KAportal Karlovačka Hitna i dalje bez naplate usluga - naplata jedino za dežurstva timova "po narudžbi" | Karlovački informativni web portal

Karlovačka Hitna i dalje bez naplate usluga – naplata jedino za dežurstva timova “po narudžbi”

44114Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije, barem za sad, neće krenuti stopama kolega iz Zadra, Virovitice ili Dubrovnika, pa početi naplaćivati usluge medicinske usluge koje nisu hitne.

Potvrdio nam je to zamjenik ravnatelja dr. Mario Vrabac, ali i najavio da će praksu naplate slijediti kada ona bude definirana na državnom nivou.

– Do sada nismo i ne naplaćujemo svoje usluge građanima koji imaju zdravstveno osiguranje. Zavod će pričekati da na nacionalnom nivou bude izrađen cjenik usluga i kada to bude definirano, primjenjivat će ga, kazao je dr. Vrabac.

I dok poneki stanovnici drugih županija negoduju što će za sve usluge koje nisu hitne morati izdvojiti od 50 do čak 1.500 kuna, intervencije hitnih medicinskih službi i ispostava iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina i Slunja građanima će i dalje biti besplatne. Premda se i ovdje događa da velik broj poziva ne spada među hitne, zaposlenici u svim slučajevima izlaze na teren i pružaju pomoć.

– Uvijek je bolje da izađemo na teren, pa se ispostavi da nije bilo hitnosti, nego da hitnosti bude, a mi ne izađemo, rekao je dr. Vrabac.

Dok se naplata ne uvede na državnom nivou, u Karlovačkoj županiji jedino će se naplaćivati dolasci Hitne po narudžbi kao i do sada, primjerice, na sportska natjecanja, zabavna okupljanja i slično, kada se tim Hitne plaća 700 kuna po satu.

Inače, ovdašnji timovi Hitne medicinske pomoći pokrivaju 3.622 četvorna kilometra i obuhvaćaju Karlovac, Ogulin, Duga Resu, Slunj, Vojnić i Ozalj.

KAportal.hr

  • Odgovori