KAportal Karlovačka bolnica još se nekako nosi s "egzodusom" liječnika i osoblja - u prošloj i ovoj godini otišlo 19 radnika, 9 u inozemstvo | Karlovački informativni web portal

Karlovačka bolnica još se nekako nosi s “egzodusom” liječnika i osoblja – u prošloj i ovoj godini otišlo 19 radnika, 9 u inozemstvo

Zbog odlazaka liječnika i drugog stručnog osoblja, ponajviše u inozemstvo u potrazi za boljim primanjima, hrvatsko zdravstvo moglo bi zapasti u još veće probleme iako ih već ima napretek. Provjerili smo kakva je situacija u karlovačkoj Općoj bolnici u koju je proteklih godina prilično uloženo u obnovu odjela i infrastrukturu, no plaće su i dalje kao i prije.

– Kadrovska situacija je zadovoljavajuća, no ima pojedinih djelatnosti kao što su dječja kirurgija i hematologija, koje nisu dovoljno kadrovski popunjene zbog odlaska liječnika u inozemstvo ili u druge zdravstvene ustanove, rekao nam je ravnatelj Ervin Jančić ali dodaje da su poduzete mjere da se iz tih djelatnosti liječnici upute na specijalizacije. Što se tiče medicinskih sestara i drugog stručnog osoblja, kaže ravnatelj, situacija je zadovoljavajuća.

Zanimljivo, tijekom 2017. i 2018. godine 19 radnika otkazalo je ugovor o radu u Općoj bolnici Karlovac, no iako radnici nisu obvezni navoditi razloge otkaza ugovora o radu, u bolnici imaju saznanja da je od navedenog broja radnika, njih 9 nastavilo rad u inozemstvu.

  • Ravnatelj OB Karlovac – Ervin Jančić

    – Od toga 6 liječnika specijalista i 2 liječnika na specijalizaciji, 1 magistra medicinske biokemije specijalist, 1 magistra farmacije, 1 prvostupnik fizioterapije, 3 prvostupnice sestrinstva, 1 srednja medicinska sestra, 2 administrativna radnika i 2 tehnička radnika, pobrojao je Jančić one koji su iz bolnice otišli.

    – Upražnjena radna mjesta popunjavaju se na način da zapošljavanje odobrava Upravno vijeće a zatim Ministarstvo zdravstva, te se nakon dobivene suglasnosti raspisuje natječaj i popunjava radno mjesto. U slučaju doktora medicine, ukoliko se radno mjesto putem natječaja ne popuni specijalistom, u Planu specijalizacija koje odobrava Ministarstvo zdravstva, planira se i realizira primitak doktora medicine na specijalizaciju, dodao je ravnatelj OB Karlovac.

    KAportal.hr

  • Odgovori