KAportal Karlovačka građanska garda na susretu povijesnih postrojbi u Brnu, za dvojicu članova stigla i odlikovanja | Karlovački informativni web portal

Karlovačka građanska garda na susretu povijesnih postrojbi u Brnu, za dvojicu članova stigla i odlikovanja

Karlovačka građanska garda proteklog je vikenda sudjelovala na susretu povijesnih postrojbi Europe povodom 200. godišnjice otkrivanja spomenika poginulima u Napoleonskim ratovima.

Kako su nam javili, nakon svete mise u katedrali sv. Petra i Pavla u Brnu, povijesne postrojbe iz Austrije, Češke, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske i Slovačke uputile su se prema Obelisku, podignutom 1818. godine, u čast poginulih vojnika s područja Moravske i Šleske. Nakon polaganja vijenaca na spomenik i odavanja počasti pucnjevima iz topova i pušaka, kolona povijesnih postrojbi krenula je u mimohod ulicama Brna.

Iz Građanske garde pohvalili su se i priznanjima koje su njihovi članovi dobili od Europskog saveza povijesnih vojnih postrojbi (UEWHG).

  • – Za posebne zasluge u radu na promociji tradicijskih vrijednosti povijesnih postrojbi Predsjedništvo Saveza odlikovalo je zamjenika zapovjednika KGG-a Marijana Žaju Križem za zasluge, dok je pomoćnik zapovjednika KGG-a Dragan Krnjajić odlikovan Medaljom za zasluge, kažu u Gardi te dodaju da je odlikovanja uručio glavni tajnik Saveza Michael Islinger.

    KAportal.hr

  • Odgovori