KAportal Karlovačka plesna reprezentacija u Zorin domu oživjela svijet detektivskih romana | Karlovački informativni web portal

Karlovačka plesna reprezentacija u Zorin domu oživjela svijet detektivskih romana

foto: Igor Čepurkovski / Zorin dom

Nećemo puno pogriješiti ako kažemo da je Karlovac dobio još jednu veliku predstavu – ovog puta plesnu! “Karlovačka plesna reprezentacija”, ekipa okupljena iz više karlovačkih plesnih klubova, udruga i studija, marljivo je u proteklom periodu radila na svom prvijencu “Mystery”. Hommage kriminalističkim romanima i slavnim detektivima iz svjetske književnosti i filma, “oživio” je sinoć na pozornici Gradskog kazališta Zorin dom u premijernoj izvedbi, koja je oduševila prepuno karlovačko kazalište.

Uz priču, na pozornici se izmjenjuju i različiti plesni stilovi, nije ni čudo je “reprezentaciju” čine i plesači raznovrsnih afiniteta i plesnih usmjerenja, koji kroz popping, hip hop, break dance, klupske plesove… “pomažu” dvojici najslavnijih – Herculeu Poirotu i Sherlocku Holmesu, da pronađu krivca.

Koreografija je djelo Jasne Pribanić i Gorana Koprenice, koji je i redatelj i dramaturg predstave. U njoj plešu: Petar Bijelić, Irena Gerovac Zrnić, Azra Gorić, Katarina Jelenčić, Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Viktorija Paljug, Jasna Pribanić, Ivana Rumenović, Petra Sanković i Mateo Trezner.

  • Oni koji su propustili “Mystery” mogu ga vidjeti već večeras u Zorin domu, s početkom u 20 sati, a oni koji bi to voljeli, a ovaj praznični vikend provode izvan Karlovca ili imaju već druge dogovorene obaveze, također ne trebaju brinuti – najavljeno je da će uskoro biti i još termina.

    KAportal.hr

  • Odgovori