KAportal Karlovčani i brojni gosti uživali u spektakularnom otvaranju 33. Dana piva u srcu grada - pitanje je samo zašto smo čekali 12 godina? | Karlovački informativni web portal

Karlovčani i brojni gosti uživali u spektakularnom otvaranju 33. Dana piva u srcu grada – pitanje je samo zašto smo čekali 12 godina?

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ne valja biti niti previše kritičan, niti previše euforičan. Zato sinoćnjem otvaranju 33. Dana piva istovremeno treba dati i zaista odlične ocjene, ali i podsjetiti da smo bezrazložno trpjeli 12 godina (kažemo 12 jer pomalo su već zaboravljeni vrlo dobri Dani piva 2007. godine, nažalost okruženi blijedim manifestacijama prije i poslije toga) dok se netko nije sjetio i “otkrio toplu vodu” i vratio ovu manifestaciju u srce grada. Vrijeme se ne može vratiti, za prolivenim mlijekom nema smisla plakati, ali ni posve zaboraviti taj “detalj”.

Također, treba dobro razlikovati ocjenu sinoćnjeg događaja od samih “Dana piva”, jer čini se da je uz sve pozitivne strane novog koncepta i dalje malo zapostavljen “pivski” karakter manifestacije, no nadamo se da će u narednim godinama i to biti ispravljeno i popravljeno. Ovo je ipak “nulti korak” u, nadamo se, i budućem konceptu manifestacije.

33. Dani piva otvoreni su, nakon što su prve krigle piva ispili gradonačelnik i predstavnica Heinekena, zaista spektakularnim vatrometom uz pratnju glazbe, koji su tisuće i tisuće posjetitelja ispratile pravim ovacijama. Uslijedio je koncert Prljavog kazališta koje je očekivano privuklo masu posjetitelja te stvorilo sjajnu atmosferu – bilo je tu i baklji, zbornog pjevanja, light showa s mobitelima za vrijeme balada… a posebne simpatije publike izazvala je mlada Karlovčanka Dora Spudić koja je imala priliku zasvirati s Prljavcima i učinila to jako jako dobro!

 • Ono što je svakako za pohvalu, a utjecalo je na zaista ugodnu i lijepu atmosferu u srcu grada jest da su Karlovčani i brojni gosti grada ispunili gotovo cijeli centar. Koliko god da je “krcato” bilo na koncertu, gužva je vladala i u lunaparku, ispunjen je bio i Šanac iako u njemu više nije trajao program, velik broj posjetitelja na Foginovom je uživao uz Tram 11, a živo je bilo i malo dalje od pozornica – primjerice u Hollywoodu gdje je na ponudi sjajan izbor piva, pa i u Radićevoj za koju je svakako minus da nije obuhvaćena programom. Jedna od rijetkih kritika građana je udaljenost Obrtničkog sajma i Sajma poljoprivrede koji su mogli biti smješteni na Starom placu ili, ako treba, i šire u Zvijezdi.

  Prve reakcije građana su uglavnom izvrsne – svi su djelovali sretni i dobro raspoloženi, gotovo jednoglasno hvale povratak Dana piva u središte grada, a poneka kritika odnosi se i na izostanak svečane povorke (koja je, zaista, Karlovčanima ostala draga i u proteklim godinama “danopivskog mraka” kada su mnogi zaobilazili ostatak manifestacije).

  Subota će zaista obilovati događanjima, evo što nas sve čeka:

  Glavna pozornica: 17:45 Mašinko, 19:00 M.O.R.T., 20:15 Neno Belan & Fiumens, 21:30 Psihomodo Pop

  Foginovo: 16:00 Traples, 18:00 Trepaj il krepaj, 20:45 30Zona, 21:15 Buntai, 22:00 High5, 23:00 Vojko V

  Šanac: 17:00 Saša Lenuzzi, 18:00 A La Carte (tribute to rock), 20:00 Ballbreakerz (AC/DC tribute)

  Edison: 23:00 Dots b2b Vedran Božić, 01:00 Petar Dundov, 02:45 Lawrence Klein, 04:15 Dots b2b Vedran Božić

  ŠRC Korana: Cjelodnevne radionice, revija frizura, od 18 nastupi KUD-ova, od 20 sati koncert Gazde

  Dnevni program: 12:00 Streetball turnir u Šancu + Oslikavanje grafita kod Edisona, 15:00 Bike painting kod Edisona, 16:00 Kulinarski show Renea Bakalovića na terasi Pod starim krovovima, 17:00 Sportski kviz u parkiću kod Edisona

  Tome treba dodati i da od 9 do 12 sati možete posjetiti Panov buvljak u prostorijama udruge, dok navečer u 22 sata možete uživati i u uvijek popularnom i otkačenom trash partyju na Maloj sceni Hrvatskog doma, ovog puta pod nazivom “Na bačvama vina”!

  KAportal.hr

   

   

   

   

 • 4 komentara

  1. Na početku, jedno veliko Juhuuuuu, i toliko o mojoj euforiji. Jer, ovo smo stvarno čekali dugo godina. Kao karlovačko dijete, zahvalio bi se prvenstveno, gradskoj upravi, koja je uz Heineken, uložila puno novaca, jer ruku na pacemaker, ovo košta. Zahvalio bi se još nekome, ko je definitivno zaslužan za ovo, a možda zaboravljen. A to je hrpa gradske djece, koja već godinama upire prstom u ovaj problem održavanja takve manifestacije na drugoj strani Korane, izboru izvođača. Koji su, pokretali neku vrstu protesta, te paralelno slične happeninge odrađivali u Radićevoj. Hvala i onoj grupi mladih, koja je Advent dovela na prostor Perivoja. Svi oni nesebično su, onoj garnituri primitivaca, koji su tih desetak i više godina vodili ovaj grad, ukazivali na nešto, što građani žele, a ne njihovo maloumlje i dubok džep.
   I dobro se zna, ko je i kako pustio pipke po ovom gradu, te ko ga je sustavno uništavao, a mazao oči, sa nekim ponekada, besmislenim ulaganjima. Pa neka barem ovo počne biti prekretnica, urbanizaciji grada, kojega volimo, i definitivno ne damo dotepencima.
   Toliko sa kritikom.

  2. Ako se manifestacija veže uz pivu, onda mi nedostaje pivski šator ili vrt ili nazovi već kako hoćeš, gdje možeš sjest i pojest i popit, ovako opet odeš u neku birtiju u blizini gdje možeš bit i ostatkom godine.
   Ovako je komotno mogao ostati naziv Ljeto u Karlovcu. Ili Advent u kolovozu 🙂
   I luna park vratiti na Koranu

   • Točno tako.
    Ne sjećam se što je to bilo super prije 12 godina, samo se sjećam da su Dani piva bili na drugoj strani Korane, gde su sada obrtnici.
    Ukoliko je stvar u izboru izvođača, za to nije trebalo premještati manifestaciju u centar grada.
    Ukoliko kiša padne, gotova priča, neće biti ni pasa.
    Znam da na Woodstocku nije smetalo, ali u nas ljudi vole ostati suhi.
    Mračno je, ne vidite poznatih.
    Ogromni redovi i za pivu, i za klopu, i za lunapark.
    Dobra stvar – pivo od 11 kuna.

    • Jedna od zamjerki na ŠRC je bilo da iz svakog šatora trešti druga glazba, sad imamo isto ali s urbanim izvođačima, jučer s jedne strane Kojoti, a s druge bend s igrališta i lunapark.

  Odgovori