KAportal Karlovčani napunili Radićevu na svim lokacijama - plesalo se uz sjajno Ljetno kino, iz inata se pjevao i Bajaga | Karlovački informativni web portal

Karlovčani napunili Radićevu na svim lokacijama – plesalo se uz sjajno Ljetno kino, iz inata se pjevao i Bajaga

foto: Lukas Šomek

Prva večer “Dana Radićeve” mogla bi se ozbiljno shvatiti i kao poruka Karlovčana gradskim vlastima, a kada je u pitanju najavljeno promišljanje o novoj koncepciji “Dana piva”. Manifestacija kao takva prvenstveno prostorom ne može parirati ŠRC-u Korana pa je broj posjetitelja ipak neprimjereno uspoređivati, ali Radićeva već jako jako dugo nije bila tako “krcata” kao na sinoćnjem otvaranju “Dana Radićeve” i to na svim lokacijama.

Velik je broj građana već u kasnim poslijepodnevnim satima posjetio događanja kod Putnika, gdje je Aquatika održala radionicu “Ribičija”, a potom je krenuo plesni performans Vere Mitrović Vrbanac iz Studija 23 “Kad je sunčan dan…”. Performans je Vera otplesala na Bajaginu glazbu, a već na prve taktove prve pjesme publika je spontanim aplauzom uputila poruku i po pitanju te nepotrebne situacije. Nakon toga uslijedio je sjajan nastup mladog karlovačkog saksofonista Darrena Pavletića, koji je oduševio sve brojniju publiku.

Diljem Radićeve ekipa iz Platforme F12 postavila je male skulpture Miroslava Hudeca – Ovce. Kao i uvijek u njihovim akcijama, sva su djela ujedno i poklon sugrađanima pa su i ove skulpture svi zainteresirani mogli “udomiti”, a trebali su se malo potruditi da ih i pronađu na skrovitim mjestima u Radićevoj.

 • Od ove godine po prvi puta u “Dane Radićeve” uključio se i Amadeus. Tamošnji program započeo je solo svirkom blues kantautora Hollera, kojoj je također prisustvovao velik broj posjetitelja.

  Špica je ipak bila kod Bukse – zbog današnje vrlo loše prognoze program je bio i bogatiji pa je publika već sinoć mogla vidjeti izložbu fotografija Willy Posadasa iz Guatemale, kao i izložbu slika Petre Bajac, koja je tijekom večeri i stvarala novo djelo. Aquatika se predstavila svojim suvenirima, a pravu veselu ljetnu atmosferu mnogobrojnim posjetiteljima priredilo je sjajno Ljetno kino, koje je rasplesalo Radićevu do kasno u noć – opet malo iz inata, i dodatno glasno i veselo Karlovčani su zaplesali i zapjevali uz “Godine prolaze” nekima, ali očito ne Karlovčanima, nepoćudnog Bajage.

  Uz sve navedeno, posjetitelji su mogli razgledati i dvije izložbe – u Paviljonu Katzler u suradnji s KAfotkom postavljena je vrlo sadržajna izložba fotografija, predmeta i dokumenata pod nazivom “Jer osamdesete su bile godine…”, dok su u Galeriji ZILIK mogli razgledati “Virtualni muzej karlovačke industrije”.

  Današnji program otkazan je zbog izuzetno loše prognoze i tehnički zahtjevnih programa pa su organizatori procijenili da je prevelik rizik pokušati ipak sve prirediti, jer gotovo je sigurno da će padati kiša. Predstava popularnih Lutalica prebačena je na četvrtak, slikar i street artist Leonard Lesić gostovat će u petak, a odlični slovenski bend Koala Voice nastupit će večeras, ali u privatnom aranžmanu u Papa’s baru, a ne kao dio “Dana Radićeve”.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Vjerojatno je u tome imala i prste Gradska vlast. Sve pohvale.

  2. Mali iz komiteta

   Ruda Dubravčić, Josip Boljkovac, Ivica Vukelić, samo su neki od karlovačkih gradonačelnika, koji su nešto, za ovaj grad učinili. Pa čak, tu mogu, u tu plejadu, svrstati i Ivana Benića. Svi Ti ljudi, definitivno su učinili grad Karlovac, nečim, o čemu su sa ponosom, gradska djeca pričala, dan danas se sjećaju i gledaju njihova djela. Te prilikom ovakvih manifestacija, a padanjem u stanje sjete, uzburkaju mi se emocije. Jer sa ovim što sada imamo, ovo je gore od onoga naziva, Kordunovac. Sada je Vozljanovac, prigradsko mjesto grada Duga Rese, a o Slunjovcu, Brežanovcu, te Šišljavičanovcu, da ne zborim.
   Te sinoćnjim odlaskom u Radičevu, ponovno sam na trenutak osjetio, da u našem gradu postoje gradski ljudi, koji vole i poštuju svoj grad. Koji su na neki način prkosom, pokazali svestranost, umijeće i ljubav prema svojem gradu. Jedino je pitanje, da li će silina dotepenaca u karlovačkoj vrhuški, to osjetiti, i na neki način odstupiti. Jer tolika doza njihovog primitivizma zaudara na bestežinsko stanje, i želju za iseljenjem iz ovoga grada. Jučer se pokazalo, da postoji nada. Te hvala svima, koji su pridonijeli jučerašnjem happeningu.

  Odgovori