KAportal Karlovčanin Dino Povrženić nastupio na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu - nakon dobre borbe poražen odlukom sudaca | Karlovački informativni web portal

Karlovčanin Dino Povrženić nastupio na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu – nakon dobre borbe poražen odlukom sudaca

Karlovački karatist Dino Povrženić, član Karate kluba Karlovac 1969, nastupio je u Madridu na Svjetskom prvenstvu u karateu. Na jednom od najvećih karate skupova u povijesti ovog sporta nastupa čak 1.117 natjecatelja iz 140 zemalja svijeta.

Povrženić je, možemo reći, imao doista peh, jer malo mu je nedostajalo da ima i dvostruku prigodu da dođe do repasaža, no odlučivalo je sudačko preglasavanje. Naime, u prvom kolu karlovački borac susreo se s Dancem Lucasom Busk-Matthiasenom, a izjednačena borba završena je rezultatom 2:2. Odlučivali su suci i nažalost dodijelili pobjedu Dancu, koji je u drugom kolu išao na jednog od glavnih favorita, Azerbajdžanca Hasanova koji je glatko pobijedio, ali i u trenutku pisanja ovog teksta odlično napreduje i na pragu je polufinala, što bi potom Dancu (a malo je nedostajalo da tu bude Povrženić) pružilo prigodu u repasažu.

Spomenimo i da se Karlovčanin borio u jednoj od najbrojnijih kategorija (do 67 kg) u konkurenciji čak 87 boraca pa je nesumnjivo bilo malo nesreće i sa ždrijebom, jer bio je tu i velik broj suparnika koje bi hrvatski reprezentativac zasigurno prošao u prvom kolu.

  • KAŠonline

  • Odgovori