KAportal Karlovački glazbeni "slatkiš" za lijepe snove - Ichabod i "We Could've Had A Better Time" | Karlovački informativni web portal

Karlovački glazbeni “slatkiš” za lijepe snove – Ichabod i “We Could’ve Had A Better Time”

Pojačan broj događanja i prigoda za sviranje u gradu na četiri rijeke već nekoliko godina rezultiraju i novim zanimljivim glazbenim projektima. Nažalost “zamrznuti” Soul Radio i srećom itekako aktivni Tight Grips probili su se i daleko izvan županijskih granica osvajanjem najvećeg hrvatskog demo festivala HGF-a, EoT je već respektabilno ime na hrvatskoj sceni, a pravi glazbeni “slatkiš” dolazi iz kućne radionice mladog Brune Šlata ili pod umjetničkim imenom – Ichaboda.

Njegov prvi singl “Never Alone” dobro je izreklamiran na Radiju 101, što je rezultiralo i s nekoliko zanimljivih nastupa, prije svega na Indirekt festivalu u Umagu i Novi val festivalu u Budvi, kao i nastupom u Splitu s Ninom Romić, a oni koji su ga propustili na dosadašnjim karlovačkim nastupima vjerojatno će to moći nadoknaditi već ove jeseni/zime. Iako je riječ o solo projektu, na koncertima uz Ichaboda sviraju Vedran Ivković i Barbara Bubalo.

  • Drugi singl “We Could’ve Had A Better Time” objavljen je ovih dana uz prateći jednako kvalitetan video spot koji je djelo također Karlovčanina, fotografa i snimatelja/redatelja Pavla Kocanjera, a za aranžman je uz Brunu Šlata zaslužan Zoran Stojaković, član dvaju neprežaljenih karlovačkih sastava – briljantnih i predivnih Vivian Girls i otkačenih Mikija i srebrnih miševa.

    Glazbeno, Ichabod će ponajprije kod mnogih izazvati podsjetnik na The Beatles, iako ta odrednica možda i nije posve fer, jer zvuči pomalo zastarjelo. Pažljivije slušanje, pak, iz ne baš posve opipljivih razloga (a tako je i najbolje!) neodoljivo podsjeća na fenomenalne Mercury Rev. U svakom slučaju – slušajte!

    KAportal.hr

     

  • Odgovori