KAportal Karlovačkim udrugama na raspolaganju 1,2 milijuna kuna - Novac ujedinili Grad i tvrtke, Jelić ih pozvao da se prijave dok je vrijeme | Karlovački informativni web portal

Karlovačkim udrugama na raspolaganju 1,2 milijuna kuna – Novac ujedinili Grad i tvrtke, Jelić ih pozvao da se prijave dok je vrijeme

– Udruge su u svakom pogledu pokretač društva. Imaju kontradiktarno dvojstvo: ispred vremena su i kreiraju ono što će doći, najavljuju nova gibanja, ali su i iza jer sve propuste institucija one prepoznaju, uskaču i “krpaju” rupe. Čuda rade! Zato neka se jave na natječaje jer poslije roka to neće moći, pozvao je s današnje pressice gradonačelnik Damir Jelić karlovačke udruge da se prijave na natječaje što su ih za dodjelu potpora objavili Grad i tvrtke u njegovu vlasništvu.

Udružili su 1,2 milijuna kuna pa će tako Mladost dati 50.000, Vodovod i kanalizacija 110.000, Čistoća 100.000, Hostel Selce 50.000, Zelenilo 70.000, Inkasator 60.000, Gradska toplana 40.000, Hrvatski radio Karlovac 30.000, UO za poslove gradonačelnika 210.000, za društvene djelatnosti 370.000, a onaj za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam 90.000. Udrugama koje vode brigu o osjetljivim skupinama natječajima je već dodijeljeno 600.000 kuna, a ovaj “centralizirani”, uvest će reda i olakšati i onima koji traže i onima koji daju novac. Zakonom je, naime  predviđeno da se donacije moraju dodjeljivati samo natječajima, a Grad i gradske tvrtke “razradile” su to svojim pravilnikom. Svi su natječaji objavljeni ovih dana i bit će otvoreni 30.

Tvrtke su odlučile poduprijeti udruge koje se bave različitim područjima, pa će tako Zelenilo svoj dio raspodjeliti na programe za zaštitu okoliša, sport, brigu o starijim osobama i humanitarne akcije. ViK-ov će novac otići sportskim udrugama.

 • – Onima koji promoviraju zdrav život i fizičku aktivnost jer to je poveznica s nama: mi vodimo brigu o vodi, a to znači i zdravlju ljudi, kazao je direktor Ivan Mrzljak, dodavši da se nada kako će predviđena sredstva doći u dobre ruke.

  KAportal.hr

   

 • 3 komentara

  1. Istinizavolju super, bravo, odlično…..nego istinizavolju Jeliću daj nam objasni što ti radi poslovna tajnica/direktor kojem je grad kao i Uđbincu nakon lažne diplome platio školovanje na ovom lijepom događaju….istinizavolju teško je razumjeti zašto miješati takve s dobrom inicijativom prema mladima…..

  2. Eto kako pred izbore uvijek ima love…
   Znao sam da Vodovod i kanalizacija imaju love na razbacivanje, ali sam mislio i da su tvrtke Toplana i Radio Karlovac u financijskim poteškoćama ….
   Još jedna potvrda da sve režije mogu i moraju ići dolje.

  3. Meni nije jasno kako gosp.Mrzljak može odvojiti 110 000 kn koje sam ja platio u kubiku vode i odvodnje, gospodin Turković 70 000 kn koji dio plaća moja mama kroz grobnu naknadu i tisuću familija godišnje kroz cijenu pogreba pokojnika, gospodin Jakšić 100 000 kn a (iako je zakonski morao već pred nekoliko godinana) ne može uvesti naplatu odvoza otpada po odveženoj količini, Inkasator 60 000 kuna koji dio sam ja platio preko 7% marže koja je ukalkulirana u cijenu vode, odvodnje, grijanja, Mladost 50 000 kn koje su ukalkulirani u parkiranje mojeg auta na parkiralištu (nemam garažu pa plaćam godišnju kartu za parking), Toplana 40 000 kn što je u cijeni mog grijanja. Ostalo me ne zanima. Ide iz prihoda grada. Kada bi ja bio direktor bilo koje od ovih firmi , ne bi pozirao pred fotoreporterima jer bi me bilo sram pred građanima koji su to zapravo platili a pitanje da li imaju za kruh.

  Odgovori