilometra, najbrži je bio Josip Stipčević iz zagrebačkog AK Sljeme ispred Luke Špehara i Lovelosa Slovinca. Kod žena prvo mjesto osvojila je Irena Smojver iz AK Maksimir, ispred Jelene Brezak i Marije Lovrić.

Na 13,5 kilometara dugoj stazi nazvanoj “Kosjenka”, najbrži je bio Ante Živković iz AK Dubrovnik, ispred Matije Razuma i Dragana Štakića, dok je kod žena pobijedila njegova klupska kolegica Marta Grubić, ispred Lane Ostojić i Lucije Kopić.

KAŠonline

Objava Vikend utrke: U Jaškovu slavio sjajni slijepi Kenijac, u Ogulinu Zagrepčanin Stipčević pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/vikend-utrke-u-jaskovu-slavio-sjajni-slijepi-kenijac-u-ogulinu-zagrepcanin-stipcevic/feed/ 0
Atletičari Karlovca odlični peti nakon prvog dana Kupa Hrvatske uz jedno srebro i dvije bronce http://kaportal.rtl.hr/atleticari-karlovca-odlicni-peti-nakon-prvog-dana-kupa-hrvatske-uz-jedno-srebro-i-dvije-bronce/ http://kaportal.rtl.hr/atleticari-karlovca-odlicni-peti-nakon-prvog-dana-kupa-hrvatske-uz-jedno-srebro-i-dvije-bronce/#respond Sun, 16 Sep 2018 06:03:07 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338179 Atletičari i atletičarke Karlovca drže izvrsno peto mjesto nakon prvog dana završnice Kupa Hrvatske u atletici, koja se održava u Zagrebu na stadionu Mladosti. Sa ukupno 68 nalaze se u samom vrhu ljestvice, između 20 klubova koji sudjeluju na završnici kupa. Ispred njih su samo tri zagrebačka kluba (Agram, Dinamo Zrinjevac i Zagreb) te riječki …

Objava Atletičari Karlovca odlični peti nakon prvog dana Kupa Hrvatske uz jedno srebro i dvije bronce pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Atletičari i atletičarke Karlovca drže izvrsno peto mjesto nakon prvog dana završnice Kupa Hrvatske u atletici, koja se održava u Zagrebu na stadionu Mladosti. Sa ukupno 68 nalaze se u samom vrhu ljestvice, između 20 klubova koji sudjeluju na završnici kupa. Ispred njih su samo tri zagrebačka kluba (Agram, Dinamo Zrinjevac i Zagreb) te riječki Kvarner, a iza njih su i mnogi renomirani klubovi iz razvijenih atletskih sredina kao što su zagrebačka Mladost, varaždinska Sloboda, osječka Slavonija Žito…

Kada su u pitanju postolja, prvog dana natjecanja, Karlovčani su osvojili jedno drugo i dva treća mjesta. Do drugog mjesta stigao je Hrvoje Neralić u utrci na 110 metara s preponama. Zaostao je samo za daleko najbržim Čuljkom iz Zagreba te “za dlaku” osvojio drugo mjesto ispred “mladostaša” Markovića.

Vrlo zanimljiva za Karlovčane bila je utrka na 1500 metara, u kojoj su veliku borbu za treće mjesto vodili Ivan Katić i Bruno Belčić. Na kraju je Katić stigao do bronce, dok je Belčić zauzeo četvrtu poziciju.

Do trećeg mjesta stigla je i štafeta AK Karlovca na 4×100 metara, za koju su trčali Tin Dolšak, Hrvoje Neralić, Bruno Belčić i Marko Krivačić.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti peto mjesto Marka Krivačića i šesto Hrvoja Neralića na 400 metara, a kod djevojaka peto mjesto Helene Valentić na 1500 metara, sa samo sekundom zaostatka za trećeplasiranom.

KAŠonline

Objava Atletičari Karlovca odlični peti nakon prvog dana Kupa Hrvatske uz jedno srebro i dvije bronce pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/atleticari-karlovca-odlicni-peti-nakon-prvog-dana-kupa-hrvatske-uz-jedno-srebro-i-dvije-bronce/feed/ 0
Futsal: Na Final Four Europskog prvenstva putuju izvrsne Ruskinje, natjerale su i domaće navijače na prave ovacije http://kaportal.rtl.hr/futsal-na-final-four-europskog-prvenstva-putuju-izvrsne-ruskinje-natjerale-su-i-domace-navijace-na-prave-ovacije/ http://kaportal.rtl.hr/futsal-na-final-four-europskog-prvenstva-putuju-izvrsne-ruskinje-natjerale-su-i-domace-navijace-na-prave-ovacije/#respond Sun, 16 Sep 2018 05:20:28 +0000 http://kaportal.rtl.hr/?p=338185 Malo gorčine zbog (pre)visokog poraza je bilo, ali na kraju zadovoljni mogu biti svi. Ruskinje osvojenim prvim mjestom i plasmanom na Final Four povijesnog prvog Europskog prvenstva u futsalu za žene, Hrvatice koje su ni mjesec dana nakon što su se prvi puta sastale stigle do izvrsnog drugog mjesta u karlovačkoj skupini, a i ženski …

