KAportal Karlovačko Vijeće u poslijepodnevnom terminu danas raspravlja o samo jednoj temi - stanju gospodarstva i demografije u gradu | Karlovački informativni web portal

Karlovačko Vijeće u poslijepodnevnom terminu danas raspravlja o samo jednoj temi – stanju gospodarstva i demografije u gradu

Stanje gospodarstva i demografije u Karlovcu – tema je prve tematske sjednice ovog saziva Gradskog vijeća što će biti održana danas.

Hoće li vijećnici donijeti kakve konkretne zaključke i, još bitnije, može li realizacija tih zaključaka poboljšati lošu situaciju na oba područja, tek će se vidjeti, kao i što će reći podaci, a što rasprava o ovim temama. Od pojedinih oporbenih vijećnika već je bilo kritika jer smatraju da je ovo preopćenita tema da bi se “zgurala” u jedno prijepodne.

Sjednica je u sasvim neuobičajenom terminu za karlovačko Vijeće – u 16 sati.

  • KAportal.hr

  • 3 komentara

    1. Kada lokalna samouprava počne brinuti globalne probleme centralne države, onda “piši kući propalo je”. Lokalna samouprava treba prije svega brinuti komunalne probleme i da se ta naša lokalna kuna okrene više puta svima na korist. Ono što je lokalna samouprava mogla napraviti po pitanju demografije, pokušala je napraviti, ali tek pod prijetnjom lokalnog referenduma za besplatne udžbenike. Sve drugo su floskule i naklapanja, jer je grad jedva bio pristao na besplatne radne bilježnice, a kamo li da dijeli besplatne parcele za gradnju kuća, poput nekih drugih samouprava. Zato smatram da je rasprava o 3 sata i 15 minuta po tom pitanju u Karlovcu izgubljeno vrijeme.

    2. Manje raspravljanja, više rada. Pune poslovne zone, hale, kvalitetna radna mjesta, i jeftiniji vrtići, ostalo je manje bitno za lokalnu vlast. Šestotinjak kuna za vrtić je puno novaca.

    Odgovori