KAportal Karlovačke rijeke i dalje rastu - na Kupi i Korani zasad još pripremno stanje, u Mostanju vojnici pune vreće s pijeskom | Karlovački informativni web portal

Karlovačke rijeke i dalje rastu – na Kupi i Korani zasad još pripremno stanje, u Mostanju vojnici pune vreće s pijeskom

foto ilustracija

Kupa i Korana još uvijek brzo rastu i to do 7 centimetara na sat. Ako se nastavi ovaj trend, danas bi mogle biti  proglašene i redovne mjere obrane od poplave. Za sada su obje rijeke u “pripremnom stanju”.

Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Kupe je u 7 sati bio 662 centimetara, dok je Korana na 674.

Situacija zasad nije zabrinjavajuća no sve službe prate situaciju, Karlovčani su se prethodnih dana spremali za evenutalnu poplavu zbog topljenja snijega.

  • – Na traženje Hrvatskih voda i gradonačelnika Karlovca Damira Mandića zatraženo je od Operativnog centra HKoV-a 100 vojnika na slaganju vreća u prigradskom naselju Mostanje, izvijestili su jutros iz Centra 112. U Mostanju se, dodaju, brani nezavršeni dio privremenog zaštitnog zida od box barijera. Kako je dolazak vojnika odobren, oni su već uključeni na slaganju vreća sa pjeskom.

    Stanje bi, kad su korita rijeka već puna, mogla pokvariti i obilna kiša a prognoze po tom pitanju baš i nisu najbolje, posebno za područje Gorskog kotara, dakle, uzvodno od Karlovca.

    KAportal.hr

    Prognoza za Delnice

     

  • Odgovori