KAportal Karlovački restorani na prva tri mjesta i u županiji, od ostalih turistima najdraži restoran "Gradina" u Josipdolu | Karlovački informativni web portal

Karlovački restorani na prva tri mjesta i u županiji, od ostalih turistima najdraži restoran “Gradina” u Josipdolu

Nakon karlovačkih, pregledali smo što turisti misle i o restoranima u drugim gradovima i mjestima Karlovačke županije. Za razliku od ranijih godina, reklo bi se da prema mišljenju gostiju karlovački restorani dobijaju na kvaliteti, a u ostatku županije blago kvaliteta opada. Naime, na prvom mjestu proteklih godina znali su se naći i restorani iz drugih sredina, a ove godine na prva tri mjesta su restorani u Karlovcu – kao što smo spomenuli u tekstu o gradskim restoranima, to su redom Kalvarija, Kostanjac i Kastel.

Na prvom mjestu među ostalim restoranima, ukupno dakle na četvrtom, je restoran Gradina u Josipdolu. Sa 83 recenzije, među kojima su većina “odličan” i “vrlo dobar”, uz poneku trojku, ali niti jednu lošiju ocjenu od nje, Gradina je prva do karlovačkih restorana po mišljenju gostiju. Oni hvale i hranu i osoblje, a, što je dijelu turista vrlo bitno, gotovo svi ističu “vrijednost za novac”, odnosno vrlo prihvatljive cijene u odnosu na ponuđeno.

Slunjski restoran Petro bio je jedno vrijeme i na samom vrhu, a sada se nalazi na ukupno petom mjestu (drugom izvan Karlovca). I dalje je zbog povoljne lokacije vrlo popularno odredište pa ima daleko najviše recenzija od svih restorana u Karlovačkoj županiji – čak 557. Još uvijek ima i gostiju koji ostavljaju vrlo dobre kritike, ali čini se da se Petro baš nije najbolje snašao s gužvom koju su mu donijele prijašnje odlične ocjene i izuzetno atraktivna lokacija. Naime, u proteklih tjedan dana dobili su čak 9 najlošijih mogućih ocjena (“terrible” odnosno “grozno”), u pravilu zbog izuzetno dugog čekanja na hranu i neljubaznosti osoblja. Stranci su pogotovo ogorčeni činjenicom koju navodi nekoliko njih, da domaći gosti hranu dobijaju znatno prije.

  • Na trećem mjestu je Restoran Pino, također iz Slunja, za kojeg, pak, vrijedi suprotno. Posljednje ocjene su im u pravilu izuzetno dobre (zalutala je jedna loša, također zbog čekanja). Koliko na ukupni dojam utječe osoblje, dobro se vidi upravo na primjeru ovog restorana, za koji gotovo svi strani gosti posebno hvale ljubaznost, susretljivost i ponašanje osoblja.

    Među pet najboljih mjesta za jelo u županiji izvan Karlovca, a u Top 10 računajući i Karlovac, po mišljenju turista nalaze se još ogulinski Stross te slunjski Bistro Centar.

    Od dugoreških restorana najbolje je plasiran Mons Solis na 21. mjestu, a od ozaljskih Žganjer na 25. mjestu. Na samom dnu su restorani iz Karlovca, već spomenuti u tekstu o gradskim restoranima.

    Kada su u pitanju pozitivne kritike, spomenimo još kako je po izboru turista najbolje mjesto za doručak restoran “Mirjana & Rastoke”.

    KAportal.hr

  • Odgovori