Objava Futsal: Na Final Four Europskog prvenstva putuju izvrsne Ruskinje, natjerale su i domaće navijače na prave ovacije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
Malo gorčine zbog (pre)visokog poraza je bilo, ali na kraju zadovoljni mogu biti svi. Ruskinje osvojenim prvim mjestom i plasmanom na Final Four povijesnog prvog Europskog prvenstva u futsalu za žene, Hrvatice koje su ni mjesec dana nakon što su se prvi puta sastale stigle do izvrsnog drugog mjesta u karlovačkoj skupini, a i ženski futsal uopće, jer odlučujući susret Hrvatska – Rusija okupio je u ŠSD Mladost gotovo tisuću ljubitelja sporta, što je za hrvatske prilike i hrvatski odnos prema ženskom nogometu i malom nogometu izvanredna posjeta.

Odlučujuću utakmicu za Final Four igrale su viceprvakinje svijeta i djevojke koje su prvu utakmicu ikada odigrale prije tri dana protiv Slovenije na ovom istom natjecanju! U takvim okolnostima prava je senzacija da su hrvatske malonogometašice došle u priliku da protiv Ruskinja igraju za Final Four – 6:2 protiv jednako neiskusne Slovenije i nije čudo, ali 3:2 protiv Švedske svakako jest.

Protiv Rusije čuda nije bilo – Hrvatska se izuzetno borbeno i požrtvovno branila 13 minuta nošena i glasnom podrškom publike. A, tada su iskusne Ruskinje u samo tridesetak sekundi postigle dva pogotka – oba puta strijelac je bila Olkova. Šokiralo je to naše, ali uspjele su se pribrati i držati tih 0:2 do same završnice da bi nes(p)retnim autogolom 10 sekundi prije poluvremena Rusija otišla na 3:0 i tu je priči bio kraj. U nastavku su opet naše zaigrale nešto bolje, ali dvije greške u obrani donijele su povećanje prednosti gošći i tu dolazimo do možda i jedinog spornog dijela finala – na 0:5 povučena je vratarka i pokušale su naše s igračicom više u napadu nešto napraviti, ali s ovakvom razlikom u klasi to je moglo zaista završiti na samo jedan način – uskoro je bilo 0:8. Pred kraj susreta Rusija je postavila i konačnih 9:0,

Imponirala je virtuozna igra Aleksandre Samorodove, brzina i kretanje bez lopte Durandine i Krupine, a u posljednjim trenucima susreta domaći navijači ustali su na noge i pravim ovacijama pozdravili Fedorovu nakon što je hrvatskoj obrani prodala “sombrero”, potez koji izuzetno rijetko viđamo i na muškim utakmicama i usuđuju ga se napraviti samo najveći velikani futsala.

Dugim pljeskom pozdravila je publika obje reprezentacije nakon utakmice, a vrijedi još spomenuti da su za Hrvatsku pod vodstvom izbornika Jakova Ungarova igrale: Telišman, Nemčić, Tomić, Matijević, Brkan, Lerotić, Gaiser, Hercigonja-Moulton, Horvat, Valušek, Pezelj i Pejić.

U prvom susretu trećeg kola Švedska je svladala Sloveniju sa 5:1 i tako zauzela treće mjesto u karlovačkoj skupini.

Uz Ruskinje koje su Final Four izborile u Karlovcu, u tome su još uspjele Španjolska u Madridu, Portugal u Oliveiri de Azeimes te Ukrajina u Cherkasyju.

KAŠonline

Objava Futsal: Na Final Four Europskog prvenstva putuju izvrsne Ruskinje, natjerale su i domaće navijače na prave ovacije pojavila se prvi puta na KAportal.

]]>
http://kaportal.rtl.hr/futsal-na-final-four-europskog-prvenstva-putuju-izvrsne-ruskinje-natjerale-su-i-domace-navijace-na-prave-ovacije/feed/ 0