KAportal Karlovački lakirer je obiteljski nasilnik koji je zaprijetio ubojstvom vlastitoj supruzi, ali zbog toga neće u zatvor | Karlovački informativni web portal

Karlovački lakirer je obiteljski nasilnik koji je zaprijetio ubojstvom vlastitoj supruzi, ali zbog toga neće u zatvor

Karlovački lakirer je 16. lipnja prošle godine oko 14.30 sati sa svojeg mobilnog telefona nazvao svoju suprugu i prijetećim joj glasom rekao da će je ubiti te da će platiti nekoga za to, jer da neće zbog nje na robiju.

Kod žene je to izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti, pogotovo jer se prema njoj i ranije ponašao nasilno. Prijavila ga je policiji, te je on ovih dana zbog prijetnji na Općinskom sudu u Karlovcu nepravomoćno proglašen krivim, ali je osuđen samo uvjetno. Dosuđena kazna od četiri mjeseca zatvora neće se primijeniti ako osuđenik u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

– Ubrojivost okrivljenog ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela on je postupao s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio njegovo počinjenje. Isto tako, bio je svjestan da je zabranjeno takvo kazneno djelo, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga, zbog čega ga je i proglasio krivim za kazneno djelo – obrazložio je sud.

  • U obrazloženju se navodi i kako je prem okrivljeniku primijenjena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, ličnosti okrivljenika te svim okolnostima slučaja.

    KAportal.hr

  • Odgovori