KAportal Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa predstavljen (i ishvaljen) u britanskom časopisu Aesthetica | Karlovački informativni web portal

Karlovački akademski slikar Alfred Freddy Krupa predstavljen (i ishvaljen) u britanskom časopisu Aesthetica

Kustosi i urednici jedne od vodećih međunarodnih kulturnih publikacija, britanskog časopisa Aestethica (br. 90, str.158, od 1. kolovoza 2019.) predstavili su umjetničko djelovanje karlovačkog akademskog slikara Alfreda Freddya Krupe svojoj čitateljskoj publici. O značaju karlovačkog slikara u svijetu umjetnosti najbolje svjedoče riječi iz članka:

– Multidisciplinarni umjetnik Alfred Freddy Krupa smatra se pionirskom silom pokreta New Ink Art (Nova umjetnost tuša), za što je stekao međunarodno priznanje. On kombinira formalne i reduktivne tehnike Istoka sa zapadnjačkim ekspresionizmom. Pri tome umjetnik evocira i nježnost i odvažne pokrete kroz papir.  Krupina djela dio su niza zbirki, uključujući i posebnu zbirku knjižnice galerije Tate u Londonu.

Aesthetica Magazine svjetska je destinacija za umjetnost i kulturu kojoj su u prvom planu najinovativniji praktičari iz područja umjetnosti, dizajna, fotografije, arhitekture, muzike, performansa i filma. U ovom trenutku ima 60.000 pretplatnika na tiskano izdanje (od toga 1000 sveučilišta, visokih škola i škola) i 8.000 pretplatnika na digitalno izdanje, a ukupan broj registriranog čitateljstva je blizu impozantnih 460.000.

  • Časopis se može kupiti i na internetu i na tisućama prodajnih mjesta u 28 zemalja svijeta, uključujući i u prestižnim galerijama i muzejima poput ICA London, Serpentine, Tate Modern, Tate Britanija, Nacionalna galerija portreta London, Galerija Saatchi, Zbludowicz Collection, Galerija Flowers, Pompidou Center-Paris, Palais de Tokyo i MCA Chicago, međunarodnim sajmovima i festivalima, gotovo 600 trgovina WH Smith, trgovinama Barnes & Noble, specijalnim knjižarama, zračnim lukama i željezničkim postajama te brojnim galerijama diljem svijeta.

    Časopis je na svojoj web stranici prikazao i 10 Krupinih radova, a možete ih pogledati na ovom linku.

    KAportal.hr

  • Odgovori